Животът извън града

• 24 141
  • 381
  •   1
Отговори
# 330
Това е и причината ! Не ми се мисли как трябва да се добера до цивилизацията.
Впечатленията са ми от едно забутано селце с 20бр.местни жители.
Мисля,че времето за отглеждане на деца е на първо място - как се пътува в тези условия?!!!!!!!!

# 331
  • София
Аз да обясня как се пътува в такова време - с джип!

# 332
Как атмосферните условия поставят в нова светлина въпроса от темата?

Grinning Веднага си личи, че не си в България.
Аз и в други теми съм писала - когато чвек се запъти към жилище извън града, наред с другите неща да събере информация и за инфраструктурата - кога минават снегорини през зимата, спира ли водата през лятото и т.н. Колкото по-близо е едно село до големия град, толкова по-голям шанс има да го откопаят от снега в разумни срокове. В повечто случаи си има план за движение на снегорините по посоки, който не се променя през годините, и е сравнително предвидимо.

# 333
Не е спирало да вали от 2 дни, все пак.
Мисля че навсякъде след подобен снеговалеж има същия проблем, друг е въпроса с каква бързина се реагира, ясно е че в България реакциите на тема сняг са забавени, но не може да се отрече че предната нощ когато снега беше по-малко всичко беше изчистено до асфалт, даже и в природен парк Витоша бяха минали снегорините.

Напротив, в България съм и много добре виждам какво се случва. Нали не очаквате така да е изчистено за една нощ, че да може пак да си сложите летните гуми на колите. Засега минават и чистят, но и снеговалежа си го бива.

Колкото до селата, да риск е да се живее в село  в което снегорините не минават навреме.

Не ми се мисли какво е в Северна Б-я.

# 334
Не мога да се въздържа.

"Пролет, лято, есен... изненада"

Туй то Laughing
Като знам какво е при нас, не ми се мисли какво е по селата.

# 335
Не е спирало да вали от 2 дни, все пак.
Мисля че навсякъде след подобен снеговалеж има същия проблем...
---
Колкото до селата, да риск е да се живее в село  в което снегорините не минават навреме.

Зависи. В Канада снегорините тръгват при прогноза за сняг или freezing rain, не при започнал снеговалеж! Дори в новогодишната нощ чистят. Това, обаче, е в градовете - не съм попадала в провинцията през зимата.
И обратно - в UK, където нямат настройката за справяне с такова време, и 2 см сняг може да блокира трафика...

"Село, в което снегорините не минават навреме" е почти всяко населено място в България. Преди две-три седмици газихме 5 км неразчистен път в подстъпите на Велинград - не село, а град с 30 000 жители и туристическа индустрия!
Отделно са възможностите: спиране на тока, спиране на водата, незареждане на магазина за хранителни стоки, щото камионът не може да мине по неразчистен път...

Да не говорим, че има квартали на София, в които по-малките улици не се разчистват изобщо никога - чака се да се стопи. Впрочем от години не сме имали такъв сняг - ще наблюдавам с интерес сеира на общината...

# 336
Да и в Германия чистят по-качествено оттук. Но като падне подобен снеговалеж в Мюнхен и там има затруднения около 1 ден, междувременно почват всичко тротоари, улици, не делят уличките на малки и големи. Имат рутина, и знаят как.

Тук в Бг, никога снега който е паднал не е достатъчен за да бъде изчистен навреме, или поне да започнат да го чистят когато започне да вали, а не когато вече има 5см. Ето и сега, вали 2ри ден и то много сериозно, вече е обяд и все още асфалта на места не се вижда. Но това което виждам е че чистят,и дават някаква информация за райони в които не е изчистено и масово препоръчват на хората да не предприемат пътувания.

# 337
Нормално е при този снеговалеж в БГ към този момент да се чисти по-бавно.
Миналата година държавата Ирландия бе затворена при няма и 2 /ДВА/ см сняг. Летище, училища, държавна администрация, магазини...всичко. А наскоро за 3 дена се изля дъжд с количество за 1 месец....чухте чак при вас, че сме "потънали". Е, и? След 2-3 дена все едно нямаше нищо.

И дайте това да е причина да не живея на село...хаха.

Като почнете да се втелясвате, че....... Laughing

# 338
Ама какво разчистване е това да избута снегоринът планини на тротоара??? Не е ли извозена на някъде по-голямата част от снега... Камарите, особено на по-сенчестите места, ще стоят до май Sad

# 339
Е, при вас все пак е минал снегорин. Нас са ни оставили на милостта на природата.

# 340
В нашето село пада сняг рядко, но миналата година имахме голяма криза март месец, за 2 нощи падна над метър сняг, истинска драма  в район, в който няма зимни гуми изобщо. Животът не беше затруднен /особено/, защото освен 2те снегорини ( примерно, с които разполага града), на помощ дойдоха тракторите от селата наоколо. Отнякъде изникнаха десетки такива, явно някой някога ги е ангажирал в  тип "гражданска защита"  и решиха проблема за половин ден.
Около Рим  снегът е последната грижа на Кафето.

# 341
  • София - Рим и обратно

Около Рим  снегът е последната грижа на Кафето.

И аз така си мислех. До миналата година през февруари, когато валя 15 /петнайсет/ минути и настана национална катастрофа. Аз и дъщеря ми стояхме 6.5 /шест и половина/ часа в колата пред казелите на десетина километра от вкъщи. Ей така - всички спрели и стоят и чакат, какво - не ми стана ясно. Ни напред, ни назад по всички пътища. Дори инцидент нямаше, просто всичко гипсирано. Мислех да зарежа колата и да тръгнем пеша, но беше късно, студено, тъмно и пълно със скитащи румънци. А дъщеря ми пишка в плик в колата. Ужасен кошмар беше.

# 342
  • На остров
Кафе много неприятно е било вашето преживяване, но се случва.
Сняг като този в София имаше миналата година при нас и много лед. Ледът беше толкова много че ферибота беше блокиран за близо 14 часа. Никакво движение. Започнаха да придвижват хората с една машина забравих как се казва която се движи на въздушни възглавници върху леда. И все пак небето, водата, зеленината, светлината несравнимо е за мен с сивотата и шумотевицата в един голям град.

# 343
ima, никога няма да спра да се учудвам колко сме различни само хората - аз сивота в града изобщо не виждам. точно обратното - толкова ми се вижда пъстър, шарен, цветен.... сивота, мрак и симетрия царят извън града/за мен/.  всичко е някак ужасно подредено/имам предвид холандия, не в Бг/,  някак никога не ме напуска отвратителното чувство, че вървя по една безкрайно дълга перфектно асфалтирана улица, въздъхът е пълен с тежки капки влага, а наоколо всичко е много отегчително, сиво, мрачно и досадно.

вчерашният ден в снежна софия беше толкова бял... и толкова цветен Grinning

# 344
  • На остров
слънчева, Аз съм много централно софийско чедо  Laughing и все пак обичам природата и тя ме вдъхновява! Живота е шарен и никой не знае къде ще ни отвее този *холандски*  Laughing вятър да кажем!
Хубаво е, че сме различни и в същото време съм сигурна с много допирни точки!

София е красива през нощна винаги особено когато е снежна   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт