Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 717
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета,някой знае ли дали в Тина Киркова имат детски нефролог и как се казва?
Няма такова нещо като детски нефролог в тази болница....
При все, че казах (и си го записаха), че при едното ми бебе има открит проблем с единия бъбрек вътреутробно, никой не беше обърнал внимание на този факт, нито пък в епикризата на бебето има написано нещо по въпроса.

Ако все още не си проучила, за добри детски нефролози водят доц. Буева във II градска и д-р Маруся Лилова от Токуда.

(имай малко търпение да получиш отговор на въпрос, все пак не всеки стои на компа през деня  Wink)

# 661
И в ТК трябва да се изръсиш 1700 за да си спокоен Thinking

Това не е точно така.

# 662
Цитат
И аз бях смятала, че навсякъде е общо взето еднакво. В ТК 900 за екип + още за ВИП = колкото в една частна клиника/болница. Цените са с разлика от около 200 лв. Единствено в Св. ЛАзар е безумие някакво - 3000 лв.
Това аз бях сметнала преди година, но естесвено само за себе си, без претенция за точност...

# 663
  • София

Това не е точно така.

Бихте ли споделили как е точно???

Момиче, ти сигурно няма да мирясаш докато някой не потвърди думите ти, че раждането излиза 1700 лв. Като раждах беше 900 лв изборът на екип и 33 или 35 лв на вечер двойния вип. Значи 1000 общо.  А това доколко ще си спокоен зависи не от сумата, която се плаща, а от самата родилка и лекарят, който си е избрала.

# 664

Момиче, ти сигурно няма да мирясаш докато някой не потвърди думите ти, че раждането излиза 1700 лв. Като раждах беше 900 лв изборът на екип и 33 или 35 лв на вечер двойния вип. Значи 1000 общо.  А това доколко ще си спокоен зависи не от сумата, която се плаща, а от самата родилка и лекарят, който си е избрала.

Нека да запазим добрият тон, моля!

iveto_11, убягва ти нещо: 900 лв. е само избор на екип. Ако платиш само това - раждаш в общата зала.
Но, ако искаш да родиш във ВИП зала или вана (която пак е във ВИП зала) заплащаш за едно от тях - съответно 150 и 500 лв. Допълнително заплащаш такса и за съпруг/дула/придружител - 200 лв. Всички тези цени могат да бъдат видяни на страницата на болницата - http://1agb.com/page/single/id/35

Та, ако искам да родя във вана и съпругът ми да е с мен трябва да платя 1600 лв. (избор на екип+вана+съпруг). Поне преди 2 г. беше така. И тогава до последно не знаех цената за вана включва ли и ВИП залата или се плаща и за двете. Не ми взеха за зала, но не бих се учудила, ако са решили и това да таксуват.
Та в ТК наистина можеш да оставиш колкото и в частна болница, че и повече! (споменатата по-горе вече работи със ЗК и естествено раждане, барабар с престоя е 1500 лв.).  А не виждам никакъв проблем да правим подобни съпоставки, стига да не се отплесваме и разводняваме темата все пак.

# 665

Това не е точно така.
Бихте ли споделили как е точно???

Разбира се, ще споделя. Раждах през март, сметката беше 900 лв. избор на екип и 40 лв. за една нощ в двоен вип ВИП (не, че не исках и трите нощи, но нямаше места). И бях съвсем и напълно спокойна. Имам доверие на лекаря си.

Направи ми впечатление категоричния начин, по който коментирахте цената и затова ви отговорих по този начин. Тук четат много млади майчета, които лесно биха могли да се заблудят от подобен род обобщение.

# 666
Jillian, това което върши работа за теб, не върши за други. Запознай се с линка от ТК, който пуснах през няколко мнения. Сметката може да е колкото твоята, но може да е и много по-голяма. Това опира до просто спокойствие, до желания, нагласи, разбирания, информираност на родилката.

Аз например искам да имам възможно най-малък контакт с лекари и акушерки. Парадоксът е, че за целта не само тряба да платя за избор на екип (който обаче да върши възможно най-малко работа), ами и зала и вана и за придружител. и плащам почти двойно на това, което си платила. Simple as that Wink

# 667
Момичета, бихте ли ми казали какво точно е "Индивидуален акушерски пост" и цената от 300 лв. на ден ли е ?

# 668
Jillian, това което върши работа за теб, не върши за други.

Именно! Затова не е редно да се пльосне една цена все едно това е положението и точка. Има не малко жени, които са родили в болницата без да платят и една стотинка и все пак са доволни от положените за тях грижи.

За теб и твоите изисквания раждането може наистина да излезе скъпо. За мен водещото в избора на болница бяха две неща - конкретен лекар и бебето да бъде при мен денонощно. За съжаление държавните ни болници не са пригодени за раждане, както го гледаме по филмите. Раждала съм в тази болница два пъти и определено нещата много са се подобрили от 2009 до сега. Просто лекарите ни и практиката, с която са свикнали има да извървят много път до момента, в който ще можеш да получиш раждане както си го представяш.

valliav, това е като избора на екип/лекар, само че избираш акушерка.

# 669
Jillian, това което върши работа за теб, не върши за други. Запознай се с линка от ТК, който пуснах през няколко мнения. Сметката може да е колкото твоята, но може да е и много по-голяма. Това опира до просто спокойствие, до желания, нагласи, разбирания, информираност на родилката.

Аз например искам да имам възможно най-малък контакт с лекари и акушерки. Парадоксът е, че за целта не само тряба да платя за избор на екип (който обаче да върши възможно най-малко работа), ами и зала и вана и за придружител. и плащам почти двойно на това, което си платила. Simple as that Wink

Точно така ми излезе и на мен сметката.

# 670
  • София
nikkita77, не беше заяждане. Просто исках да ти кажа, че нормалното раждане ми е струвало колкото струва изборът на екип. Без значение дали е било 500, а сега е 1000. Платих на касата сумата по ценоразпис към момента. Не ме е пипал никой освен лекарят ми, не са ми правени никакви манипулации, не ми е правено насила разкритие, не са ми говорили с неприятен тон, не са ме натискали по корема и не са ми вливали нищо преди раждането. Нормално, спокойно и непришпорено раждане може да има и извън ваната. Щом си си наумила вана, явно ще трябва да си платиш за екстрата.

# 671
nikkita77, не беше заяждане. Просто исках да ти кажа, че нормалното раждане ми е струвало колкото струва изборът на екип. Без значение дали е било 500, а сега е 1000. Платих на касата сумата по ценоразпис към момента. Не ме е пипал никой освен лекарят ми, не са ми правени никакви манипулации, не ми е правено насила разкритие, не са ми говорили с неприятен тон, не са ме натискали по корема и не са ми вливали нищо преди раждането. Нормално, спокойно и непришпорено раждане може да има и извън ваната. Щом си си наумила вана, явно ще трябва да си платиш за екстрата.

Радвам се да чуя това от теб. Wink Във вода е по-малко болезнено Simple Smileзатова много жени в Европа масово раждат в домовете си във вани. Аз по скоро исках да разбера дали се съобразяват с родилката и нейните  желания. Например, не желая да прерязват веднага пъпната връв, а да изчакат да спре пулсирането. Искам да ми дадат детето да го гушна, защото идвайки на този свят много е важно първия контакт да бъде с майката и нейната любов, а не с хладните акушерки. Не искам да ми ваксинират детето с убийствени ваксини и искам да ме третират като раждаща жена, а не като болна такава. За това и дадох сравнение с Токуда, а не защото рекламирам. А колкото до парите и цените...мисля, че вообще не е редно да се плаща в държавна болница, след като си здравно осигорен...но това е друга тема.

# 672
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ако си здравно осигурен можеш да родиш без пари в тази държавна болница,
както и във всяка друга.

# 673
valliav аз  съм с избор на акушерски пост и 300 лв е раждането, както са ти писали по нагоре все едно е избор на лекар. Аз в случая мога да разчитам на тази жена отсега до последният момент 24ч в денонощието.

# 674
Цитат
Та, ако искам да родя във вана и съпругът ми да е с мен трябва да платя 1600 лв. (избор на екип+вана+съпруг)
Именно това имах пред вид като казах, че излиза почти еднакво навсякъде. Аз казах, че съм го смятала за себе си. НЕ подозирах, че ще предизвикам такива спорове.

nikkita77 за съжаление бебетата ги взимат след раждането и ти ги дават на теория май беше 6 или 12 часа след това, но на практика и след повече. За не ваксиниране според мен няма да се съгласят. Но питай, не съм сигурна. И за пъпната връв не вярвам да се съгасят честно казано. Иначе после бебето е при теб през цялото време.  Wink И нямах никакви проблеми с кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт