Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 302
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 695
Благодаря за информацията Simple Smile Точно си мислех, че никой няма да се включи по моя въпрос.... хихих
А ти с избор на екип ли беше или който ти се падне на смяна?

Бях с избор на екип, защото моето секцио беше планирано. Това се наложи заради лошото прилежание на бебето и беше доста рисковано за него да раждам нормално.
Добре,де,какво ще стане ,ако не си с избор на екип?И аз ще съм секцио по същата причина и освен това първото ми раждане е секцио,така,че няма как да го избегна.Задължително ли е в този случай избор на екип newsm78

# 1 696
  • София
mida03, моята кръщелница през лятото роди бебенце с планово секцио и без избор на екип. Не е плащала нищо. Не съм чула да не е доволна. Grinning

# 1 697
Не е задължително 24 ч. да е в реанимация родилката.
Мен ме оперираха в 14.30 ч. и на следващата сутрин ме качиха в отделението. Бебетата ми ги докараха към 15.30 ч.

Някой знае ли кой е новият ръководител на Неонатологичното отделение?

# 1 698
mida03, моята кръщелница през лятото роди бебенце с планово секцио и без избор на екип. Не е плащала нищо. Не съм чула да не е доволна. Grinning
Ох,веднъж някой да ме успокои,много ти благодаря  bouquet

# 1 699

И аз познавам една жена със секцио от ТК и то не по медицински причина, а пожелание. Не е избирала екип и беше много доволна.

# 1 700
  • София
Само така! Няма нищо страшно! Всичко ще е наред, незвисимо че си без избор на екип. Не се поддавай на масовата психоза с екипите. Не е вярно, че отношението е различно  Wink

# 1 701
И при секциото е както при нормалното, ако искаш определен др. си плащаш за екип,ако не, който е на смяна. Колкото до това с или без екип- твърдо съм за екипа ( ако имаш възможност разбира се ). И аз не ги копая парите,но в крайна сметка не раждам и всеки ден нали Laughing. Не е заради отношението,а заради възможните последствия. Имам близка, която реши да спести таксата и да се прави на герой въпреки,че аз имах близък др. и щеше всичко да е ок, но тя изрично ме предупреди да не му звъня. Попадна на друг др., който беше много симпатичен и за всяко нещо беше на среща, и по време, и след раждането, но последиците от некадърността му и замазването на грешките и струваха 1500лв за възстановителна операция след година( която беше във Варна и в тези пари не се включват пътни,престой,прегледи,лекарства и тн + притеснение, страх и малкия процент вероятност да се възстанови ). В последствие и следващо раждане ще е задължително секцио.

Това разбира се не е задължителен сценарий, но по-добре да се вземат навременни мерки за безопасност Laughing.

# 1 702
  • София
ELIA111, това, което пишеш абсолютно не означава, че ако тя е избрала екип е нямало да настъпи същата ситуация. Ти не разказваш подробно, ние не сме мед. лица, за да преценим кой крив кой прав. Но майките, които нямат възможност да дадат над 1000 лв за раждане как се чувстват? Ето за това мисли ли се когато се пише, се питам аз  Grinning Да, всеки има право да изкаже мнение, но мисля, че би било добре да сме по-окуражаващи и тактични. Сега аз мога да разкажа доста случаи на осакатени жени с избор на екип. За Запряна пък няма да говорим изобщо. Аз също избирах екип втория път. Моето първо раждане беше прекрасно при дежурния екип. Не съм имала проблеми никакви и не съм платила и стотинка. Тогава и ние не копаехме парите и преценихме, че ни трябват за бебето. Втория път избирах екип, защото се поддадох на масовата психоза ширеща се навсякъде. Не съжалявам, разбира се, защото иначе нямаше да срещна д-р Киров. Но когато аз раждах таксата беше 350 лв. Ако беше 900 изобщо нямаше да избирам екип. Финансова възможност имахме, но аз 900 лв нямаше да дам за раждане  Wink Пиша това, защото много жени вече се поддават на психозата. Избора на екип не предпазва от евентуални усложнения по време и след раждане. Сега неволята ме кара да чета за вагиналните пластики и попадам на случаи със сложно  раждане, с форцепси, шев и кройка дето после стуват повече от 1500 лв да се поправят. Но това понякога не зависи от лекарите.

# 1 703
.. Но майките, които нямат възможност да дадат над 1000 лв за раждане как се чувстват? Ето за това мисли ли се когато се пише, се питам аз  Grinning Да, всеки има право да изкаже мнение, но мисля, че би било добре да сме по-окуражаващи и тактични.
Напълно съм съгласна Simple Smile Аз затова винаги като прочета коментар подобен на този на ЕЛИА, винаги бързам да се включа и да кажа, че имах най-прекрасното раждане в ТК, без избор на екип. Отношението беше страхотно и съм дала само 50ст за едно капучино от машината .Simple Smile Така че искам мамите, които не могат или не искат да си плащат да не се притесняват Simple Smile Ако сами решите, че всичко ще бъде ок, то така и ще бъде Wink

# 1 704
ELIA111, това, което пишеш абсолютно не означава, че ако тя е избрала екип е нямало да настъпи същата ситуация. Ти не разказваш подробно, ние не сме мед. лица, за да преценим кой крив кой прав. Но майките, които нямат възможност да дадат над 1000 лв за раждане как се чувстват? Ето за това мисли ли се когато се пише, се питам аз  Grinning Да, всеки има право да изкаже мнение, но мисля, че би било добре да сме по-окуражаващи и тактични. Сега аз мога да разкажа доста случаи на осакатени жени с избор на екип. За Запряна пък няма да говорим изобщо. Аз също избирах екип втория път. Моето първо раждане беше прекрасно при дежурния екип. Не съм имала проблеми никакви и не съм платила и стотинка. Тогава и ние не копаехме парите и преценихме, че ни трябват за бебето. Втория път избирах екип, защото се поддадох на масовата психоза ширеща се навсякъде. Не съжалявам, разбира се, защото иначе нямаше да срещна д-р Киров. Но когато аз раждах таксата беше 350 лв. Ако беше 900 изобщо нямаше да избирам екип. Финансова възможност имахме, но аз 900 лв нямаше да дам за раждане  Wink Пиша това, защото много жени вече се поддават на психозата. Избора на екип не предпазва от евентуални усложнения по време и след раждане. Сега неволята ме кара да чета за вагиналните пластики и попадам на случаи със сложно  раждане, с форцепси, шев и кройка дето после стуват повече от 1500 лв да се поправят. Но това понякога не зависи от лекарите.
Напълно те подкрепям, две раждания, без избор на екип, без да плащам на никого.  Simple Smile

# 1 705
Напълно те подкрепям, две раждания, без избор на екип, без да плащам на никого.  Simple Smile
Абсолютно подкрепям!  И двата пъти раждах естествено, без из бор на лекар или екип. Разлика в отношението на персонала не забелязах. И при двете раждания имаше усложнения ( първия път с детето- роди се с инфекция и последава антибиотици, тежка жълтеница и др., втория път с мен-плацентата се беше срастнала с матката), но дежурните реагираха адекватно и професионално  Peace

# 1 706
Като здравно осигурена си ползвам всички права и услуги, които ми се полагат. Нали затова имаме солидарна здравна система и плащаме осигуровки? Без медецински причини не виждам защо трябва да се плаща за избор на екип и да се планира раждане. Ако ще настъпва спешен случай, това ще се случи и без да плащам два пъти за услугата. И аз раждах без да плащам допълнително и се смениха 3 екипа докато чаках да дойде момента. Очарована съм от отношението (с едно изключение, което вече коментирах), особено на акушерките. По-добре дайте тези пари за детето или за почивка, отколкото да плащате два пъти за едно и също нещо. Това е моят съвет Peace Като че ли наистина стана въпрос на престиж да си палащаш за избор, ако не го направиш - значи си прошляк, който не може да си го позволи. Това са глупости за мен, чиста суета.

# 1 707
До колкото аз знам не може да си секцио по желание без ибор на екип.Или поне беше така до скоро.За секцио по желание се заплаща все пак!

# 1 708
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
До колкото аз знам не може да си секцио по желание без ибор на екип.Или поне беше така до скоро.За секцио по желание се заплаща все пак!
Това е когато е по желание на майката. По нагоре става въпрос за планирано секцио по медицински показатели, което е друго  Peace

# 1 709
sunlight_eli  е написала за позната , която е родила по собствено желание със секцио и без избор на екип!Това коментирах аз Peace

Общи условия

Активация на акаунт