Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 797
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 585
.....Ще раждам в ТК.За момента имам само избор на лекар и не знам дали да правя избор на екип.Но и да не направя.Не могат да ме задължат да им платя нещо,което не искам.Така или иначе - не всички имат тази възможност да плащат допълнително (в ТК изборът на екип не зависимо от раждането е 900 лв.)......
Ludnica14 как така имаш избор на лекар, но не и на екип. Отделно ли се плаща за лекар и отделно за екип, че досега си мислих че е едно и също - избираш си лекаря с екипа за 900лв. Питам, защото и аз ходя при лекар в ТК на платена ЖК и бих желала да раждам при него. Лошото е, че ми казаха че лекарите искали освен тези официалните 900 лв. за избор на екип + още допълнително за тях (под масата както се казва ... ) което ако ми се случи ще има много здраве!

Всъщност снощи разбрах,че е едно и същи избор на лекар и на екип (поне в ТК).Така,че ако раждаш при този при когото ходиш на частно е 900 лв - да.Но з допълнителни пари не съм чувала.Поне от моите познати раждали там  Peace

# 586
Simple Smile Дано и аз не чуя да си иска Simple Smile

# 587
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Григорова понякога си иска  Grinning

# 588
  • София
На мене не са ми искали допълнително пари (първия път раждах при Савова, ама 2005 г.; сега - при Вальо Иванов)  Peace

# 589
  • София
На мене не са ми искали допълнително пари (първия път раждах при Савова, ама 2005 г.; сега - при Вальо Иванов)  Peace
Брех ,изненадада съм безкрайно,че Вальо Иванов не е искал пари Mr. Green

# 590
Момичета, да ви питам знаете ли нещо повече за раждането във вода там? Трябва ли ми избор на екип или не? Днес гледах едно клипче /е не българско/ и ми се стори доста лесно, родилката не издаде и звук и всичко стана да 2 минути - самото раждане де. Питам Ви защото нали съм с операция от извънматочна и дали няма да е по-леко това?
Ще чакам отговорите Ви!

Лека вечер и сладки сънища!  bouquet

# 591
Момичета, да ви питам знаете ли нещо повече за раждането във вода там? Трябва ли ми избор на екип или не?...Питам Ви защото нали съм с операция от извънматочна и дали няма да е по-леко това?...

Здравей! Преди 2 години раждах там водно. Края на месеца - пак Simple Smile

Не мога да сравня с нормално раждане, но във вода и, ако си подготвен с информация е много хубаво и не е толкова болезнено, както разправя народа Simple Smile Раждането във вода има много предимства - водата те отпуска, има минимални, ако изобщо има разкъсвания, процеса протича по-бързо, наистина не е кой знае колко болезнено и е по-добре и по-малко стресово е за бебето.

Обаче, моного зависи кой лекар ще ти води раждането!
Да има избор на екип, за съжаление. Сега няма да съм със същата лекарка, която не се съобрази с голяма част от изискванията ми.
Избрала съм Марта Дончева този път. Плаща се и за ползването на ваната и за бащата, ако присъства. С мен беше таткото и беше весело и с него бях много спокойна Simple Smile

http://pippilotamentolka.wordpress.com/2010/08/04/water-birth/ ето разказ, ако ти се чете. А на ЛС, мога да ти напиша името на лекарката, която го води, ако те интересува. Като ти гледам графика, ако не избързаш, към началото на август, ще мога да ти кажа и за Дончева отзиви Wink

# 592
Ахх ,Пипилота, как те разпознах/разгадах. Hug

# 593
Ахх ,Пипилота, как те разпознах/разгадах. Hug
Демек? Че твоят ник ми е от непознатите, къде сме се срещали?Simple Smile

Update: ааа, ясно! Дедо Гугъл ме просвети Wink Здрасти Simple Smile

# 594
  • гр.София
Ludnica14, зачетох се в последните няколко страници, защото скоро не бях влизала, но се изненадах с този избор на лекар , а не на екип. Доколкото си спомням ти също си при Рени Ковачева, нали?

При избора на екип си избираш доктора и анестезиолога, а вече акушерката, която е на смяна. Аз вече се запознах с анестезиолога, вчера си платих и за избор на екип. Платих 900 лв такса и нито стотинка отгоре,никои не ми е искал.Вече само при изписването ще си платя в зависимост от престоя ми по 40 лв на ден в двойна VIP стая на 5тия етаж.
А за момичетата които не искат да плащат, няма вариант да ви накарата да тръгнете да раждате и да се разхождате от болница в болница, от които и град да сте. Отивате в болницата, в 103 кабинет попълвате една камара бумаги, носите си нещата които искат и ви приемат да раждане - ако е дошъл момента.
 Раждането във вода се извършва във едната VIP родилна зала, която изглежда доста изтерзана- при последното ми посещение казаха, че до края на месеца се очаква да започне ремонт в тях, даже бяха почнали да вадят уредите и масите от там. Казаха че трябва избор на екип+ такса за раждане във вода, мисля че някъде около 500лв 

# 595
ellimink да,така е.Напълно права си.Аз не знаех как точно седят нещата,но онзи ден си разясних Simple Smile мислех,че избор на доктор и избор на екип в ТК са съвсем различни неща,но после една позната раждала там ми обясни,че щом съм си избрала Р.Ковачева да ме изражда,тя си има екип с който работи и съответно аз вече съм направила своя избор на екип.  Peace

Т.е. ти казваш,че раждането се заплаща предварително така ли? - да имам и това предвид!Благодаря за пояснението! Hug Дано всичко мине ок и скоро да си гушкаме бебоците Simple Smile
И друго да те питам кога заявяваш и къде,че искаш ВИП стая?

# 596
Искам да родя без избор на екип, секцио по медицински причини.

Кога и къде трябва да отида, за да ми дадат дата за операцията?

# 597
  • София
Да, избор на екип се заплаща предварително (влизат и определени предварителни изследвания и консултации)  Peace

ВИП стаята е заявяваш непосредствено след раждането (това е промяна отпреди 7 г.) Wink

За секцио без избор (а и със) се ходи, след като се издадат съответните медиц. док-и от наблюдаващия гинеколог, т. е. 1 м. преди термин. Не знам обаче къде се ходи, въпросът е задаван и друг път, та не е лошо някой, минал по този път, да пише  newsm78

# 598
  • София
Избор на екип не е задължително да се заплаща преди раждане, дори напротив. По-честа практика е да се заплати след раждане. Изследвания може да се праят за секцио, но за вагиналнките раждания нищо не се прави предварително. Аз платих предварително нормално раждане, защото някак ми беше спокойно да е минало това плащане  Wink

# 599
На дните на отворените врати казаха, че изборът на екип се плаща задължително предварително, екипът трябва да знае, че е ангажиран. Престоят във ВИП стая се плаща при изписването.

Общи условия

Активация на акаунт