Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 645
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
...заради името ли пишеш винаги в лилаво? Joy

Еееее, поне не ме поздрави с "добре дошла", щото тогава щях да се скрия в ъгъла  ooooh! Чуденката ми е що до сега не си питала
blueeye що пише в синьо ...  hahaha

С тия дунапренени четко-гъби дето ги подмятате тука ... Аз си взех от КукиБуки гъбата за оцветяване за тия металическите бои ... Чудесна е! Въпреки, че се оцветява самата гъба, след хубаво миене и плакнене, няма опасност да развали следващият цвят. Аз лично на три съм го тествала  Mr. Green

# 676
  • Vaudreuil Canada

Еееее, поне не ме поздрави с "добре дошла", щото тогава щях да се скрия в ъгъла  ooooh!

Добре дошла  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 677
  • у дома
...заради името ли пишеш винаги в лилаво? Joy
Чуденката ми е що до сега не си питала blueeye що пише в синьо ...  hahaha

щоту сигурно не ме е виждала, че нали не съм от най-редовните
  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 678
  • Vaudreuil Canada

щоту сигурно не ме е виждала, че нали не съм от най-редовните

Хи хи ха добре дошла и на теб  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 679
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета!
Надявам се добре да сте прекарали празника, който и да сте празнували. Много и хубави торти видях, но ще огранича коментарите до последните 2-3 стр.

petia_tag, много ти е хубаво Китито и сладките са много нежни. Вярно има малко целулитче, ама роклята хич не е смотана!
patriyani, мен ме впечатли зелената торта, защото е по-различна. Страхотна изработка!
betina33, много красива комбинация на цветове, но  кафявите пръчици нещо не ми се връзват  newsm78
ditsan, сърцето е много красиво, ама не разбрах що пише "I love", но не се разбира баш какво или кого обичаш или аз недовидях нещо...
Марая, много ти е Ed Hardy тортата, аз съм фен!
galmar, аз бих направила таз конструкция (РА ли е?) някакъв друг цвят, че не трябва ли да е части от замък, а така прилича на градинска беседка. Или пък си е беседка, щото и цветя има, ама тогава драконите какво правят там?
Малко ми е странно да коментирам, щото съм най-новата тук, ама сега ще си пусна Спайдърчето и очаквам отзиви:

Не стана баш както го мислех, ама пробвах няколко неща за първи път - направих си сама ММФ и го боядисах с гъбичка (съвсем тематично, гледам сте ги бистрили гъбичките). Надписа е ужасен, трябва да извадя Крикъта от кутията, поне да го сефтосам, явно с ръчички не мога. И паяжината е дебела, ама затова пък е крива  hahaha Долният етаж е шоколадово-канелени блатове с ганаш, а горният е Рафаело с конфитюр от малини и пресен ананас.

За моите хора за св. Валентин направих персонални мини тортички

и къпкейкчета

а с другата ръка  Joy забърках блатове за Френска селска торта, които ще мъкна на ски на 400 км и ще сглобявам в полеви условия...

# 680
  • Sofia
Много е свежо тук за "Добро утро!"

Добре дошли на новите момичета!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Пете, жива и здрава да ви е Габи, проспах я вчера!
Стига боледували сте, хайде вече се вземете в ръце, тортата ти е станала разкошна, а предполагам и Габи си я харесва.

За гъбите, чайките, децата и откачалките, днес ще ползвам тази от Куки Буки, пореста е доста ама щом новото момиче казва, че е хубава ще се доверя.  Laughing
Нелка, загриза ме любопитство в каква Африка си била, на мърдах се в мултито и що да видя, тя Африка дошла у вас бе!!!
Как може да си така нечовешки добра се чудя!
Много ти се радвам като кажеш "Дзак" от някъде!

# 681
  • Бургас/Пз
Много готино настроение има на последните страници тук! Много се кефя така и ми е супер готино да ви чета, Щото нямам какво да показвам!
Синичкото и Виолетовото се надявам да си вземат забележка и да се вестват по-честичко, че много липсват!  Hug

Вал, много е хубаво като пишеш така подробно за тортите, особено за вътрешното им съдържание. Винаги правиш готини комбинации от вкусове, така че се надявам да ни осведомяваш за всяка тортичка какво си забъркала вътре!  Mr. Green  bouquet

Ванчеее, ще падна с теб, ама синът ти добре се е подредил де!

Нелка, недей само да надничаш, ами дай и ние да се порадваме.
Моля, някой да пусне линкче към тази Афринканска торта, че нищо не му говир що е то Мултито??

Специално ЧРД на Габи на Петя! Да ти е жива и здрава, тортичката е супер!

И да поздравя Дарилка за страхотното представяне в списание Гууд Фууд   bouquet
Всички тортички са страхотни, обаче малкото зверче вече ходи и нямам повече минутки спокойствие! Хубав ден на всички

Ааа, чакайте , че си забравих въпроса: Кой вид медовик правите - този с точените блатове или другия?? Кой става по-вкусен и с какъв крем го правите - гледам, че има и със сметанов крем и с карамерено кондензирано мляко та се чудя!

# 682
ani_d, не съм специалист като вас по тортите, но когато тръгна дискусията за френската селска торта пробвах тази рецепта от 3та страница и понеже ми хареса, така и не пробвах другите подобни. Ето и снимки.

# 683
Zdraveite,maistorki!Izvinqvamse za latinicata,no v momenta nqmam kirilica Sad Iskam da napravq torta s fotodekoraciq.kupih si 1 list s dekoraciq,no ne sum sigurna kak se slaga.Znam,4e trqbva da e prqsna tortata,ne zamrazeni i posle se slaga otgore i se puha v hladilnika,ili ne6to propuskam?Pomognete mi,za6toto trqbva da q  napravq utre tortata:)

# 684
  • София
Само да кажа, че названието Френска селска торта е измислено навремето от убития собственик на ресторант Пчела .Той е опитал торта (някакъв медовик, точно кой от всичките, не знам) на сестра на моя познат, която я е правила за домашна употреба (сега тя живее в Русия) по една от многото рецепти, а въпросния собственик е бил от техния приятелски кръг. Харесал тортата, въвел я в менюто на ресторанта и измислил названието за по-интересно. Това ми разказа жената на моя познат (съответо също моя позната  Mr. Green), познавала и двамата и станала навремето свидетел на всичко това. Дамата далечна от всякакви кулинарни истории, просто съм й описвала торти, които предлагам, казала съм й и за медовика, а тя на своя ред ми разказа това, почвайки "на Н. сестра му е правила подобна торта с блатове от мед, та тази торта... " и другото вече го знаете.  Laughing

# 685
  • Бургас/Пз
Свещичка, ти по коя рецепта я правиш??  И с кой крем? Чак сега научавам, че всъщност става въпрос за една и съща торта!

Амаретка, благодаря ти!

# 686
  • гр. София
Ванче,много се смях на историята с гъбата,ако имаше и снимков материял,лелелеле.Вчера беша страхотна вечер за нас,тук е мястото да благодаря на BiankaD,защото нейният модел ми  беше източник за моето творение.А относно Шуърчека-имаме си едно малко диваненце,което спи между нас и се гриши чертичките винаги да са по-малко от 2  hahaha
tunata много готин Спайдърмен,ама ако може къпкейка да е за мен  Laughing
Момичета имам да правя дракон-от филма Как се отглежда дракон или нещо подобно беше.Та  как да направя крилата-имам само тънка тел  Cry Също така и Афелова кула(малка) от айсинг

# 687
  • София
Ани, аз правя сега основно по тази рецепта (от Тортената библиотека са иначе и двете рецепти), защото е по-бързо.
Но това, което се представя като за Френска селска е от тези, където се правят много тънки блатове, те стават сухи и после от сметаната омекват. Много е вкусно, но ми е по-занимавка та сега яизоставих тази рецепта. Не съм я описвала в блога, както по-горната, затова ми е трудно точно да ти кажа коя от всичките. Ровни в библиотеката, трябва да е нещо, където медът се смесваше със сода на водна баня, това помня. Simple Smile

П.П. Кремът е заквасена сметана (понякога добавям и малко кисело мляко, ако евентуално не ми стига сметаната), захар, орехи и сушени сливи, предварително накиснати. Правила съм и с вишни, и с ягоди, и с малини - става еднакво божествено. Недостатъка при малините (моите бяха замразени), че се усещат семките и ме дразнеше, но опитах изрезки, където почти нямаше орехи и може би това ме подразни, но определно с пресни малини това няма да се усеща.

# 688
Марая, ако ми пратиш на лични и-мейл адрес ще ти пусна снимки от правенето на крилата на моя дракон.Съвсем не съм сигурна,че това е правилният начин,но ще ти пиша  какви изводи си направих за тях.Може да ти хрумне нещо по-добро!/И на Естел съм обещала,но нещо тия дни ме притисна работата,та се забавих Embarassed/ Grinning

# 689
  • София
 Joy Мноооого е весело при вас! Дори и да не правя торти, пак ще си стоя тук да гледам красотите, които творите и да се зачавлявам с веселите ви постове!   bouquet Голям смях пада последните дни, а домашните ми се чудят защо сама си се смея пред компа  hahaha Изпуснах доста време да коментирам, за това ще се върна само няколко страници назад...
enister, хубаво е, че отправи тези забележки за точките и запетайките   bouquet все пак е хубаво, когато тук сме си някакъв коректив - да не се излагаме пред "чужденците"  Mr. Green (не ми сенавлиза в темата с БГ граматиката, че  ooooh!, нагледала съм се на чудесии!!! въпреки, че не претендирам да съм перфектна и аз с нея...) Само още си се чудя за "Ч.Р.Д." и "Ч.Н.Г." - за точките, нямам никакъв спомен дали трябва да ги има или не, но по-често съм ги виждала с точки като че ли  Thinking
galmir, браво за куража да се пробваш с тези конструкции от РА, и за мен би било по-добре да е в друг цвят, но пък много добро конструиране  Peace... видях и цялата торта, екстра е! плениха ме мъфините - големи сладурковци, ейййй  Heart Eyes
betina33, много шикозно сърце  Hug обожавам вариации на тема "бяло, черно, червено"  bouquet... ихаааа, видях и "лилавото"... сууууууупер!!! панделката е върховна! ти явно си много влюбен човек, че такива красоти на тема "лИбоФ" докарваш!  Hug
ДОМИНИКАНКАТА, от това тирамису направо си наводних клавиатурата  #Silly
violetblue, изключително нежна тортичка за мама!   bouquet
megsy, аууууу, какъв пуФкаФ мечоооо, само за гушкане е!  Hug а и пейката и гълъбчетата са страхотни! Peace
Лени К, весела малка тортичка  Hug и като гледам си направила захарните сърчица по-хубави, отколкото тези, които гледах в дадения линк как се правят  Peace твоите са по-закръгленки и готинки... и страхотни лебеди, само очите ми големейт малко  Blush
доня КОПРИВА, пак си изсипала кофата с тортите и сладкишите  Joy сега се чудя коя ми харесва повече  Hug принцесешката торта е много хубава, весели звецдички и красива корона!! с изключение на лентите на долния етаж, на мен лично не ми стоят добре да са неравни  Thinking мини кексчетата и сърчицата са много идейни  Peace червеният пич е супер симпатяга  Heart Eyes, ама пък влакчо е определено страшен  Confused малко ми е като боксьор, като си сложат онези протекторите за зъби Blush останалата част от тортата (face off) е супер!   bouquet тоз герой още не съм го гледала май, ама ще го потърся в нет-а да се "запознаем"  Mr. Green... много се зарадвах на публикациите за теб!   bouquet
van444eto, поредната перфектна торта! гледам, гледам и пак не мога да си обясня как това сърце е толкова "опнато" и гладко   bouquet перфектни сладки мечоци, естествено изпипани до най-малкия детайл (мигличките ме впечатлиха!!!)   bouquet а розите пък са съвсем истински - и като форма, дебелина... страхотна bouquet.. а освен метли, гледам и четки яхаш  Joy
retol, браво за хубавите торти!   bouquet мики и куч са много сполучливи  Peace и лозницата с бъчонката много ме зарадва!  Hug
Valeria, извънземното от Мелмак  Mr. Green Heart Eyes нищо повече не мога да напиша от: уникални подложки, уникални торти, уникални снимки, уникален "стайлинг" и изключително красиви деца!  Heart Eyes  Hug
МаринаД, този дракон обра овациите на всички! изключително добра изработка! пипнат отвсякъде! само дето не е литнал и водата не е заляла клавиатурата ми!   bouquet
tarlio, тази снимка ме размекна тотално - прекрасна торта, стилна подредба на масата ... направо се размечтах... БРАВО за идеалната маса  Hug... обожавам така да си подреждам и аз "вечерите", обаче заради малката ми дивотийка нещо не се получава в последно време - иска с всичко да си играе и не ми се получава нито подредба нито нищо  Crossing Arms останаха ми по масата само веселите салфетки, с които редовно се запасявам  Mr. Green в къщи съм по-известна като "г-жа Салфеткова"  Mr. Green
petia_tag, да ти е жива и здрави Габи! Хубаво коте и хубави сърчица! И така и не разбрах какво й е смотаното на роклята  newsm78 Супер е! ето и това същество не го познавам "отблизо" та и за него ще взема да се просветля  Laughing
patriyani, айде и ти с кофата  Joy сега за кое по-напред да те похваля  Laughing много ми хареса 2д минито  Heart Eyes перфектна е! а и надолу всички фигурки са ти суперски! колата и котето са страхотни! онова другото синьото с жълтите уши не го занм какво е, ама идеално си го "барнала"  Hug на "пералнята" ми се набива на очи надписа "Веро" и не виждам друг... така ли се казва "мацката" или просто такъв ефект се е получил newsm78 всички останали са страхотни, гледам и теракот си наредила под пералнята  hahaha тази ейнджъла е голям дявол, а?  Flutter
ditsan, супер сърце! я сега издай тайната на този "измислен крем от кондензирано мляко,ижел,малко масло и къпини", най-вече в частта за измазването отгоре  Flutter  Praynig че като гледам колко добре се е получило на тортата ти, направо ще метна пикко-то в кофата, и без това не мога да се боря с него с това точене  ooooh!
ANI BANI, сладурски произведения! виждам и ти си падаш по "буби-те", визирам осичките  Joy и пастичките с цветенцата са страшно весели!
Марая, ейййй, направо ме задуши пред монитора този полъх на любов от тортата ти!!! Heart Eyes а и не само любов, ами и много страст лъха от нея, познавам ли   Twisted Evil Wink  (Ванчето добре те е посъветвала за шуърчек-а  Sunglasses Joy) ... сега прочетох за "диваненцето"  hahaha
kukita83, много вкусно изглежда! Hug
violetblue и blueeye®, продължавайте все така да шарите темата с чветни моливчета  Hug ама пък вземете по-местичко да се появявате, че наистина тук новите ви превзехме  Whistling
tunata, хубава спайди-торта Wink надписите определено са слабост, но както чета имаш "резервен" вариант  Grinning ... би ли споделила повече инфо за този "Крикът", споменавате го в темата, рових в нет-а, но нищо не ми се изясни що е то и как се действа с него Whistling  Crazy
nelka-nelka#Silly прояде ме любопитството какво е това за Африката и какво е това "Мултито"  Whistling
sVeshti4ka, винаги даваш полезни съвети и линкчета! благодаря!  Hug

Shocked Shocked Shocked уаууууууу, какъв дъъълъг пост!!! няма да слагам "картинки" сега, че ще заема 2 страници  Crazy следващия път ще коментирам само последната страница  Sunglasses Confused Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт