Отговори
# 615
Мигео,за пръв път чувам за тях:)))) Сега ще се разровя да видя за какво става въпрос...Аз в Хасково само една "Неделя" и "Дипи" знам и това е,като за Дипито изобщо незнам къде се намира,а си я поръчвам по каталог и ми я доставят в Любимец щото разнасят в цяла област торти,сладкиши,баклави и прочие....
Весе и Торти Чочко имат доставка за София е 7лв.,за Хасково и около не знам  ooooh!.Много са им вкусни стандартните торти,а и цените са по-ниски в сравнение с тези в Неделя,детските ти ги правят както навсякъде с основа по избор  Peace

викиим, тортите, които ти показа най-много ми допаднаха от всички, обсъждани досега, защото са без тези захрани и сметанови украси, а с шоколадова глазура и много яки фигурки. Аз лично бих избрала нещо такова, ако ще купуваме, ако не реша да си изживявам повторно детството с тора с Мечо Пух. Торти с фондан тепърва ще се поръчват, когато децата ни започнат да разбират, защото ще си искат красивите картинки и това е.
Откъде са тези торти?

На мен също Peace

Redreny2000,за закуска Бобо ядеше същите неща,които си изброила,но от 10 дни е само на кърма  ooooh! и започвам да захранвам леко по леко с кашички и леки пасирани неща,че всичко останало изплезва езика и плюе Confused,От вчера вече не вдига Т,но хремата му е толкова упорита не минава и не минава,залепва му като дъвка в гърлото и горкото не може да диша,дави се и повръща,за 10-на дни съм изхабила два Стеримара и един Риномер супер голяма опаковка  ooooh!,супер брутални промивки му правя и пак не става  Confused

# 616
Пенмар, Ани4ка, честити ви ходещи краченца Hug Да крачат смело напред Hug
lilincho, и аз тия дни съм така, но това е щото не сме излизали вече незнам от кога. Днес си направихме една разходка с колата до Фантастико, пак е нещо.
mama_vessy, след раждане имах страшно главоболие от упойката и ми бяха изписали Солпадеин, а в болницата ми даваха и течен аналгин Peace Дано бързо се оправиш, че е много гадно да те боли глава Hug
Има ли някой, който кърми и още няма цикъл? Аз все още нямам, а ми се струва че стана вече доста време, но и Вико си цока като новороден Simple Smile А и другото, което ме вълнува напоследък е как ще се отбиваме newsm78. Осъзнавам, че колкото по-голям става, толкова ще е по-трудно, а ми се иска до лятото да сме приключили, че да не ми вдига блузата навън и да се самообслужва Laughing, но нищо не се знае. Решила съм да го запиша скоро на кухня и така постепенно да ни останат само цоканията за приспиване и през нощта, и така с времето и от тях да се откаже, но пък тук ми изникват други въпросителни - не може да пие от шише с биберон и как ще си набавя мляко като досега не е пил АМ и няма да иска newsm78. Ох, дано не съм станала досадна Hug

migeo, миличкия Бобо, бързо да оздравява Praynig Hug

# 617
  • София
matza83, аз кърмя и нямам цикъл още. Наслаждавам се на този период  Grinning . То и на гинеколог на съм ходила (само на 40-тия ден след раждането, а след това - не). Моята лекарка ми беше казала да изчакам два нормални цикъла и след това да ходя, но като нямам цикъл.... Crazy

Започнах да предлагам по малко кисело мляко вечер, защото и моето момче не иска да пие от шише. Иначе и той си цока поне 2 пъти дневно, за приспиване. Вечер задължително и нощем поне два пъти.

# 618
matza83 и ние сме така с кърменето. И аз зададох преди време този въпрос. Каталиас само ми отговори  Hug те около месец са изпробвали различни видове млека докато намерят това което му се хареса. Аз Вики предвидливо го научих да пие от шише. А твоя Вики съвсем ли отказва  newsm78 Макар че от няколко дни само веднъж се буди нощем и след това в 6-6:30ч. но пък  след това няма заспиване  ooooh!
Не се бях сетила за Солпадеин-а мерси  Hug

migeo А даваш ли му вит.Ц  newsm78 а Вики много му помогна и през устата и в нослето. Дано по бързо да се оправи  Praynig

Някой знае ли от къде мога да си купя ядливо лепило  Mr. Green

# 619
А и другото, което ме вълнува напоследък е как ще се отбиваме newsm78. Осъзнавам, че колкото по-голям става, толкова ще е по-трудно, а ми се иска до лятото да сме приключили, че да не ми вдига блузата навън и да се самообслужва Laughing, но нищо не се знае. ....но пък тук ми изникват други въпросителни - не може да пие от шише с биберон и как ще си набавя мляко като досега не е пил АМ и няма да иска newsm78. Ох, дано не съм станала досадна Hug

Маца, ако се отбивате лятото вероятно детето ще се е научило вече да пие от нормална чаша и така може да пие млекце. Или имаш предвид за заспиване вечер? Аз като спра да кърмя няма да давам вечерно мляко-никакви шишета и биберони. Мисля и аз по този въпрос от известно време. Решила съм към есента вече да се отбием, ама тя тогава ще е на 1 и 8 месеца, та ще е трудно сигурно-колкото повече растат , по-трудно ще става . ooooh!

# 620
  • София
Някой знае ли от къде мога да си купя ядливо лепило  Mr. Green

мама_веси, в сайта, който постнах, има.

мигео, много му се събра на Бобо! Хайде вече да се оправя Hug Ще започне пак да си ги яде най-вероятно, след като оздравее.
Само да каже, че ние това го ядем за обяд, ама каквото такова.

Таша, благодаря! Питам, защото винаги ми допадат твоите решения Wink
Да, можеш да споделиш рецептата за питката.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 20:35 от redreny2000

# 621
Има ли някой, който кърми и още няма цикъл? Аз все още нямам, а ми се струва че стана вече доста време, но и Вико си цока като новороден Simple Smile А и другото, което ме вълнува напоследък е как ще се отбиваме newsm78. Осъзнавам, че колкото по-голям става, толкова ще е по-трудно, а ми се иска до лятото да сме приключили, че да не ми вдига блузата навън и да се самообслужва Laughing, но нищо не се знае. Решила съм да го запиша скоро на кухня и така постепенно да ни останат само цоканията за приспиване и през нощта, и така с времето и от тях да се откаже, но пък тук ми изникват други въпросителни - не може да пие от шише с биберон и как ще си набавя мляко като досега не е пил АМ и няма да иска newsm78. Ох, дано не съм станала досадна Hug
matza83, хич не си досадна  Wink Мен ме вълнуват абсолютно същите въпроси и от известно време се опитвам да открия отговорите, ама още не съм  newsm78 С тази разлика, че аз го научих вечер да пие АМ от шише за дохранване, понеже кърмата вечер не му стигаше и по цели нощи се кърмехме и нито той можеше да се наспи като хората, нито аз. Отне му доста време за да се научи, в началото се сърдеше, въртеше глава, стискаше уста, а от мен се изискваше доста търпение. Най-накрая след като сменихме няколко марки АМ и биберони с различни дупки посвикна, е, не му е любимо да пие от шишето, но все пак има напредък.
Tasha, точно както си описала правих питката на голямото ми момче, така ще направя и с малкото, живот и здраве когато проходи. Сподели, моля те каква питка правиш ти. Ако проявяваш интерес и аз ще разкажа как я правя моята.
Ох, страшно кисел е днес този мой Калоян. Пробива 7-мо горно зъбче и е някакъв ад. Не издържах и му дадох Панадол  Sad
migeo, тези Торти Чочко ги мярках в Гео Милев. Мислех си, че са някаква квартална, посредствена сладкарничка, пък те какви красоти правели. Разгледах каталога им и точно щях да попитам дали някой знае как са на вкус, а ти ме изпревари с отговора си  Hug
Иначе аз по принцип торти не обичам и на мен честно казано  ми се повдига от тези захарни фигурки, фондани и глазури, но са красиви и децата им се радват.
Сега съвсем се обърках какъв подарък да вземем на малчо за РД с тези красоти, които показвате Laughing
Аз като споделих с ММ, че вече мисля за РД, кого ще поканим, че разглеждам торти, подаръци и т.н., той ме обяви за тотално полудяла, защото дотогава имало почти 2 месеца  Confused

# 622
  • София
Аз не пиша не пиша и като почна не мога да се спра  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

redreny, баба ми едно време ми правеше солени кифлички с пълнеж от мляно месо и зеленчуци.......започвам да преглъщам само като се сетя Laughing Опитай по този начин със месцето и зеленчуците може да се получи.

migeo, на нас много ни помага Еуфорбиум спрей - хомеопатичен. Пръскала съм и на двамата дребосъци. При по-упорита хрема док ми е препоръчвал и по 1 капка вит.А в нослето. Скорошно оздравяване на Бобо Hug

# 623
  • София
зина, благодаря ти, ще опитам. Моце и да се получи, защото така яде едно спаначено руло с извара и праз.

# 624
Мама Весси ,еее забравила съм,че си ми съобластничка  Mr. Green
ВСД,Мерси Simple Smile
Мигео,аз нали съм от Любимец,та не мисля,че ще ми я доставят тортата до тука,ако не разнасят и към Свиленград..."Дипи" ходят и носят такива тарелки с баклави,толумбички ,торти,пасти по заведения и магазини и затуй ми доставят когато си поръчвам торта безплатно...мен доставката не ме притеснява,но то така или иначе се ходи до Хасково често,мога да си я взема сама...
Аз между другото преди малко писах на едно момиче от Свиленград,което прави торти по поръчка,та я питах дали може да ми направи торта по мой модел(е не по мой,ама ще и дам снимка на тортата дето искам) и тя ми каза,че няма проблеми,само трябва да и пратя снимката да види за какво става въпрос и ще ми каже дали ще стане...та сега си набелязвам хубави торти,та ще съм много доволна,ако все някоя от тях ще може да направи

Момичета,вие от упойката след секцио ли имахте главоболие? Ама туй каква упойка? Пълна или не? Щото мен глава не ме е боляла,само гърлото...Вие имате ли някакви странични ефекти след раждането..Питам щото мен ми оставиха освен белег и едно (и смешно да прозвучи) разтракано чийне(тоест повредиха ми челюста) К'во са правили,как са ми чекнали устата да ми бутат таз траба незнам,ама са ми го поразместили...има моменти в които не мога да си отваря устата,докато не си я поразмърдам  ooooh! Отделно..пффффффффффф па не мога да се целувам бе...целувам се,ма се чува едно дразнещо "трак,трак,трак,трак".....иде ми да се гръмна...анестезиолога май не си е знаел силата...как ме е натиснал,к'во ме е направил не ми е ясно...то даже си спомням,че веднага след операцията изобщо не можех да си отворя устата...само съвсееем малко,колкото да говоря и тогава сестра ми каза,че било нормално,щяло да се оправи...Е оправи се,ама не точно... Close

# 625
matza83,redreny2000 ,anelisa,mama_vessy,zina_  Hug
mama_vessy-Вит.С давах в продължение на седем дни по 1 ампула на ден,но в нослето не съм  Peacezina_ капех ми в началото Еуфорбиум Композитум,но се задълбочиха нещата Peace.Аз мажа сутрин и вечер с Бактробан,така че очаквам вече подобрение  Praynig
За цикъла,на мен ми дойде преди 20-тина дни за пръв път и за кратко 2-3 дни и бях в  Shocked , надявам да се е объркал нещо  Crazy и да не ми идва този месец,така си ми е добре. Wink

За отбииването е нормално всички да се замисляме ,как ще стане,кога и по какъв начин,особенно тези като мен,които не са кърмили другото си дете.Маца,ти Боби кърми ли го и до кога,мама Веси,а ти Димана,Анелиса,а ти Алекс,имам чувството,че никой от нас не знае как ще стане отбиването(много гадна дума,много кравешко ми звучиnewsm78

Аз въобще нямам идея как ще стане newsm78,Бобо не може да пие от шише,така и не можах да го науча.Не искам да полагам усилия да го научавам или да го отучвам,а искам нещата да стават естествено,но мога да продължавам да кърмя сутрин и вечер,нооо да ми вдига блузата и да иска навън,не съм съгласна  Naughty

# 626
migeo, аз Алекс съм го кърмила едва до третия месец и съответно въпроса за приключване на кърменето не съм си го задавала /на мен "отбиване" също не ми харесва, някак смешно ми звучи, както и "избил му зъб", все едно някой му го е избил  Laughing / Между другото на 19.02. ще има лекция на ЛЛЛ точно по темата за края на кърменето и аз смятам да отида. Някой друг решил ли е да ходи?

# 627
  • София
Някой друг решил ли е да ходи?

Хм, anelisa сега като споменаваш тази среща, ще гледам и аз да отида. И за мен това ще е на дневен ред много скоро.

# 628
Migeo И аз съм с "ГОООлям" кърмачески стаж от 2,5м.  Laughing и пред мен не е седял въпроса за спиране на къменето. Аз за това и питам. През деня се кърмим около 4 пъти и нощем колкото пъти се събуди.  Thinking Лошото е, че се научи да заспива след кърмене на обед. А така си мисля ще е по трудно да  се отучи.  newsm78 И аз искам нещата да станат по естествен начин без драми.  Thinking
За хремата на мен моя приятелка хомеопат ми каза да го мажа с мас и стрит аспирин - разбъркано и се маже зад ушите и на синусите. Аз го мазах вечер преди сън, като му мазах и гърдите и гръбчето. Бързо да се оправя Бобо.  Hug И му капвай вит.Ц в нослето след като му пръснеш физ. разтвор преди това.  Peace

veset0 те какво са те правили  newsm78 Явно си била с пълна упойка, и аз бях с такава с Димана, но за щастие не се сдобих с подобни "екстри"  Thinking
Имам и помощ от приятел за тортите  Mr. Green
Цитат
Има още 2 "марки" торти в Хасково. Едните са "Наслада" - имат малка сладкарничка на моста в началото на зеленчуковия пазар  на ъгъла на светофара, точно срещу цветарския магазин и БТА? Скоро си направиха сладкарница и на центъра - преди беше кафе Юнона (като застанеш срещу Ташкент, се пада в дясно - срещу тунелчето, където се излиза от Ташкент и където са бижутерските магазини. Другите са Афродита - цехът им е в самото начало на Хасково, до Арон (на влизане откъм Димитровград) - аз вече 3 торти от Афродита съм взимала и съм много доволна.

anelisa Къде ще е тази среща  newsm78  19.02 е в неделя така че няма да имам никакъв проблем да отида и аз. Надявам се, че ще ми бъде от полза.  Peace

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 23:38 от mama_vessy

# 629
Срещите на ЛЛЛ в София за м. февруари:
19 февруари, неделя, 11:00 ч., "НИК - Арт Студио 2" - GALAXY TRADE CENTER София, кв. Гео Милев , бул."Шипченски проход"18, Ла Лече Лига лекция, тема: "Краят на кърменето"
26 февруари, неделя, 11:00 ч., мястото предстои да се уточни, Бебешко кафе
Ето и тук можете да видите събитията за февруари по градове и места:http://lalechebg.com/2012/02/february/

Общи условия

Активация на акаунт