Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 702
  • 809
  •   1
Отговори
# 660
Валерина, според е верен поста ти, но заплатата много си я завишила. 450 лв трябваше да напишеш.

# 661
Аз за IT, който е без работа, с опит  и да е съгласен да работи за минимални пари, за пръв път чувам. Добрите в работата си работят за добри пари и дори предпочитат да работят за себе си, вместо за някой друг.

Явно не си чувала що е то дълбока провинция.

# 662

ИТ-сферата дава възможности за дистанционна работа и за фрийланс, както никоя друга сфера.

# 663
Флийланс само за опитни девелопъри и дизайнери. Аз съм била админ.

# 664
Предполагам, че админ е доста широко понятие (аз самата си администрирам няколко сайта, създадени върху готови платформи, но в никакъв случай не съм ИТ-специалист), но все пак би трябвало да имаш някакви практически умения, позволяващи да работиш не непременно за някого и не непременно физически да си ситуирана в едно и също населено място заедно с партньор или работодател.  

п.п. В тази сфера на мен портфолиото с успешни проекти е много по-важно от автобиографията. Повече ги вълнува хората какво си свършил, какви са ти уменията на практика, а не какво си завършил, къде си си придобил уменията и колко време и в какви периоди си работил за някого си.

# 665
Да, мога да работя за себе си, но това значи да откивам фирма, да търся клиенти. Това не е работа за мен. Физически - мога да работя и в близък град, затова и карам опреснителни шофяорски курсове.
Не работя по проекти. Администрирала съм най-разлини системи (операционни, корпоративни, софуерни, бази данни, мрежи, устройства и общо взето каквото се сетиш, без сайтове).  В тази сфера портфолиото няма какво да съдържа. Проектите, по които съм работила се свеждат до мигриране на системи, внедряване на такива.... на практика няма какво да се покаже.

# 666
 През последните години смених няколко фирми!Не по тяхна вина!!!!
 Всичките ги открих чрез този сайт.
Сега съм в леко затруднение.Тъй като избрах да живея извън София и ми се щеше да работя от дома си,но се оказа че не мога да намеря фирма от ,която да взимам надомно работа!Между другото съм шивачка със лични машини!
Ако някой има идея за такава фирма ,моля да каже координати!

# 667
Защо не си направиш собствена? Ще си пускаш обяви и така..

# 668
Защо не си направиш собствена? Ще си пускаш обяви и така..
Защото за съжаление не разполагам със средства за откриване на фирма!

# 669
А какви средства са нужни?

# 670
А какви средства са нужни?
В най лекият случай около 500лв. за самото регистриране,а след това касов апарат,печат,помещение,материали.Защото докато набереш клиенти ,които да ти поръчват директно нещо за ушиване със техни материали ,трябва да имаш някаква продукция за продан!
 Груба сметка около 2000лв.

# 671
Можеш да шиеш неща, които да продаваш в интернет. Тогава ще ти стигнат само 500 лв.

# 672
Можеш да шиеш неща, които да продаваш в интернет. Тогава ще ти стигнат само 500 лв.
Донякъде съм съгласна с теб,но за да продаваш нещо трябват материали за изработка.А при доход 216лв. кое по-напред :сметки ,храна,материали Thinking

# 673
Здравейте Дами, интересна тема сте подхванали. Simple Smile

# 674
ИТ-сферата дава възможности за дистанционна работа и за фрийланс, както никоя друга сфера.
Селика... има резон в думите ѝ. Отдавна си по тези сайтове, а казваш, че си IT. Както правилно някой отбеляза това е доста широко понятие. И все пак... това е наистина потресаващ случай. Занимаваш ли се в момента с такива неща, за каквито си споменала? Любителски, от вкъщи?

Защо не помислиш за преместване в по-голям град? То така както те слушам за дълбоката провинция, цяло чудо е, че изобщо си имала работа преди. Бизнесът се окрупнява по един особен начин. Почти всички административни длъжности се насочват в София. А производствените си остават по места, където са си били. IT работата за една компания не е точно администратовна, но все пак върви в комплект с нея.

Все по-малко администрации ще останават в провинцията. Почти всяка компания прави централа в столицата. Процесът започна отдавна и вече е много видим, а и ще се задълбочава.

Или трябва да смениш сферата, или трябва да се преместиш. Ако не в столицата, то поне в малко от малко по-голям град.
На мен отдавна ми прави впечатление, а сега гледам, че явно и на други. Не е съвсем нормално IT специалист да стои без работа толкова време. А и понякога в преместването има хубави страни. Не робувай на роден град, родови традиции и т.н. Животът тече тук и сега. След години дори да искаш няма да можеш да се премстиш.

Общи условия

Активация на акаунт