Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 725
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Нинс, абсолютно ме зарадва с тази новина, много ти благодаря  Hug

а понеже каза че си била и на 2ия етаж - там много ли беше горещо в стаите?  newsm78 чудя се заради климатика на 5ия дали да не взема ВИП /ако има свободен разбира се/ но пък от друга страна се чудя дали при малки бебчета въобще е ок да пускаме климатик???  newsm78

# 646
Здравейте, има ли мами раждали във вода скоро?

# 647

Абе, голяма опашка сме за тая вана! Да не се сбутаме на входа?  Mr. Green

# 648
Елвирка, беше топличко, но не чак толкова много...на бебчетата им беше добре, според мен, понеже съм против пускането на климатик в стаята с бебо....лично мнение  Hug

# 649
Как точно трябва да е разпределен багажа за болницата? При планово секцио ще постъпя предния ден, това означава да постъпя с багажа за реанимация и нещата за предродилна нали? Багажа за бебето също ли трябва да е с мен в началото? Както и нещата, които ще са ми нужни на другия ден докато близките ми донесат основния багаж по време на свиждането. Много сложно ми звучи.  Simple Smile

# 650
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
По принцип аз за планово секцио постъпих на същия ден (в моя случай постъпих 4 часа по-рано по спешност, всъшност  Simple Smile), но докторът ми беше препоръчал така - носиш си нещата за предродилна - тоалетни принадлежности, плюс евентуално нещо за четене и забевление (по мое време още нямаше таблети, а и сега не знам дали са закачили в реанимация  Laughing) Близките трябва да дадат стекчето с вода - със спортните бутилки веднага след секциото, защото трябва да почнеш да се наливаш с водичка моментално, за да избегнеш тиквобола от упойката - добре е да изпиеш над три литра на ден. Тогава могат и да дадат памперсите и кърпичките за бебчето, въпреки, че на мен ми ги взеха чак на следващия ден, когато ме прехвърлиха в нормалното отделение. И за да не се разнасяш с основния друг багаж, могат да ти го донесат него чак когато се прехвърлиш.

# 651

Абе, голяма опашка сме за тая вана! Да не се сбутаме на входа?  Mr. Green

Първото ми дете го родих извън вана, защото беше тясно в помещението...но 1 час в топлата вода си беше от голяма полза. Това се случи извън България.
Интересува ме по скоро, до колко ще ми позволчят да родя естествено без да ме подтискат в тази болница newsm78
 Да....и какво се случва ако ванат newsm78 е заета Laughing?

# 652
  • София
Записвам се да следя темата. Все още се чудя къде да раждам и ще ми е интересно да чета мненията ви.

# 653
Първото ми дете го родих извън вана, защото беше тясно в помещението...но 1 час в топлата вода си беше от голяма полза. Това се случи извън България.
Интересува ме по скоро, до колко ще ми позволчят да родя естествено без да ме подтискат в тази болница newsm78

Шегувам се аз, по принцип наплива за ваната е почти никакъв. Преди две години, като раждах, всички акушерки при постъпването и след това говореха за мен "А, ето го водното раждане!" и ме гледаха като рядко животно Simple Smile
Та си е рядкост и до днес, може би и жените в БГ нямат желание да се информират и да приемат такива "новости", които всъщност са хем старости, хем улеснения за нас.

http://pippilotamentolka.wordpress.com/2010/08/04/water-birth/ - по-напред бях пуснала линка с раждането ми, но го пускам пак. Не съм доволна от тогавашната лекарка. Иначе, в сравнение с дирижираното раждане на магарето, раждането във вана е в пъти по-естествено и много по-малко ти се мешат.
Сега чух много добри отзиви за Марта Дончева и при срещата ни също ми се стори по-отворена спрямо изискванията ми. Та, към края на месеца, началото на следващия, надявам се да пиша положителни отзиви Simple Smile

# 654

Шегувам се аз, по принцип наплива за ваната е почти никакъв. Преди две години, като раждах, всички акушерки при постъпването и след това говореха за мен "А, ето го водното раждане!" и ме гледаха като рядко животно Simple Smile
Та си е рядкост и до днес, може би и жените в БГ нямат желание да се информират и да приемат такива "новости", които всъщност са хем старости, хем улеснения за нас.

http://pippilotamentolka.wordpress.com/2010/08/04/water-birth/ - по-напред бях пуснала линка с раждането ми, но го пускам пак. Не съм доволна от тогавашната лекарка. Иначе, в сравнение с дирижираното раждане на магарето, раждането във вана е в пъти по-естествено и много по-малко ти се мешат.
Сега чух много добри отзиви за Марта Дончева и при срещата ни също ми се стори по-отворена спрямо изискванията ми. Та, към края на месеца, началото на следващия, надявам се да пиша положителни отзиви Simple Smile

Pipi, желая ти леко раждане. Аз съм с термин към края на август и ще посетя болницата при следващите отворени врати...ако са приемливи условията...ще се реша за водно раждане....иначе в Токуда са съгласни с изискванията ми Grinning От къде са отзивите за Дончева?

# 655
Аз също раждах в ТК заради екипа и заради това, че исаках да родя естесвено (даже моите изисквания далче не бяха от най-крайните) и бебето да е при мен през цялото време. Останах май повече разочарована, въпреки че като цяло имам много хубави и мили спомени.
Токуда и на мен ми звучи примамливо, те даже имат един дълъг списък/план за раждане, който попълваш, заявяваш изисквания. Не знам обаче там как са лекарите. Не са ми познати и нямам впечатления.
Та сега отново не знам къде да раждам  Rolling Eyes

Имам чувството, чв в ТК реално и наистина се съобразяват с теб само ако си вземеш дула да те пази  Mr. Green А и честно казано като, че ли изпитвах нужда от дула  Wink

Пипилота, сега нямам време, но по-късно задължително ще прочета разказа ти. Ще ми е от полза.

# 656
Здравейте момичета,някой знае ли дали в Тина Киркова имат детски нефролог и как се казва?

# 657
ТАблет като таблет, истински ли?! Ма ти ме разби!  Grinning Аз се чудех няма ли да вкарат wi-fi някой ден, а те барабар с таблета Simple Smile супер.

ditka_sl, в тия жеги, как облякохте бебето на изписването? Това ми е най-любопитното напоследък:)

Една блузка с дълък ръкав и горно боди без ръкави(с презрамки).В колата бяхме пуснали климатика,така че регулирахме температурата.

# 658
Val, не мога да помогна. Защо не звъннеш директно в болницата, за да питаш. Те най-добре ще ти обяснят.

# 659
Нямат!!!Жалко!!! А все пак не е малка болница.

Общи условия

Активация на акаунт