Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 971
  • 805
  •   1
Отговори
# 135
  • на земята
И аз ползвам * Elancyl *доволна съм,кожата се овлажнява добре,става мека и най важното попива ..))))Мислех да разнообразя с маслата на ПАЛМЕРС,но пак си купих * Elancyl *,икономично е и добре се ранася,мажа навсякъде.бедра,корем дупе всичко..)))

# 136
Искам да попитам на някоя от вас дали са се появявали лилави линийки в следствие на мазане с продукт против стрии, спукани капилярчета. Знам за крема на Дева, но за друг например на Палмерс? Някой има ли оплаквания?

# 137
  • София
Спуканите капилярчета са от бременността, а не от кремовете. На мен ми се появиха по краката, но аз си имам проблем с вените и покрай бременността и килограмите, се проявиха. Мажа се с троксевазин на местата, където са се спукали.

# 138
Да, знам за проблеми с вените, но понеже нямам такива, а и с предната бременност не ми се появи нито едно спукано капилярче. За това се зачудих, но явно тази бременността ще е така, с нови екстри  Mr. Green
има ли ефект от троксевазин ?

# 139
  • София
Не се мажа с него особено редовно...Поизбледняха, но дали е от мазилото или по принцип така се получава, не знам. Grinning

# 140
Това с капилярчетата е много неприятно. И на мен ми се появиха сега при втората бременност, а проблеми с вените до сега не съм имала.
А по темата сега се мажа с чисто какаово масло, но дали ще ме спаси не се знае още. Иначе предната бременност се мазах с Мамма Дона на Чико и не ми се появиха, но все си мисля, че не е от него.  Rolling Eyes

# 141
  • Някъде по Дунава
И при двете си бремнности ползвах българската козметика на Кокона, нямам стрии, но и не качих много - първия път 12, а втория 10кг.

# 142
Здравейте,
аз съм в 25 г.с. и използвам Палмерс от третия месец. До момента нямам оплаквания от него. Допада ми и ми държи доста време кожата на корема влажна и мека. За сега съм качила около 6кг, но преди да забременея бях 80, тъй че съм си изпъната яко. Само да вметна, че първото кремче си го купих от Пловдив, а следващите ми ги донесоха от Англия. Разлика определено има, като "+" е за английския крем.

# 143
  • Пловдив
Да се включа и аз в темата.Когато бях бременна изчетох много по темата.Едни бяха доволни от козметиката, другите се оказа,че са си хвърлили парите на вятъра.Реших,че в крайна сметка целта е овлажняване на кожата с цел по-добра еластичност.И за себе си реших че добра работа може да ми свърши свинската мас.Купих си от магазина за около левче и така и не успях да я изхабя.Доволна съм,сега нямам стрии по корема.А по принцип имам склонност към стрии.От предишно отслабване и последващо напълняване имам стрии по краката.Сега педиатърката ми препоръча да мажа дупето на детето със зехтин преварен на водна баня и засега няма проблеми с кожата.Зехтина мисля ,че е по-добрия вариант,защото не мирише неприятно като маста.

# 144
  • на земята
Зависи от сезона на бременеене вече,но както беше това лято 42 градуса и ако бях се омазала с мас незнам кога щеше да попие,иначе зимата нищо против..))) Според мен е важно кожата да е овлажнена,но и от кожата зависи..)))

# 145
Съгласна съм, че зависи от кожата. Аз преди около 10 години отслабнах драстично - около 20 кг за 1 месец просто ей така.... ако знам как, пак бих го направила, но уви. Тогава ми се появиха първите стрии. Имам по вътрешния край на краката  и ханша. До сега нямам нови появили се стрии, но предполагам че до края на бременността ми ще имам. Предразположена съм и не  мисля че нещо би ме спасило, може само да намали количеството стрии. Все пак си стискам палци  Laughing

# 146
  • на земята
 VNAAA,пробвай с ELANCYL,без майтап ама върши чудеса ,малко скъпичко ,но доста време мажа,моята приятелка качи много кг.с предната бременност има много стрий,сега тази бременност пак качи и се мажи с това няма нито една нова.Аз с него мажа икономично е и попива бързо..)))Абе пробвала съм доста ,това най ми допада,попива и кожата става една влажна и мека.. Peace

# 147
Лаленце, благодаря за идеята. Не съм ползвала до сега този продукт. Като свърша с поредната тубичка бих опитала.

# 148
  • Sofia
С почти всичко съм се мазала - Мама Дона на Чико, Перкуталфа, Елансил, Мустела, Палмърс, сутрин и вечер. Излезнаха ми по гърдите, очаквам включване и по корема.  Twisted Evil Twisted Evil Но аз съм предразположена към стрии, имам още от пубертета, а и всички жени в родата имат стрии. А съм и наясно, че мазането не променя нищо, ама какво да направя, само да ги гледам ли  Rolling Eyes Тя моята е като вица за крокодилите

Стои един над един мост и вика ли, вика. Минава един друг и го пита:
- К'во става бе брат, що си се разкрещял така?
Онзи му отговаря:
-Еми стоя над моста и гоня крокодили
-Е какви крокодили гониш, то тука в тая река няма крокодили.
-Е как ще има, като аз ги гоня?  Laughing

Аз искам да ви питам - има ли някое мазило, което да става след раждането, при кърмене?  Simple Smile

# 149
  • Варна
Четох, че освен типа кожа и възрастта имала значение и след 30-35 години вероятността да се появят стрии е малка. Може и да има истина в това, защото аз се мазах крайно несериозно през бременността - на седмица веднъж-дваж, колкото да не е без хич и нямам нито една стрия. А от тийнейджърските години имам доста по бедрата и дупето Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт