Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 266
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 740
Цитат
Не знам дали мога да си я избера аз?
  Можеш. Аз съм питала  Peace Само трябва да знаеш коя и да си кажеш или да й звъннеш (това вече не занм точно как става)

Предполагам, че можете да питате в АГ отделението по телефона кога въпросната акушерка е на смяна и да отидете да говорите с нея на място. Така правих с лекарите, предполагам, че и за акушерките няма да е проблем. Не записват часове, така че на място  Peace

# 1 741
Цитат
Предполагам, че можете да питате в АГ отделението по телефона кога въпросната акушерка е на смяна и да отидете да говорите с нея на място. Така правих с лекарите, предполагам, че и за акушерките няма да е проблем. Не записват часове, така че на място 
Или да звъннем до болницата и да питаме за телефон на акушерката... Rolling Eyes

# 1 742
Цитат
Предполагам, че можете да питате в АГ отделението по телефона кога въпросната акушерка е на смяна и да отидете да говорите с нея на място. Така правих с лекарите, предполагам, че и за акушерките няма да е проблем. Не записват часове, така че на място 
Или да звъннем до болницата и да питаме за телефон на акушерката... Rolling Eyes

Да, никога не съм пробвала и просто не знам дали дават номерата им. Но ако ги дават, като едното нищо Simple Smile

# 1 743
Благодаря за информацията Simple Smile Точно си мислех, че никой няма да се включи по моя въпрос.... хихих
А ти с избор на екип ли беше или който ти се падне на смяна?

Бях с избор на екип, защото моето секцио беше планирано. Това се наложи заради лошото прилежание на бебето и беше доста рисковано за него да раждам нормално.

Това ми звучи като за секцио не по твое желание, нали? А избора на екип=900лв? Да разбирам, че след като и на мен ми е предписано, че е желателно да родя с планово секцио заради проблеми с кръста ще трябва да си избера екип и да платя 900 лв?

# 1 744
  • София
shushkata1, не си дочела по-долните коментари, от които става ясно, че когато секциото е по медицински причини и това е отбелязано на направлението от ЖК, можеш и да не правиш избор на екип, а да те оперира екипът на смяна.

# 1 745
  • София
...Да разбирам, че след като и на мен ми е предписано, че е желателно да родя с планово секцио заради проблеми с кръста ще трябва да си избера екип и да платя 900 лв?

Не. Не трябва да избираш екип. Екип ще избереш, ако държиш точно определен лекар да направи това секцио. Иначе не се налага. Ще ти направи операцията лекарят, който в момента е на смяна. Две-три страници назад имаше толкова много коментари на момичета родили и естествено и секцио без избор. Аз избрах екип, защото фондът за допълнително здравно осигуряване покриваше тази екстра. Ако трябваше аз да го платя - надали.

# 1 746
Благодаря, че се включихте с мнение и информация Simple Smile Изчетох толкова страници назад, но не намерих точен и ясен отговор на този въпрос Wink

Peace

# 1 747
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър проследяващ доктор, защото утре ми предстои да се записвам а не съм се спряла на никой?

# 1 748
Момичета не бъркайте стоенето 2 часа под наблюдение след раждането в коридора с реанимация. В реанимация са само родилите секцио и е отделна зала.
Когато си във ВИП родилна зала, това стоене в коридора го няма, там си има легло и си лежиш с бебо и мъжа. След това те превеждат на 2 или 5 етаж според предпочитанията.

# 1 749
Здравейте на всички, и на мен предстои скорошно раждане... но понеже цялата бременност изкарах на инжекции и лекарства и нямам възможност за избор на екип и мие много притеснено. Първа бременност ми е и не знам как стоят нещата. Консултирах се със наблюдаващият ми лекар и той ми каза че няма нужда от избор на екип когато му дойде времето отиваш и  раждаш. Но този отговор не ме успокои моля помагайте

# 1 750
Емина, и аз бях на фраксипарин и хапчета и финансите се стопиха.Бях без избор на екип.Отидо веднага,след като видях, че тапата ми пада(оказа се, че е било съвсем малка част от нея) и имах леки и болезнени контракции на 5-7 мин. Приеха ме с 1 см. разкритие ( акушерките на смяна ме гледаха все едно съм им изяла яденето).Откарах 22 часа в предродилна. Няма нищо страшно. Има стажантки, които са страшно мили и може да си приказваш с тях - аз така се разсейвах., че пък точно тогава ММ реши да ми дава акъл какво да позволявам да ми правят и какво -не; как една позната родила там страшно трудно и т.н. Добре, че беше стажантката, че щях да му тегля една по телефона. #Cussing out
Лекарят, с когото изкарах най-дълго време беше ужасен.После застъпи др. д-р, който ме и изроди.
Не се притеснявай, всичко ще мине наред.Хората си знаят работата.

# 1 751
Емина какво те притеснява? Че ще си без избор на екип ли? Всичко ще е наред! Нормално ли ще раждаш? Т.е. има ли показания за секцио? Нормално е да ти е притеснено! Всичко ще е наред. 

# 1 752
kilimiotlista точно днес пък една мама с която ходя на йога ми каза, че е говорила с акушерка и тя е казала, че като избереш екип избираш доктор, а за акушерка избираш от трите, които в момента на раждането ти са на смяна, или доктора го прави Rolling Eyes
Аз също ще питам и ще споделя какво са ми казали. Peace

# 1 753
Ами аз звъннах на д-р. Григорова и тя ме увери, че може и няма никакъв проблем! Освен това съм питала и на регистратурата и ми казаха, че може. 
По принцип не е популярно като практика, но може.  По принцип 'избор на екип' значи избор на лекар. Но ако знаеш коя акушерка искаш да е в екипа можеш да си избереш и акушерка...

# 1 754
kilimiotlista Hug
Стига тя да се съгласи, все пак си е ангажимент Simple Smile
Благодаря за инфото. Явно акушерката, която са питали не и се е занимавало и за това е казала така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт