Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 615
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Marvina, радвам се, че проявяваш интерес. Simple Smile Ето малко инфо:

Абревиатура
Дума, образувана от началните букви или срички на сложни наименования. При абревиатурите, за разлика от съкращенията, не се поставят точки. Четат се буква по буква. Краесловията на думите  се съкращават.

Примери:
СЕМ, ГЕРБ, СДС, БСП, КГБ, БЗНС,  ДС (Сържавна Сигурност, но - и Държавен Съвет!), ВСС, ВАС,  БНБ,  ВМФ, НХГ, ФЕГ, НГДЕК, МБАЛ, ЧРД, ЧИД, ЧНГ, ЧБМ, ЕКГ, ЕЕГ, ЛКК, ДНК,  НАТО (NATO), БАН, СПИН, ФИФА...

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 15:11 от enister

# 691
Тези дни се заех да прочета всички теми от началото се сега и съм изумена и впечатлена как хора, които през 2010 са направили първите си торти, сега изпипват до съвършенство и най-малкият детайл. Днес преглеждам 100-ната тема и много ми хареса идеята на Valeria всеки да сложи снимка първия си опит в тортоправенето и посленият такъв Simple Smile)

Много красоти сте направили всички за вчерашният празник..браво!

Чакай да покажа и аз моите меденки сърца (нацвъкани са доста непрецизно де Simple Smile)))

и едни кексчета, които реших да приготвя за изненада за един детски рожден ден:

# 692

Не ми се влиза в никакъв спор!!! Мислех и да не пиша по никоя от заформилите се "теми на размисъл", но ще се изкажа.
Ванче, не пропускай никой, извади всички от онзи списък, защото щом не искат да бъдат коментирани и не носят на критики, не им е мястото тук. Хвалбите ще си ги получат другаде. Съжалявам, че звучи толкова грубо, но това е мноето мнение.
А по другия въпрос:
Краесловията на думите не се съкращават.
Според мен краесловията на думите се съкращават.

# 693
 Genoveff, благодаря много! Така го копнах и се впуснах да трия разни остарели абревиатури, а това дори не забелязах... Shocked
Остана и в абревиатурите да не се съкращават краесловията. Joy Joy Joy
Отивам да го поправя. Grinning

Ето откъде го взех:
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=10002
 Е, стават и грешки. Laughing

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 15:36 от enister

# 694
  • София
ANI BANI, betina, ditsan, tunata, Valeria, ani d, marvina, благодаря за вниманието!   bouquet

ANI BANI, всички са без уста, но предполагам, че заради целулита ти изглежда така "ритнато".  Simple Smile ти голяма производителност имаш. Пчеличките са много сладки.
Patriyani, не знам тендовагинит ли имаше, но си се справила чудесно, както винаги! Тортите с амики Маус много ми харесват. Лекувай ръцете, че как издържаш на тия темпове, не знам.
Лени К, много интересни лебедови шии.  Peace
Betina, много хубава лилаво-сребриста торта. Този ли е реалният лилав цвят или е по-наситен?
Ditsan, хубаво си я изрисувала тортата, а уж набързо си я спретнала.  Wink
Марая, много добре си я нарисувала тази торта, браво на теб!
Glamir, на мен ми харесва тортата, малко беседките като чели са в повече, но и кущичката и тях добре си ги направила. Мъфините също са сладки.
Kukita, много вкусна изглежда тази торта, жалко че нямаш релеф на фигурките, по-добре щеше да
стои.
Tunata, чудесна торта Батман!
Nelka nelka, уникална, както винаги си ти! Wink

Ani d, аз съм правила много Медовици. И този с блатовете и точения. Всеки е много вкусен. На този с точенето само трябва да му хванеш цаката и става много бързо. Аз за час съм разточила и опекла двойна доза кори. Много лека става тортата със заквасена сметана, а може и ягодки да добавиш. Аз много ги обичам Медовиците, а и другите хора покрай мен също. Колкото и да си хапнал добре за такава лекичка торта винаги има място. Wink ако нещо те интересува, питай. Аз например винаги карамелизирам повечко сместта, за да не ми бие на мед, а на карамел.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 16:01 от petia_tag

# 695
Здрваейте, момичета!
Най-накрая се престрашх да пиша в темичката ви. Много съм впечатлена от нещата, които правите. Аз откакто ви открих съм като болна. Ставам по нощите да чета за украса на торти, гледам снимки, клипчета, събирам идеи, цъкам и ахкам. Вече дори направих първата си торта, но ще изчакам да направя поне още една, две преди да ги пусна. Естествено ми идва да ви зария с въпроси, но като за начало ще го давам по-скромно да не ме линчувате още от началото, защото сигурно ви е писнало от глупави въпроси...

Все пак:

Какви бои да използвам да постигна хубаво, наситено черно?

Формички от този тип удобни ли са?
http://www.hitrini.com/product/103/komplekt-za-slanchogled-margaritka.html
На мен заради буталото ми се виждат много добри, но бих искала да почерпя от вашия опит.

Купували ли сте от т.нар реплики на оригиналните формички? Дали резултатът е близък до
другия.. напр.
http://www.cookibooki.bg/OEM/16-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-% … %D0%B0-large.html

Като за начало комлекта на Wilton ли е по-добре за цветя или поединично за маргаритки, вишнев цвят, рози и т.н?

Благодаря и хубав ден!  bouquet

# 696
  • гр. София
МаринаД,писах ти на лични.
Ето снимчица от вчерашната изненада с тортата-обрах овациите.С малката направихме и валентинки,естесвено спа между нас,ама днес ще си взема дължимото-ще я експедираме при баба и hahaha

Благодаря и на enister за разясненията по правописа   bouquet  bouquet.Досега винаги съм писала с точки ЧРД newsm78

# 697
ani_d Медовик правя по рецептата които ти е дала amaretka . Дарилка я има подробно показана в блога си http://www.cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1 … D1%80%D1%82%D0%B0
За крем ползвам Фалшиво Тирамису на Танита - Филаделфия , заквасена и млечна сметана . Слагам резенчета ягоди м/у някои от блатовете .
  Другата рецепта която е дала Ани - това са два съвсем различни вкуса . Ако искаш да е като "френска селска " , тогава ползваш първата . Втората ми наподобява малко торта Татяна ( аз я правя без стафиди ) , разликата е че се усеща маслото . И за трите торти ползвам Фалшиво Тирамису някакси само заквасена сметана не ме съблазнява като вкус   Grinning . Може би и затова тортите се получават по- сладки - винаги слагам по-малко захар отколкото е в рецептата ( половин чаша)

ti-ri-ri-ram формичките с бутало са добри , Китайския народ масово е наводнил Ибей с тях за жълти стотинки , ако си запозната с Ибей поразгледай . Комплекта на Уилтън също е Ок .
 черно като цвят не се постига лесно , различните теста се оцветяват различно . Момичетата имат добри отзиви  за боите на sugarflair
Петя честита рожденичка , да ти е жива и здрава . Тортата е станала много добре , оздравявайте бързо  Hug ( и в нас са се тръшнали със стрип бактерия  ooooh! )

За гъбите ви изчетох , посмях се на чайки  и боядисани лица . Имам от тези които показа Ванчето , цяла торба  Laughing ...така и не ми хареса как се боядисва с тях , гълтат боята на поразия  Crossing Arms . А тези порестите които продават Кукито , мисля че са специални , има ги при нещата за рисуване в крафт магазините .
Вал дай кажи дали е Ок гъбата , че и от тях една торба да взема  Laughing
Нелка радвам се да те видя   Hug .... ах тези червени рози , откраднаха ми сърцето  Heart Eyes . НЕВЕРОЯТНИ !!!
marvina " клик " на страницата в подписа на Нелка и ще видиш Африка в Мултито  Laughing

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 16:44 от raya_рая

# 698
  • Банкя
van444eto, Веднага оправих бонбоните , че даже ги и зядоха.Благодаря за забележката.
marvina Е ще почакаш 5-10 години и няма да ти се пречкат.Моите холигани ми почупиха няколко скъпи неща  и аз прибрах нещата.Чак сега съм се развихрила , а и те се стараят.
Всички сте се постарали много за празника и все хубави неща сте сътворили.

# 699
Tuniata,,Това И се получи без да искам/капна ми боя и тъй като не е ММ нямаше как да го избърша/а нямах и от крема дето измазах,а за капак беше и стегнала.Така че каквото и да направех щеше да е много по-грозно, отколкото да се чудите защо е там това И.А и беше за вкъщи,та затова дъщерята разреши проблема като просто издърпа капката и се получи И.
Петя ,наистина съвсем набързо.Даже не си вадих и шаблон за рисунката просто гледах от компа и мацах със четката.
Марвина,няма тайна просто като правих крема преди да сложа къпините си отделих една чашка бял крем.След това добавих още около 60-70гр меко масло и доразбих хубаво на пухкав крем,оцветих и измазвах със него както измазваш със масло,само че малко по -плътно.След това оставих за около половин час във хладилника да стегне и със нагрят във топла вода нож заглаждах.Можеше още ама ме домързя.След като стегна хубаво със четката и гелова черна боя направо рисувах отгоре.
А самият крем го правих на око,1ч.чаша прясно мляко разбих със 1ч.ч крем Ижел,след това добавих едно подсладено кондензирано мляко и 100гр меко масло,като се разби хубаво отделих една чаша за измазване а във останалото добавих къпините.Аз използвам този начин вече за втори път и съм много доволна от резултата.
Ето и тази торта е правена по същият начин

# 700
raya_рая много  благодаря за бързото включване  Hug

# 701
Стига съм изнасяла уроци, я да покоментирам малко. Simple Smile
Tarlio, чудесно сърце! И масата е сервирана с много любов. Simple Smile
Petia_tag, много е сладко Кити, а сърчицата са неустоими, толкова нежни цветове и изчистени форми! Дано оздравеете бързо, че да спретнете един подобаващ клубен купон!  love001
Patriyani, за колко време спретна това изобилие? Shocked Какво ти е на ръцете? Чудя се какво харесвам най-много...то, красота връз красота!
Betina33, невероятна лилава импресия! Браво! Бордът, който е долу...ми се щеше да е малко по-различен, или по-равномерен, нещо такова.
Ditsan, мнооого любовна торта и много добре си се справила! Измазана е супер, а рисунките са майсторска работа!  bouquet
О, ANI BANI, знам ги тези творения, знам гиии, ама най-си падам по усмивчицата и по маргаритките, да се чудиш защо ли...  love001 newsm51
Ле-ле, Мараааяя, тоя мъж знае ли какъв щастливец е и колко го обичаш? txtloves Ама и той те обичааа, знам аз.. Two Hearts   loveuuu
Galmir, сложна изработка, браво за куража и търпението! Само трябва да поработиш над цветовете. Мъфините са прекрасни!
Kukita83, нежна тортичка, а и много вкусна!
Nelka.nelka, радвам се да те видя!!!  bouquet Изпрати линк и на мене за тая Африкааа! Praynig
love001
tunata, тортата ти има хубави пропорции, синьото си го барнала страшно красиво, къщите са доста криви, ама ти си виждаш кусурите и съм сигурна, че ще ги избегнеш при следващите торти. Simple Smile
Тези дни се заех да прочета всички теми от началото се сега и съм изумена и впечатлена как хора, които през 2010 са направили първите си торти, сега изпипват до съвършенство и най-малкият детайл.
Днес се порових в ранните торти на Валерия...и направих откритие! Bulb
Момичета, Валерия си е била съвсем нормална, като нас, нормално човешко същество. Не можах да установя кога точно е отвлечена от извънземни...но оттогава  е в другото измерение... newsm51  love001
Лени К - меденките ти са много арт, супер са!!!  bouquet

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 17:11 от enister

# 702
Днес се порових в ранните торти на Валерия...и направих откритие! Bulb
Момичета, Валерия си е била съвсем нормална, като нас, нормално човешко същество. Не можах да установя кога точно е отвлечена от извънземни...но оттогава  е в другото измерение...
В много дълбока заблуда си. Никога не е била нормална. Тя стартира тука с кексчета. Видяла си ги предполагам. ТОЯ УРОД е при мен. Зъби ми се от секцията и всеки път като го погледна ми се сгажда. Толкова е реалистичен.  Sick Така че.... не се успокоявай.
Nelka.nelka, радвам се да те видя!!!  bouquet Изпрати линк и на мене за тая Африкааа!
Няма да ти сложи линк. Ще се наложи друг да я натопи.  Mr. Green ЕТО Я Всичките и торти са уникати, но тази някак си ми се навря право в душата.

# 703
Ванче,спомням си го този дзвер.Даже го видях на живо когато ти го връчи,малеее още ли имаш желание да го зяпаш.
enister ,подкрепям Ванчетооо,Вал никога не е била човешко същество.Още когато почна със кексчетата ни прати във девета глуха,а като почна и тортите направо тотално ни срази.
Аз имам подозрения ,че когато господ е раздавал таланти просто нещо е станало и е изсипал цяла кофа в/у нея. Hug Laughing

# 704
Ооо, Ванче... сестроо, хванала те е склерозата! И ditsаn също.smile3533 Не е стартирала с тоя урод, нее... Днес се рових много и открих първите й торти, от началото на 2010 и, повярвай ми, са си съвсем нормални първи торти. После се е чалнала, като са я отвлекли...Тогава почват уродите. Гледах и едни вещички...бърр..Но първите са си човешки, точно като нашите първи. Но нямам разрешение да меткам чужди торти тук по споровете ни.

Африка-та на Нелка...ме разплака...толкова е вълнуваща... Cry

Общи условия

Активация на акаунт