Животът извън града

• 24 157
  • 381
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Рим и обратно
Visible, много добре си го описала, не се живее така ден след ден и година след година - все едно чакаш да умреш Confused. Добре, че поне познаваш съседите си, аз не им виждам очите, нито те моите, понеже всеки излиза от портата с колата си...
Бърди, говоря за Рим, мъжът ми работи в Рим и пътува всеки ден от мястото, където живеем до там.

# 61
Снежа, не можеш да си построиш магазин, болница, театър и т.н. За вилата има друго време.

# 62
  • София
Тоест, живеете в село около Рим и не можете да живеете в Рим, заради високите цени там, затова обмисляш опцията ти и децата в София?
Правилно ли съм те разбрала този път Simple Smile

# 63
  • София - Рим и обратно
Тоест, живеете в село около Рим и не можете да живеете в Рим, заради високите цени там, затова обмисляш опцията ти и децата в София?
Правилно ли съм те разбрала този път Simple Smile
Да Grinning. То не е село, а градче/вилна зона, но няма особено значение това.

# 64
  • София
Ясно, разбрах. Пфу. Все прецаквация, както и да го мисля.
Аз лично, при опцията БГ градина/училище, не бих стъпила обратно в София и бих си налягала парцалите в белия свят. Обаче на чужд гръб го говоря това, знам ли какво бих казала на твое място, не съм живяла в чужбина.
А мъжът ти какво мисли по тези опции (ако не е прекалено лично да те питам за това)?

# 65
аз живея извън града ( 6км)
Бих живяла и до 40км извън града.
Предпочитам хубав дом и спокойна атмосфера отколкото хектиката в града.
Аз пътувам и сега 30км до офиса, така че това не е проблем ( между другото времето за път е 20 мин - всичко е магистрала)
До магазин така или иначе ходя с кола, не бих помъкнала покупките по автобуси или пък пеша.
Училището на 200м от нас, но така или иначе има училищен автобус за тези, които живея по-далече
Просто не виждам нито едно предимство на живота в града- само недостатъци

# 66

Живеели по-чисто, по-природосъобразно и дрън-дрън. Страшна екология настава, когато в неделя ти се дояде шоколад и изразходваш пет литра бензин, за да си го купиш.
А при така уредено домакинство - всички дружно слизат в града сутринта рано и дружно се прибират вечерта късно, трябва ли да си говорим какво се случва в къщата.
Пък да оставиш детето си на 13 цял ден само, да се оправя... За мен не е повод за гордост, още повече пример за добре устроен живот.
Но хора разни. Моите възприятия са такива.

Аз съм от тези, които нямат търпение да се върнат в центъра на града.
Така е... Да бях послушала татко преди няколко години, когато ми каза "Не си за село, моето момиче, но щом искаш - опитай" Mr. Green
За другите не знам, ноооо шоколада си го купуваме в петък, какво да става в къщата - каквото и в другите. А детето на 13 само се оправя - майка му и баща му работят. Ако можеш да си позволиш финансово да си стоиш в къщи и да водиш за ръчичка порасналите си деца до мястото, където трябва да отидат / в спокоен като цяло град/ и после да си ги вземеш - моля прави го. Аз нямам тази възможност, а и да имах нямаше да водя порасналият си тинейджър като кученце на каишка.
Не съм ти виновна, че живееш там където не искаш. Така, че не плюй по живота който съм избрала да водя, а си оправи твоя.

# 67
  • София - Рим и обратно
От личен опит разбрах едно - не можеш да знаеш как ще ти понесе, ако никога не си го живял този живот и докато не влезеш в него. После - или се влюбваш в този начин на живот или тотално се сдухваш. Смятах, че ще свикна, но не се получава.
Мъжът ми се опитва да ме разбере, макар че му е трудно. Майка му и баща му са направили този избор малко след като са се оженили, дошли са да живеят тук в огромна къща с грамадна градина, макар че са кореняци от Рим. Но това на тях им харесва, свекърва ми е била щастлива с децата си тук. Според него явно и аз бих могла да бъда. Но започва да ми влиза в положението - все пак той е по цял ден на работа, а аз - тук. Дори започва да вижда сам през моите очи неудобствата , които преди е приемал за нещо естествено. Всяко отиване на кино, театър, среща с приятели трябва да се планира много внимателно и обикновено като дойде денят - не ти се ходи никъде, защото си уморен, не ти се виси по задръствания или просто нямаш настроение. А все пак сме млади хора, имаме нужда и от социален живот.
Никак, ама никак не му се иска варианта София, но ще го приеме, ако аз настоявам. А аз пък съм на кръстопът. И така.

# 68
Не бих, защото съм живяла.  Naughty Не бих се върнала за нищо на света. Живях цяла година в хубава, новопостроена къща с всичките му удобства на село. Намираше се в края на селото и за цялата година точно 2 пъти се разходих по околните улици. Чувствах се като изолирана от света, нямах приятелки, зависима от мъжа ми и колата му, с новородено бебе и джан джун жив човек нямаше наоколо да си кажа 2 думи, освен комшийката, с която си кимахме, докато изляза да нахраня кучето  Naughty. Това не е живот за мен. Къщата е на сестрата на мъжа ми, има дете, но то живее при нас, защото всичките му приятели, училището му е тук и му е трудно да се пренесе на село при "мама"  ooooh!. "Мама" някак не и пука от ситуацията, но това е друга тема. Аз не бих причинила това на детето си, да бъде зависима до 18 г.от транспорта, който ще и осигуря (предвид, че нямам и шоф. книжка), всичко се случва пред очите ми, преживяла съм го и не бих си го причинила отново.
Да ходя за една, две седмици на подобно място- Ок, но завинаги там, Неееее  Stop.
Сега живея отново в къща, но в оживен квартал, заобиколена съм от блокове, но центъра на града ми е на 15 мин. пеша. Нямам двор с райграс и треволяци и не ми липсва. Етърва ми и мъжа и сега са с една кола (другата се развали), познайте какви схеми правят, за да делят колата...  Naughty Naughty Stop
VisiblePeace Peace

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 17:55 от Вещи в занаята

# 69
  • София
Ясно де, не ви е харесал селския живот (то и аз като чета вече не ми харесва  Grinning) - но сте имали опция да се върнете в града със семейството си.
При авторката не е баш така и е много комплицирана ситуацията, ни така, ни така.
Никаква опция за живеене в Рим ли нямате, Кафенце?

# 70
  • София - Рим и обратно

Никаква опция за живеене в Рим ли нямате, Кафенце?
Засега не  Sad.
Таяхме някакви надежди за един апартамент, който техните имат и чийто договор за наем изтече наскоро. Голям е, точно срещу Колизеума на 2 крачки от метрото, би ни паснал идеално Embarassed. Но те предпочитат да си го преотдадат под наем, естествено. За което никой нито може да ги вини, нито да предявява някакви претенции. Тук са ни дали половината къща, което се равнява на един голям самостоятелен апартамент - отделно домакинство сме. И ако щем Whistling Mr. Green.

# 71
Бърди, тя етърва ми имаше избор- хубав апартамент някъде по центъра или да си строи къща на село. Тя избяга, точно избяга от града и от много отговорности, включително и родителски. Аз не бих го направила. Имахме възможност да строим и ние някъде из селата, но не бих го причинила на детето си. На село цари някак...селска атмосфера  Mr. Green, хората са друг чешит,малко по малко и ти се превръщаш в такъв. Тя уж щеше само с райграса да си седи в градината, ела да видиш.. царевица, колците с доматите, краставиците...  Laughing. Няма лошо, ама както моя мъж ми вика " да живееш на село и да не си саднеш зеленчуци си е грехота". Crazy. Аз бягам от селото, града ни е малък, не искам изолация,нито пък да садя и копам.

# 72
Снежа, не можеш да си построиш магазин, болница, театър и т.н. За вилата има друго време.
Защо в града построил ли си го.
До там можеш да стигнеш и то не за по- дълго време в сравнение в един средно голям град. За София да не говоря.

# 73
Тъй като съм живяла на село в ранното си детство, все се сещам за това, което баба ми казваше по повод на живот в града и на село: хвали село, в град живей! Ясно, точно и много вярно.  Simple SmileСподелям  Wink

# 74
  • Има много детски смях.
Имаме къща с всички удобства в непосредствена близост до Сф /според някои си е направо в града/.  Laughing Обожавам да ходим там за 3- 4 -5 дена. Лошото е, че е точно в другия край на града от  жилището ни, от градината на децата, въобще- от обичайните ни "локации". Единствено поради тази причина все още не сме се преместили да живеем там за постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт