Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 294
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София

Виж предната страница след коментара "Жалко за доктор Киров"  Mr. Green Има предположения, че се маха, аз просто казах, че не се маха да са спокойни всички, които искат да родят при него  Hug

# 1 681
Milena* Hug
Явно не е вярно, на мен  ми казаха, че на всички бебета слагали АБ заради разни вътрешни инфекции. И аз се зачудих може ли без да кажат да правят такова нещо Rolling Eyes
А за ваксините, да 2 майки ми се оплакаха, че въпреки подписаните от тях документи са им сложили. Явно просто трябва много да си настояваш за нещата, които искаш.
Аз се замислих за избор на акушерка, като няма да е дула:)
Но дали е възможно да стане конфликт с тези дето са на смяна. Да злобеят ли знам ли..
Нали така някои доктори не те поглеждат, защото си на друг пациент.
А за жалкото за Киров, беше защото е много добър доктор, а сега ще има жени, които ще се откажат от него.

# 1 682

Виж предната страница след коментара "Жалко за доктор Киров"  Mr. Green Има предположения, че се маха, аз просто казах, че не се маха да са спокойни всички, които искат да родят при него  Hug

"Жалко за Киров" първоначално беше написано от Олга Дукат, защото тя няма да работи повече с него, понеже е дула  Peace
Аз казах същото, защото пък аз искам да раждам с дула и тази забрана автоматично означава, че не мога да родя при него. Никой не е твърдял, че той ще напуска, напротив - той не иска да изражда в друга болница, въпреки, че са му предлагали  Peace

# 1 683
  • София
barabana, ти имаш ли конкретна акушерка, при която искаш да раждаш? Ако е така, просто я избери и не се интересувай за другите. Тъкмо ще имат по-малко работа Wink На мен ми бяха препоръчали Теди Костова, но тогава тя беше в труден период и не искаше да се ангажира с избор. Т.е. да бъде постоянно нащрек, да не разполага със свободното си време - напр. ако ми почнат контракциите в момент, който тя не е на работа, а е планирала деня си за друго. Но пък съдбата се намеси в моя случай и контракциите ми започнаха сутринта, разкритието не нарастваше, а когато вечерта в 19 ч. тя дойде за нощна смяна се роди бебето при нея - точно както исках.
chugra, и аз го разбрах по същия начин - Олга съжалява, че с Киров е работила добре, а вече няма да има тази възможност Peace

# 1 684
  • София
Жалко за всички, които заради дулата ще се откажат от лекар като д-р Киров  ooooh! Сигурно дулата е по-важна от лекаря. Вероятно и тя е тази, която ще реагира в сложна ситуация по време на раждането. Олга Дукат няма да спре да бъде дула, значи разберете в коя болница отива и идете там да раждате. Не знам мотивите да се махнат дулите. Не подкрепям такова нещо, смятам, че жените трябва да имат избор, но такива крайни изказвания ми идват малко в повечко  Wink Както винаги едно такова нещо ще се раздуе и драматизира до невъобразими размери. А всъщност от всички пациентки в АГ болниците сигурно 5% се интересуват от дула. Останалите изобщо няма и да разберат, че няма тази опция. Laughing

Относно антибиотиците давани на всички бебета.. не знам кой е твърдял това, но не е вярно. На моите деца никога не са давали АБ в Тина Киркова. На бебето в моята стая направиха изследвания заради съмнения за мътни води при раждането и след резултата НЕ дадоха антибиотик. Изобщо недейте да се настройвате негативно, бъдещи майчета, с приказки на тоя и на оня, които се говорят ей така на принципа "Една жена каза.."  Mr. Green

За акушерките.. и двата пъти съм много доволна от акушерките, които бяха на смяна. И двата пъти акушерка пое бебетата ми. Едната е Теодора Костова, а другата Нели Велинова.

# 1 685
  • София

И аз подкрепям Вачето.. аз отивам в тази меко казано за мен мизерна болница (извинете, но си е така, сравнявайки всички частни с нея) само и единствено заради лекаря! Мога да си позволя без проблем да родя, където искам и съм свикнала покрай мен да е удобно и хубаво, ново и чистичко.. и пак съм се съгласила на ТК, защото няма да умра за 3-4 дни на по-лоши условия. Лекарят при едно раждане е най-важното нещо, за да може човек да е спокоен...  Tired Той ще реагира...
Друг е въпроса защо наистина са го забранили.. не може ли който се интересува да се обади и попита  newsm78

# 1 686
Жалко за всички, които заради дулата ще се откажат от лекар като д-р Киров  ooooh! Сигурно дулата е по-важна от лекаря. Вероятно и тя е тази, която ще реагира в сложна ситуация по време на раждането.

Не искам да ми тълуваш грешно думите, които ще напиша сега! Дулата не замества лекаря и не изземва ничии функции, така че не виждам на какво ще реагира дулата?? Сега ако кажа, че Киров най-вероятно не е единствения страхотен лекар в България, ще го обърнем на спор кой е най-добър. Различни жени са доволни от различни лекари, както и за различни жени от първа важност са различни критерии  Peace

# 1 687
Здравейте настоящи и бъдещи мамита, които ще раждате в Тина Киркова.
Аз съвсем на скоро промених решението си за раждането и се насочих към ТК. За съжаление обаче след консултация с нерволог (аз имам дискова херния на кръста) ми казаха, че е уместно да се планира секцио и то с пълна упойка Sad НЕ бях особено хепи от този факт, но явно така ще се наложи.
Както й да е, мислъта ми беше следната - след секцио, а особено както аз ще съм с пълна упойка и няма да мога на мига да видя бебока, кога ти носят бебето. Чух, че на някои места след секцио си виждаш бебето чак на следващия ден, защото си 24ч в реанимация.
Каква е практиката в Тина Киркова, някой може ли да сподели мнение и личен опит?

# 1 688
  • София
Жалко за всички, които заради дулата ще се откажат от лекар като д-р Киров  ooooh! Сигурно дулата е по-важна от лекаря. Вероятно и тя е тази, която ще реагира в сложна ситуация по време на раждането.

Не искам да ми тълуваш грешно думите, които ще напиша сега! Дулата не замества лекаря и не изземва ничии функции, така че не виждам на какво ще реагира дулата?? Сега ако кажа, че Киров най-вероятно не е единствения страхотен лекар в България, ще го обърнем на спор кой е най-добър. Различни жени са доволни от различни лекари, както и за различни жени от първа важност са различни критерии  Peace

To няма какво да се тълкува грешно. Просто последните страници са пълни с всякакви емоции, отиващи към крайностите  Laughing Вероятно, защото повечето пишещи и четящи в темата са бременни. Да, няма нужда да спорим кой лекар е най-страхотен, защото те са много, но дулата е една и следва да й отделим внимание от няколко страници...  Joy Joy Joy

# 1 689
  • София
... кога ти носят бебето. Чух, че на някои места след секцио си виждаш бебето чак на следващия ден, защото си 24ч в реанимация.
Каква е практиката в Тина Киркова, някой може ли да сподели мнение и личен опит?

Практиката в Тина Киркова е същата - родилката след секцио е 24 часа в реанимация. После, когато бъде преместена в отделението, тогава й носят бебето. От личен опит да споделя, че така е по-добре, защото в първите 24ч. не можеш да ставаш от леглото; това време е за теб. Аз бебето не се престраших да го гушна и първия ден в отделението, защото абоката ми беше доста пристегнат и дясната ми ръка беше отекла и доста слаба, за да съм сигурна в нея при гушкането на бебето.
Лично аз получавах информация за бебето от моя лекар /д-р Киров/, който идваше при мен да ме види на всеки час и ме успокояваше, че всичко е наред.

И аз подкрепям думите на Ваче. Бих предпочела да съм сигурна в лекаря си, който да е там при раждането, а акушерки или дула идват на по-заден план. Не, че омаловажавам труда им, напротив - по мое мнение е редно да има и едните и другите. Но лекарят за мен е най-важният!

# 1 690
... кога ти носят бебето. Чух, че на някои места след секцио си виждаш бебето чак на следващия ден, защото си 24ч в реанимация.

Практиката в Тина Киркова е същата - родилката след секцио е 24 часа в реанимация. После, когато бъде преместена в отделението, тогава й носят бебето. От личен опит да споделя, че така е по-добре, защото в първите 24ч. не можеш да ставаш от леглото; това време е за теб. Аз бебето не се престраших да го гушна и първия ден в отделението, защото абоката ми беше доста пристегнат и дясната ми ръка беше отекла и доста слаба, за да съм сигурна в нея при гушкането на бебето.
Лично аз получавах информация за бебето от моя лекар /д-р Киров/, който идваше при мен да ме види на всеки час и ме успокояваше, че всичко е наред.

И аз подкрепям думите на Ваче. Бих предпочела да съм сигурна в лекаря си, който да е там при раждането, а акушерки или дула идват на по-заден план. Не, че омаловажавам труда им, напротив - по мое мнение е редно да има и едните и другите. Но лекарят за мен е най-важният!

Благодаря за информацията Simple Smile Точно си мислех, че никой няма да се включи по моя въпрос.... хихих
А ти с избор на екип ли беше или който ти се падне на смяна?

# 1 691
Аз се замислих за избор на акушерка, като няма да е дула:)
Но дали е възможно да стане конфликт с тези дето са на смяна. Да злобеят ли знам ли..
Когато бях на ден на отворените врати през 2011, имаше въпрос за избора на акушерка - тогава казаха, че ако избереш акушерка, трябва да избереш и екип. Не знам сега как са нещата, най-добре да провериш на място. Аз мисля другия месец да се запиша пак за отворени врати, да видя има ли променени неща.

# 1 692
Аз също ще потвърдям че АБ не дават на бебоците ако няма нужда. Моето момченце беше 10 дни на системи - 3 АБ, защото се беше нагълтал със зелени околоплодни води. Инфо ми даваха всеки ден - педиатърката,която го следеше(д-р Стоичкова), а отделно и акушерката и доки, който ме изроди, ходеха и питаха как е малчо. Много съм доволна от всички!
За акушерките - аз бях там 22 часа в предродилна и се смениха общо 3 смени. Само акушерката от първата смяна беше нещо недоспала и се правеше на интересна, и ми твърдеше, че нямам контракции.....а се оказа, че не е сложила апарата добре!!!Останалите 2 смени бяха страхотни. Аз бих препоръчала Нели Велинова, ако искате да изберете акушерка.Страхотна жена, вдъхваща увереност и спокойствие.
Бебоците след секцио ги дават след 1 ден. Иначе ги дават веднага, след раждането,ако се чувстваш добре. Аз лично отидох 10 часа, след като родих с пълна упойка и форцепс, но пък не ми го дадоха, защото беше на системи.Имаше майки, които решиха да си починат цял ден и на следващия си взеха бебоците.
За дулите - и аз мисля, че доктора е важен,ама това си е мое мнение.

# 1 693
Благодаря за отговорите  bouquet
Аз се мъча да съм нормално след секцио и за мен е жизненоважно доктора. Гадно ми е само, че ако пак ме срежат малката ще си я видя 24 часа след това.

# 1 694
  • София
Благодаря за информацията Simple Smile Точно си мислех, че никой няма да се включи по моя въпрос.... хихих
А ти с избор на екип ли беше или който ти се падне на смяна?

Бях с избор на екип, защото моето секцио беше планирано. Това се наложи заради лошото прилежание на бебето и беше доста рисковано за него да раждам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт