Животът извън града

• 24 195
  • 381
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Рим и обратно
Щом за прозорци сте се заговорили, да си кажа и аз - обожавам големи прозорци и светлина, много светлина. Тук традиционно се затъмняват. Дори и през деня гледам всички стоят с пуснати капаци и светнати лампи през деня, даже и през зимата. Аз така мога да полудея за 3 дни Crazy Хора разни.

Biskara , благодаря ти за разбирането Hug:. Но да знаеш - живяла съм десетина години в Изток, голямата ми дъщеря е ходила и на градина и на училище там до 2ри клас, имам наблюдения. Има 3 градини на 100 метра от къщи и 2 училища наоколо, всичките са много добри. За мен този квартал е единствения в София, просто не бих го заменила.

10 цента, в някой друг живот сигурно съм имала и апартамент до Колизеума Joy

# 241
94та май, или 95та, сюрреализъм страшен, тука ( БГ) беднотия страшна, а там Бавария, кво да си говорим, едни сърнички надничат от дворовете...и едни бабетки с вид на манекенки Бурда с перличките  се спускат с кошници към центъра на градчето в пазарния ден  ( не го помня, май петък) ... ех Запад:)

# 242
Aз пък не разбирам в бг тая мания на големите прозорци отгоре до долу , че то почти няма стени ч
Лятото тая стзклария като се напе,е от слзнцето  става страшно
Ъимата пзк няма стопляне
Харесвам проъорците в италия  пзрво не са беъброй много и второ са високи но тесни
Има си стени кздето да си сложиш някаква мебел

# 243
  • Бургас
Много интересна тема се е получила. Колко са различни хората само.. Grinning Аз също не бих живяла извън града. Отдавам това си нежелание може би на навик. Аз винаги съм живяла в апартамент в града. Човек свиква с определен начин на живот, приема определени неща за нормални, неща, без които не може. После е доста трудно да заживееш различно. И не е само това. Аз не обичам тишината, прекаленото спокойствие. Някак си ме потиска подобна обстановка. Къщата също ме плаши - някак самотно ми изглежда, твърде голямо пространство. Ако пък иде реч за съвсем малко село, слабо населено, още по-зле ми изглеждат нещата. Като бях малка лятото ходех на вилата на баба ми. Тя е на около 10-15км от Бургас. Чувствах се прекрасно. Но все пак това е вилна зона до морето и аз бях дете. Сега също ми харесва там. В село, но точно от селски тип, не бих прекарала повече от 1-2 дни. Иначе обичам природата, много красиви гледки ми спират дъха и ми изглеждат приказно. Но не си представям живота си сред тях. Честно казано, понякога направо се чувствам виновна и се чудя как да променя тази си нагласа. Смятам, че е важно човек да е близо до природата, а не да бяга от нея, както повечето правим, но факт - обичам си града, шума, колите, оживените улици, големите магазини, детските площадки с много деца, повечето възможности Confused.

# 244
. За мен този квартал е единствения в София, просто не бих го заменила.

Да, ако някой ден се завърна в Бг и ако не успея с къщата в Банкя, смятам в Изток да се заселя Laughing.

# 245
Обожавам да живея извън града. Не се чувствам изолирана, защото работя в София и всеки ден съм тук. Уикенда просто обичам да излезя на двора на къщата и да си почивам.

И аз оглеждах апартаменти в Изток преди да се спра на къщата в Божурище.

# 246
Все пак доколкото разбирам не говорим за села без мръсна канализация, респ. баня и тоалетна на двора.

# 247
Ей така като напишете, все едно най голямото ви постижение  вече е, че имате вътрешна тоалетна  Rolling Eyes

# 248
Биж живяла на село близо до голям град, но само ако е в топла страна. Не е за подценяване старостта, нуждата от медицински услуги и удобна инфраструктура.

# 249
Искам да имам къщичка близо до града. В някое селце, с площад и селска кръчма, съчетаваща в себе си поща, магазин и всичко останало. Да мога през топлите месеци поне да се пренасям да живея там. Да имам трева и цветя. И селски котки.
Но...
Нямам.
Може би някой ден...Ще имам. Ще се погрижа и за подходяща кола.

# 250
Да,канализация имаме. Всеки като ми дойде на гости и ахка--ааааааа,колко яки къщи има тук. Все едно сме в някакво забито село и очакват да видят само крави и кози по улиците.

# 251
В бг около варна немога да избера в кое село бих живяла.
Все нещо им липсва.
Но бих живяла с удоволствие на село в Италия , даже там повече ми харесва селото, пред супуер големите градове пък и пред по малките градове.
Няма го напрежението , динамиката на големия град , но пък си има пощи, банки, аптека , заведения , болница , кметство и т.н. Улиците са си по гладки и всичко много по подредено и чисто от където и било другаде в бг .
Така че за живот на село в италия съм за , за живот на село в бг , не ни бих живяла поне не сега .

# 252
  • София
В този ред на мисли, у нас границата между града и селото е много тънка и едвам различима на моменти.
Преди колко там години беше отивам студентка в един областен град, родителите ми ангажират апартамент в нещо като център, настанавам се аз, сладко заспивам и на следващата сутрин поглеждам през прозореца и с огромен интерес виждам стадо селскостопански животни да преминават под подвикванията на оператора на биолигична еденица в строй под прозореца ми.

Между другото, до ден днешен е абсолютно възможно да сте жител на престижен столичен квартал и под прозореца ви вместо лимузини и елегантно облечени люде да преминават каруца с впрегнат дръглив кон, който се облекчава по асфалта.

И докато това е възможно и се случва, аз не виждам изобщо какъв паралел с цивилизацията можем да правим.

# 253
Добре де, аз живея в град от селски тип до София и около нас нито един съсед не гледа животни.

# 254
Искам ей тука..Хем в центъра,хем с дворче..Пък и не е в Сф Mr. Green

http://ch-eu.com/?page=property_details&lang=bg&prop_id=2608

Общи условия

Активация на акаунт