Отговори
# 465
Хей, Лъки, така те харесвам  Hug Дано тази промяна е за постоянно и всеки ден имаш своите 30 минути. Ама само като прочетох началото на поста ти и си помислих - Лъки или е спечелила от тотото, или Ади е започнала да спи..
Стихия, много трудни въпроси са ти задали момичетата... Съжалявам, че Емил не живее в държава, в която аутизма не е толкова страшна диагноза и се отпускат много пари за програми за такива деца... Иначе много ми хареса приказката ти.
marinels , прекрасни са... искрено се възхищавам на ентусиазма ти. Както Лъки каза - не искам и да си мисля за по-големите събития в живота на Анастасия (бал, сватба).
Честит рожден ден на Димитър!!! Да си жив и здрав. Зина, прекрасна торта  Laughing
Бета, дано всичко се оправи по-бързо, но защо трябва да се забелва по този начин?
С риск да ми се нахвърлите, ама това със забелването наистина не го разбирам... Ако тук някой си позволи да направи подобно нещо с моето дете, ами ще живея щастливо до края на живота си от присъдените ми пари за морална и физическа вреда... Сигурна съм, че и тук се случват такива инфекции, но едва ли това е начина за справяне с тях.
За мене си съм твърдо убедена, че голяма част от проблемите се получават, когато родителите започват, но не могат да се справят със забелването. Тогава се получават сраствания и други драми. Как в една 20 000 000 Австралия никой не забелва и не пипа и никой не се вълнува от големината на дупката и други глупости. Гледам го моя син, с интереса, с който си разглежда пишката, скоро сам ще си помогне.
Mur, относно изхода - ами моята София има 8 зъба, но пак виждам големи парчета накрая - от ябълка, грозде, боровинки,домати.
И друго исках да пиша, но забравих..
Не мога да не се похваля де - вчера беше страхотен ден, топло, слънчево, напълнихме басейна на децата, пуснахме пръскалките за поляната и - добре дошли в Рая. А за вечеря, всичко което ядохме, беше от нашата градина и от околните ливади - пържени тиквички с чесън и магданоз, печени картофи, салата с домати и краставици, грах на пара и телешки пържоли. Никога, ама никога през живота ми, не съм яла по-вкусна храна...

# 466
  • Пловдив
кати, за завиждане си, спор няма  Wink.

Ена, искам и аааазз!!!  Crossing Arms

Лъки, дано да сте и "хванали цаката" на Ади  Laughing. Ние спим по два пъти на ден, но вечерта пак ни се приспива към 20.30-21ч. И после си спи до 8-8.30ч., ако няма драми около зъбоникненето  Laughing. Мисля, че си е до дете, просто някои обичат повече да си поспиват  Wink.

маринелс, страхотни са ти поканите и всичко останало  Blush. Няма как и партито да не се получи много весело  Hug.

мигео, дано скоро Бобо вече е добре и да се похвалиш  Praynig.

Бетта, как е Бобчо? И аз си мисля, че ти не си виновна за случката  Confused.

г-жа Стихия, много хубава приказка си разказала, точно така си е  за съжаление  Cry.

Уинен, живеем до колелото на Панаира. По квартири съм живяла в почти всички квартали, но най си ми харесва тук  Peace. Много ще се радвам да си станем съседки  Wink.

# 467
ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИТАЧЕТО НА ЗИНА!!! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТЕ!!! newsm59  party023 bdbaloni

# 468
Редрени, имаш почерпка от мен! .....Реших да пробвам режима на Mur с 2 спанета през деня.......и се получи.
Ха така, режима на mur, пък нея няма кой да я почерпи Crossing Arms Поне един виртуален бонбон  Mr. Green
Лъки, дано да имате успех и следващите дни  Hug Само да ти кажа все пак, че според дебелите книги (дето някои от нас са ги чели, но не и чаветата им  Wink), към 1 годинка децата започват да спят по един път на ден. Така че ако с Ади не затвърдите режима, поне с No 3 може да опиташ от по-рано  Grinning

# 469
Аз се връщам от цялостен 90-минутен релаксиращ масаж с роза.Завидяхте ли ми, а? Sunglasses Wink
Ако кажеш и че масажиста е мъж,напрао ще се  newsm61 от яд  Mr. Green
Ами , Мигео, не беше, че като го знам мъжо... ooooh!Умишлено не си избрах мъж, а имаше и такава опция. А мъжете са по-добри масажисти. Преди да забременея с Евичка ходих на антицелулитни масажи къде ли не. От един мъж останах най-доволна. Ама усетих, че на мъжо не му е приятно. Не е казал нищо, ама нали се сещате, че  някои неща не е нужно да се казват, за да ги усетим. Wink
Маринелс, страхотни красоти!Ще бъде запомнящ празник!
ВСД, благодаря ти за упокоението. Дано да няма нищо притеснително. Hug

# 470
Лъки прочети още веднъж приказката и ще разбереш къде и бъга Heart Eyes
Кати така е за съжаление, страшното е че има деца а по точно родители които не могат да си позволят финансово никаква работа с деца, държавата им осигурява 8 лева пътни на месец и около 150 лева пенсия.
Ето една сметка която мога да направя.
Психолог два пъти на седмицата по 20 лева=40 лева
Логопед минимум 2 пъти на седмицата по 15 лева=30 лева
Групова терапия (това за да може да се интегрира поведенчески) поне 1 път на седмицата 10 лева на час, терапията трае поне 3 часа=30 лева.
100 лева на седмица е минимума за терапията, това е минимума който е задължителен за дете с аутистични прояви. Не смятаме тук ни то диетите ни то препаратите които трябва да са био. Знаме колко струват био продуктите в БГ. Това кой може да си го позволи?
За ваксините няма да говоря, помнете че ваксините в нашата държава са задължителни и можехме да ги обсъждаме когато ставаше въпрос за намерения, намеренията не попадат под графа "незаконо". Това че съм пожелала смърта на някой или съм искала да го убия не ме прави убиец и за това няма да попадна в затвора.
За това какъв ни е деня със Емил, ами обикновен ден с едно дете, понякога е много весело и забавно, ако става въпрос за делничен ден, то до 5 часа той е на градина, ако е събота или неделя или пък както сега са в грипна ваканция, амииииииииииииии ще кажа какво прави в момента. Баща му се прави на художник и му рисува Холи (кола от анимационото) а той му обяснява какво точно иска, после ще я изрязват, после той ще я кара по пода. Крум като се събуди ще си играе с него, после ще ходим на разходка в парка. ААААААААА не му хареса какво е нарисувал баща му, сега търсят в нета снимка на Холи ама нещо показва че трябва да има на очите, ей това е трудното да разбереш какво има предвид като показва окото си. ЕЕЕЕЕ разбраха се няма да е Холи, ще е няква полицейска кола, която ще му разпечата баща му и ще си играе с нея.
Как започна всичко трябва да ми дойде музата за да ви напиша, може би някой път.

# 471
Ena - и аз завидях  Whistling Много ми е еротично това с масажа бееее,ама и моя мъж не му е приятно като ходя при мъж масажист...

Не мога да не се похваля де - вчера беше страхотен ден, топло, слънчево, напълнихме басейна на децата, пуснахме пръскалките за поляната и - добре дошли в Рая. А за вечеря, всичко което ядохме, беше от нашата градина и от околните ливади - пържени тиквички с чесън и магданоз, печени картофи, салата с домати и краставици, грах на пара и телешки пържоли. Никога, ама никога през живота ми, не съм яла по-вкусна храна...
Искам да те съдя за разваляне на деня #2gunfire хахахахах шегувам се Heart Eyes.Реакцията след поста ти ми беше да скоча към хладилника и да установя,че мразя зимата не само заради студа,но и липсата на пресни зеленчуци  #Cussing out

Благодаря ви за коментарите към снимката smile3525,много се старая и такова удоволствие ми доставя оценката,дето една приятелка викаше: "Ти ако някой не те оцени спираш да живееш",ама лъвица му кажи и замълчи...

Стихия - мноооого добър и правилен разказ,благодаря. Аз наистина искам да знам какво по-различно поведение да търся. Скоро разбрах,че на братовчедка ми детето е диагностицирано с хиперактивност,а тя просто си мислеше,че е по-палав докато наша позната лекарка не й обърна внимание какво да "види" наистина. Ще чакам с нетърпение "музата" ти. Hug Heart Eyes

Лъки - пожелавам ти да продължите с режима и занапред.Пиши дали продължава...

Бета,как сте???

Черпя ви със снимки от снощното представление на Цирк Дю Солей:

Обичам виииииииииииииииииии момичета

# 472
  • София
Редрени, имаш почерпка от мен! ...

Ех, Лъки, така ме зарадва с този пост! Дано да успееш да приучиш Ади на по-ранни дневни дрямки! Просто някои деца издържат по-дълго време м/у спанетата и откъде я вземат тази енергия, не знам. Само не знам как си успяла да я приспиш 2 пъти през деня, защото с моята дивотия това може да стане, само ако сме навън;) Стискам плаци да продължите така newsm10

Г-жа Стихийно Бедствие, много интересно си го разказала. Така караш хората да се замислят.

Ena,  и аз ти завидях, още повече, че от известно време мъжът ми ми е обещал да ми организира едно ходене на масаж, ама ако аз не си го организирам, май още доста ще трябва да чакам.

marinels, страшен ентусиазъм цари около теб! Чудя се и аз какви ще ги вършиш за следващите празници на Анастасия Simple Smile

Приятен снежен ден на всички Hug

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 11:59 от redreny2000

# 473
  • Варна
Стихия, понеже и аз се самовключих в темата от преди, държа да ти кажа моето мнение: с риск аз да съм единствената ще ти кажа, че до някъде си права, но донякъде грешиш. Ако медицината не беше се развила толкова, сега милиони майки по света нямаше да се радват на своите деца, а щяха да са бездетни или с осиновени деца. Във второто няма нищо лошо, но по природа жената е създадена, за да създаде живот, и нищо не може да ме убеди в противното.

Понякога детето решава, че няма сили да живее в този свят, че е бил до тук, че просто не може да продължи, аааааааааа не, човека решава друго, дърпа го със щипци за главата и насила го кара да излезе.

Прилоша ми като го прочетох. Аслан дойде на този свят с щипки на главата. И това е така, НЕ защото нямаше сили да живее в този свят, а защото майка му беше прекалено тясна, за да го избута безпроблемно навън. Ако не бяха тия щипки, или в краен случай операция, Аслан нямаше сега да спи толкова спокоен в другата стая, а аз можеше и да не съм измежду живите, знам ли. В крайна сметка всичко опира до въпроса "Какво ако..." Разбирам насоката на твоята "приказка", но за мен някои от нещата са крайни.

Аутизмът е познат на хора, живели във време, в което медицината не е била толкова развита. Да, и според мен качеството на живот е от голямо значение, но не може да отричаме всичко иновативно...

Мога още много да говоря, но смятам с това да приключа темата, поне за себе си. Ние искаме насоки и съвети за това как да разпознаем нещото, което може да е симптом на аутизъм, но лично аз няма да настоявам, едва ли е лесно да пишеш за това. Все пак ако някой ден го направиш ще го прочета с голямо внимание, защото не забравям, че въпреки всичко си човек, който се е отдал на каузата да накара детето си да се чувства пълноценно във всяко едно отношение, и твоят опит може да се окаже полезен за други.
И пак повтарям, не се заяждам, не го приемай като нападка. Просто изразявам мнение, както всички други тук.

# 474
  • София
Момичета,

Един поздрав от нас за вас Grinning

http://youtu.be/fZfXGFPFwhw

Anelisa, спомням си, че бяхте избрали за коледа на Калоян walker на Vtech. Какви са ти впечатленията?

Tasha, а ти беше харесала едно камионче на Чико, но не си спомням дали го купихте в крайна сметка. Можеш ли да споделиш впечаления.

Рожденните дни наближават. Споделете какъв подарък избрахте. Аз се яудя м/у горните 2, като за камиончето не съм решила дали ще е Чико.

Благодаря ви предварително, момичета Hug

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 15:05 от redreny2000

# 475
  • София
redreny2000, голям купон е при вас  Hug

И да се включа в сериозната тема - моля се на Господ за всички майки, който имат дечица с аутизъм или друг проблем, да им дава сили и разум, за да водят децата си напред в живота, да ги даряват с безмерна любов и да изпълнят своята мисия на този свят с дух и вяра.

# 476
Redreny, голям смях пада с тази ваша играчка  Grinning
Уокъра в крайна сметка го отказахме и си взехме оттук този на Фишър прайс. Този, за който говориш го бях видяла тук в Бейби Кид Шоп-а, има панел с музикални играчки, който се маха. Само това впечатление имам от него.
marinels, страхотни приготовления за празника, браво на теб  Peace И аз съм лъвица, така че напълно разбирам както старанието ти да изпипаш всичко до последната подробност, така и необходимостта от положителна оценка на усилията ти  Wink
По останалите теми не мога да се включа засега.
migeo, да се включи с положителни новини Praynig

# 477
  • София
Redreny, ама много смешни тези топки бе  Joy Сладур Heart Eyes

Нашият walker e chicco. Хубавото при него е, че задните колела се заключват и така става по-бавен. Купих го от Джъмбо за каката преди 2 години на много прилична цена. А и със сигурност е доста здрав. След такава експлоатация от голямата ми бандитка сега го търкаля и малчо Laughing  :
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51V2vob2UOL.jpg

От подаръците на на голямо внимание се радват музикалната масичка на Чико и жирафа с топки на Фишър (особено с жирафа става голяма веселба Grinning) :
http://www.babybg.com/images/67259_blue.png
http://i.walmartimages.com/i/p/00/02/70/84/45/0002708445064_500X500.jpg

marinels, поздравления за ентусиама Peace Не се смнявам, че ще е страхотен празник!

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 15:41 от zina_

# 478
Redreny -  Joy много сте сладки и аз я гледах тази играчка,но чакам РД за подаръци,че сега всички пари отиват в приготовления,а и всеки ще ме пита какво искам. Иначе ние взехме уолкър на Втех,ето такъв:
Засега забавлението с него е само отпред с панела,вече й поомръзна,но иначе като го прибера за ден,два и пак много му се радва като го изкарам,а относно ходенето понеже тя е нестабилна,ама много нестабилна и прави 2,3 крачки бутайки го с мен,защото ме е страх да не го бутне прекалено и да падне по лице. Но чакам да стане по уверена в ходенето и тогава сигурно ще е по-добре.

zina - чакаме снимкиииии  Whistling Hug

# 479
Tasha, а ти беше харесала едно камионче на Чико, но не си спомням дали го купихте в крайна сметка. Можеш ли да споделиш впечаления.

Така и не го купихме, защото Алекс ми се стори малък още
Мислим да е такъв подаръка ни за годинката, но не съм решила дали да е това на Чико или някое друго
Така че давайте предложения за такъв вид колички
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.1912

Зина с малко закъснение Честито на порасналато ви момче
Да е жив и здрав и много да ви радва
А тортата е прекрасна

И аз съм се спряла на захарна торта
Прави ги моя позната
На който му е интересно  http://www.facebook.com/pages/Cakes-by-Mina-Bakalova/220467671320537#!/photo.php?fbid=220541014646536&set=a.220540987979872.62174.220467671320537&type=3&theater
Даже съм си избрала темата

Общи условия

Активация на акаунт