ДЕКУПАЖНА БИБЛИОТЕКА_2

• 155 790
  • 441
  •   1
Отговори
# 345
  • пловдив
цурето66 каквото и да се направи с техника декупаж, не може да се мие в миялна машина  Wink
когато само се изплаква с хладка вода, без да се търка, може да си се ползва многократно.
Задължително грундирай - примерно първо с грунд за стъкло или с акрилен лак, после грундирай бяла+ С200 и чак тогава започни лепенето на мотива. Аз от известно време лакирам след всяка стъпка. С200, мотива, лак, фон, лак и пак лак, когато е необходимо и още веднъж лак  Peace

# 346
  • зад кестените
цурето66 каквото и да се направи с техника декупаж, не може да се мие в миялна машина  Wink
когато само се изплаква с хладка вода, без да се търка, може да си се ползва многократно.
Задължително грундирай - примерно първо с грунд за стъкло или с акрилен лак, после грундирай бяла+ С200 и чак тогава започни лепенето на мотива. Аз от известно време лакирам след всяка стъпка. С200, мотива, лак, фон, лак и пак лак, когато е необходимо и още веднъж лак  Peace

Heart EyesМного ти благодаря мила antom ! Hug

# 347
  • София /Абсурдистан
Аз сега ще пробвам декупаж върху плат, който ще оцветя с кафе и канела, мисля да пробвам с едно ръчно ушито сърце. Ако излезе нещо от ексрепимента, ще покажа после  Simple Smile
Искам да попитам и друго нещо - някой знае ли къде в София може да принтират разни мотиви върху тънък памучен плат? Въпроса вероятно е тъп, но нищо не откривам по темата, а моят принтер категорично отказва да ми извърши услугата  Simple Smile

# 348
  • София
В агенция за реклама или в ателие където  се печатат по поръчка надписи на фанелки.Преди имаше такъв щанд на произведено в бг , но от какато са в зала универсияда , не знам...

# 349
Аз сега ще пробвам декупаж върху плат, който ще оцветя с кафе и канела, мисля да пробвам с едно ръчно ушито сърце. Ако излезе нещо от ексрепимента, ще покажа после  Simple Smile
Искам да попитам и друго нещо - някой знае ли къде в София може да принтират разни мотиви върху тънък памучен плат? Въпроса вероятно е тъп, но нищо не откривам по темата, а моят принтер категорично отказва да ми извърши услугата  Simple Smile

Ще покажеш ли резултата, че ми е много любопитно. Върху какъв плат го прави? Аз съм пробвала и резултата надмина очакванията ми, но първият опит беше голям провал.

# 350
  • в сърцето на държавата
Здравейте, от няколко дни открих темата и много ми харесва, изгледах клипчета за декупаж и имам някой въпроси:
   гледах как се слага златна боя върху една стъклена чиния, после кафява  и блести страхотно.
От къде се купува златна боя, а също и бронзова-бяла и жълта-рових из нета не видях.

# 351
  • София
От магазина....шега.Има по всички магазини за хоби и художествени материали , има и он-лайн сайтове.За декупаж е хубаво да са акрилни.

# 352
  • в сърцето на държавата
Здравейте, нова съм в групата-и искам да попитам майсторките-хареса ми една бутилка на  5 или 6 страница от форума-слагат някаква мазилка ли, шпакловка ли  и аз не разбрах от рускинята-и клончета, тревички , цветенца  и после  като изсъхне  лоядисват в златно.Та въпроса ми е -каква е шпакловката или мазилката?-техника ТАРА?

# 353
  • София
Шпакловката си е точно това, което значи.Има акрилен кит, както и структурни пасти(хоби или домашни) Всеки акрилен лак става-аз имам на леко, но има всякакви марки-вземи си това ,което ти хареса като цена-или от железарията или от строителен хипермаркет.Както и с Ц200-каквато марка искаш.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 09:17 от lluna

# 354
  • в сърцето на държавата
питам за шпакловката, а не за лак..

# 355
  • София
Цитат
а с какъв лак  поставяте отгоре накрая-/нещо по-евтинко?/
На това съм отговорила за лака.
По повод шпакловката-отговора е съвсем същия(моята е суха на боро), но избора е огромен-има на глобус, има гръцки-има акрилни китове-всички се казват различно.Има и сухи има и готови смеси-каквото ти душа иска в каквито разфасовки искаш(някъде по кварталните магазини продават и насипно)Общо взето това си е строителна материя....

# 356
  • в сърцето на държавата
Здравейте, дами,
може ли някой да ми каже -как става с восъчна хартия и ютия декуплажа и дали е лесен метод?

# 357
питам за шпакловката, а не за лак..
Аз лично към момента съм правила веднъж бутилка с Терра и ползвах структурна паста, но не от тази, която е в хоби магазините, а от т.нар. кадифе на Лорка Арт. Малко по-евтина е от структурните пасти, но излиза по-скъпо от шпакловката от строителните магазини.

# 358
  • в сърцето на държавата
момичета-как след като се разпечата на лазерен принтер картинката-после се подготвя за декупаж?

# 359
  • София
Здравейте, дами,
може ли някой да ми каже -как става с восъчна хартия и ютия декуплажа и дали е лесен метод?
восъчна хартия или хартия за печене  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт