Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 724
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 675
...за съжаление бебетата ги взимат след раждането и ти ги дават на теория май беше 6 или 12 часа след това, но на практика и след повече. За не ваксиниране според мен няма да се съгласят. Но питай, не съм сигурна. И за пъпната връв не вярвам да се съгасят честно казано. Иначе после бебето е при теб през цялото време.  Wink И нямах никакви проблеми с кърменето.

Когато говорим за раждане във ВИП зала: За бебето веднага ми го дадоха да го гушна. След малко го взеха за ваксините и след около 40 мин пак го върнаха - това обаче зависи има ли кой да е с теб и да е достатъчно настоятелен! Ако бях сама, например, щях да си седя сама в залата и да няма как да се вдигна и да търся къде е детето, за да ми го дадат.
Бебето ми стоя с мен, докато бяха часовете за наблюдение след раждането. После ми го взеха за през нощта, но са ми казвали, че ако е родено естествено и през деня няма проблем да си остане веднага с теб.
За ваксините също съм чувала, че можеш да откажеш, като подпишеш декларация някаква, но подробности не знам...
Ако с раждането всичко е наред няма никакъв проблем да изчакат пулсациите на пъпната връв Simple Smile

# 676
  • София
В България имунизационният календар се спазва задължително, освен ако няма здравословни причини ваксината да не се постави, така че не очаквайте да не поставят двете ваксини в родилното. Имунизациите за задължителни, а не пожелателни.

# 677
В България имунизационният календар се спазва задължително, освен ако няма здравословни причини ваксината да не се постави, така че не очаквайте да не поставят двете ваксини в родилното. Имунизациите за задължителни, а не пожелателни.
Да, така е. И в резултат на отказа се понасят и последствията от това - нямаш достъп до ясла, градина и училище...

# 678
Цитат
В България имунизационният календар се спазва задължително, освен ако няма здравословни причини ваксината да не се постави, така че не очаквайте да не поставят двете ваксини в родилното
В клиника Щерев на "училището за родители" казаха (без някой да ги е питал), че НЕ ваксинират ако родителите не желаят. Казвам го, защото на някои места не ваксинират явно (и аз не знам подробности). Но в ТК едва ли...  Rolling Eyes
А за бебето - аз си го поисках, но ми казаха, че трябвало да му изтече някакъв секрет и затова ги набюдават... и ми го взеха. Иначе да- веднага след раждането го дават за гушване...

# 679
Докато лежах там два момичета си коментираха ,че трябва предварително да предупредиш и да попълниш някаква декларация ,че отказваш ваксина.За питане, не питат,даже не казват и кога ги правят!

# 680
Ей, Пипи, да не се вместим все пак в един месец? Wink
Как си? Много ли ти е тежко вече?

# 681
Който си знае правата, има начин да се противопостави на ваксините. Задължителни са, но с предварително подготвена декларация за отказ...нямат право. След като съм ги отказала, си поемам последствията. В крайна сметка сме еропейска държава и има конвенция за правата на човека.

Като гледам , ще избера частната болница Simple Smile

Пускам линк тук. На 2рото клипче може да чуете обещанията на Григорова за пъпната връв, детето при майката и т.н. Но знае ли човек Rolling Eyes

http://doula.bg/video/

# 682
  • София
А като пускате тук подобна информация за ваксините е добре тя да бъде подкрепена със законовите факти, защото "на училището за родители" може да кажат всичко. Мен лично ме интересува къде е уреден законово отказа от ваксина, защото доколкото ми е известно въпросният отказ не е уреден  Rolling Eyes Не може хем да са задължителни, хем с подготвена декларация да се отказват... бла-бла... Пиша това не за друго, ами да не се въвеждат другите в заблуждение, че може законно нещо, което не може  Wink

# 683
А като пускате тук подобна информация за ваксините е добре тя да бъде подкрепена със законовите факти, защото "на училището за родители" може да кажат всичко. Мен лично ме интересува къде е уреден законово отказа от ваксина, защото доколкото ми е известно въпросният отказ не е уреден  Rolling Eyes Не може хем да са задължителни, хем с подготвена декларация да се отказват... бла-бла... Пиша това не за друго, ами да не се въвеждат другите в заблуждение, че може законно нещо, което не може  Wink

След раждането си в първите 24 часа всички бебета в родилния дом получават 1 доза ваксина срещу Хепатит В и 1 срещу Туберкулоза.
 Няма да коментирам, че на майката изобщо не й се предоставя информиран избор какво правят на детето й и защо, а просто на сутрешната визитация слагат ваксините, нито й се разясняват негативни и позитивни последици от това.
 Но, информираната майка има право да откаже поставянето на ваксините само, че трява да подпише декларация за отказ.
 С което подлежи на административно наказание глоба от 50 до 100 лв за първи отказ и от 100 до 200 лв за втори такъв отказ, според ЗНЗ.

Не е уреден, но си има начини да не ваксинифраш ...и  от майки, които са отказали знам...че години не са ги търсили за глоби. З а мен е важно здравето на детето ми , а не дали ще постъпи в ясла или детска градина. От училище не могат да го откажат, защото образованието е задължително и тук се сблъскват 2 закона.

Има теми за ваксините- влезте и се информирайте Wink

# 684

bg-mamma знае всичко Simple Smile Имало си тема за тия работи, а инфото за декларацията и линк точно към нея е в първото мнение най-отдолу http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=669263.0

Така че, Vache, може  Grinning

# 685
  • София
Да, така е. И в резултат на отказа се понасят и последствията от това - нямаш достъп до ясла, градина и училище...

Така е напр. и във Франция  Peace (не че темата е за ваксините  Wink )

# 686
Ами не знам, не ми е много ясно и на мен това с ваксините...
Аз исках да ви питам знаете ли дали д-р. Чучумишев води ЖК?

# 687
Пу да не съм в 225 стая! http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/mazilka-padna-vrhu-novorode … tina-kirkova.html Лоша случка, ще наглеждам тавана, да не ни падне на главите!

# 688
Изгледах репортажа със затаен дъх - стаята поразително приличаше на моята 512-а  Blush
Дано некадърниците, извършили ремонта, си понесат последствията! Това може да се случи навсякъде.
Горкото бебче, да му устроят такова "посрещане" на белия свят  Confused И горката му стресирана майчица...

# 689
Пу да не съм в 225 стая! http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/mazilka-padna-vrhu-novorode … tina-kirkova.html Лоша случка, ще наглеждам тавана, да не ни падне на главите!

PIPPI, Да не вземеш да размислиш? Wink

Общи условия

Активация на акаунт