Отговори
# 660
Цитат
Грозно и грешно е да се говори така за храната, защото не за всички е достатъчна.
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ Моля моля, само грешница не са ме изкарвали Crossing Arms
Прочети ми поста, и ако съм толкова зле с българския че не съм успяла да обясня какво точно имах предвид, попитай ще се опитам още веднъж.
Твоя пост го прочетох без преувеличение 5 пъти и освен че аз съм виновна за глада в Африка, Индия и други бедни държави защото не си храня детето с детска кухня, даже и нещо повече само щото наричам тази чудо манджа "бъркоч" съм грешница, друго не разбрах.
Ако си искала да ме засрамиш, не се получи, ако си обидена за самата дума "бъркоч" аз и моите супи където зеленчуците са ситно нарязани и мътни на външен вид, наричам по същия начин.

# 661
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честита месечинка на Бобо на Мигео! Бързо да оздравява малкото сладурче!  ura Tada

Не давам детска кухня, но всеки решава дали сам да приготвя храната или да я взема от кухня!

Момичета, пожелавам на всяка, когато решите да спрете с кърменето да стане по най-безболезнения начин за децата. Опитвах се да кърмя Живко 4 дни, в които той само се въртеше,буташе и резултата беше цедене до 9 месец, малко трудно всеки път, но не съжалявам.

# 662
....повярвайте ми има много по-важни неща от това да се дразните и обиждате от по - различните  мнения...светът е шарен, хора всякакви
Taka е, ама ние не се дразним от по-различните мнения, а от начина им на изразяване  Naughty Точно, защото светът е шарен не всички са дебелокожи и могат да пропускат покрай ушите си коментари, които са извън рамките на добрия тон.
Аз пък се чудя, на това ли учим децата си? Да са груби и нетолерантни.... Защото те копират нас, и кагато ние сме такива, какво да очакваме от тях?!

migeo, благодаря ти, че направи и моето утро малко по-розово с твоят пост  Hug Цунки на Бобо Grinning
И мен ме боли като ме подритнат около операцията, но и без да ме натискат, на моменти все още изпитвам дискомфорт  Confused

VSD - имаш ли обяснения защо бебетата ни си падат по тази малоумщина Тули и Анастасия много го харесва,а за мен изглежда изродски  hahaha За подаръците: масите с пясъчници и т.н. ми харесват повече...
Нямам представа, но честно да си призная и на мен ми харесва, сладко е Simple Smile
Днес и ние го гледахме за първи път тоя Тули. Досега моят сладур не се е радвал така на нищо друго по ТВ. И на мен ми е симпатичен тоя лилав гол охлюв  Flutter

# 663

Кой както може, и с каквото може!  Има- едни дават кърма(защото имат) с цица, шише, други АМ- с шише, без шише, с чашка, други дават и "бъркочи" от детската кухня(в това число и аз), абе важното е детето да е сито и спокойно, и неговата мама също, щото дали в този момент, когато поднасяме лъжичката, или гърдата да си хапне нашето детенце, се сещаме, а и правим нещо за всички други, на които майките няма какво да дадат..., че и едно голо брашанце да имат да препекат, пак ще е нещо..., да не пищи детето гладно и голо?! Е вярвайте ми че топлата храна от ДК за много дечица и майки ще е дар, а не "бъркоч". Грозно и грешно е да се говори така за храната, защото не за всички е достатъчна.
Може ли да се поясниш какво имаш предвид? Как точно помагаш на някое дете, като даваш на твоето храна от ДК?
Сега да пояснявам се налага, а все си мисля, че поне малко- от малко умея да изразявам онова, което искам, или да кажа с не много думи и други неща, които ми се струват важни.
 Commelina, не знам защо тълкуваш така написаното от мен?!
А когато човек има желание да помага, той винаги ще намери начин да го стори.
г-жа Стихийно бедствие, в никакъв случай не искам да засрамвам когото и да е, а още повече теб. Просто не ми харесва думата "бъркоч" да се лепва за храната,с която храним децата си. Това че ти така наричаш своите супи е отделен въпрос. Но за мен тази дума носи друг смисъл.
Ето че изказа виртуално доказва, че нещата не са такива, каквито се пишат, или имат и друг смисъл. Аз не съм човекът, който ще слага каквито и да е било квалификации, а още повече такива тежки думи. Сам всеки определя нещата за себе си.
 Защо на мен ми убягва някак момента в горе написаното от мен, че карам теб, или който и да е било  да храни детето си с ДК??
 А за глада в Африка и пр. не коментирам, защото просто ще го отдам на твоята "люта" натура Simple Smile
 А за да няма недоразумения, заради думата- "бъркоч", ще се разровя в тълковния речник.

# 664
Влизам да прочета рецептата за питката на Tasha, понеже реших да я направя за вечеря, а като гледам каква словесна буря се е разразилааа... Отдавна не беше се случвало, а като се върна назад, май моето изказване е в основата на войната този път Laughing Хайде, отивам да си меся питката, пък после ще чета разлютени постове и може да отговоря и аз  Mr. Green

# 665
Хайде,хайде сега...бъркочи-мъркочи...да не се караме за подобни неща:) Мен пък мнооого ме радва да видя жена,която си кърми детето..става ми много мило...нищо странно не виждам и в това,да яде дете навън...ма изооооообщо няма да ми направи впечатление...Детска кухня и аз давам...до сега само супи,а от другата седмица започвам и с манджи...Който може и има време пък евала,че си ги прави в къщи...аз  взимам заради факта,че всеки ден е различно...у нас  не всеки ден се готвят неща,които може тя да яде и така или иначе трябва да готвя отделно за нея в тия случаи,тъй че ДК си е идеална...пък то даже не и всеки ден се готви у нас Mr. Green Като свърши яденето-тогава....аз Стихията много ми харесва при нея това,че си прави всичко сама:) Хайде да не разваляме боя с кавга и да затворим страницата за бъркочките:))))  bouquet

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 19:43 от veset0

# 666
И ся к'во всеки обиден и сърдит и никой  не пише  Joy

Ама то така е ... Crazy За това някой мами от отчетната продължават да са активни във форума, но тук изобщо не драсват. Не са една и две, ами десетки  ooooh!

Е базикам се дееееееее........

# 667
Понеже много от вас се интересуват за отбиването ще споделя и моя опит, въпреки че ми е първо дете Simple Smile Спрях напълно да кърмя след като навърши 10 месеца, но преди това кърмата ми бавно намаляше, след като замених две от дневните хранения, и всъщност сучеше сутрин два пъти и вечер Simple Smile Може би е важно да спомена, че кърмех долу-горе по час, както предлагам сега и твърда храна, а вечер спря да суче сама още на месец-два. Иначе си заспиваше само на гърда, мислех си, че това ще ни е проблема, но се оказа, че няма против и само да я гушкам. Общо взето го израсна детето, сама се отказа, не е търсила, не е плакала, никакви драми. Вече си мисля, че драмите с отбиването са по-скоро за майката, не за детето. На нас ни е мило да се откажем от тези моменти Simple Smile

Сега се оказа, че имаме друг проблем - сутрин, когато звънне будилника на таткото да става за работа, събужда и малката, така че сериозно съм се замислила да я изместя в нейна стая. Знам, че повечето от вас спят заедно с децата и това им се вижда абсолютно невъзможно, но ми е интересно да чуя дали има и други мнения?

# 668
Mur Hug

Nadya81 Hug благодаря,че се сети,как е коремчето,расте ли точицата  Heart Eyes

Ама то така е ... Crazy За това някой мами от отчетната продължават да са активни във форума, но тук изобщо не драсват. Не са една и две, ами десетки  ooooh!

Толкова сме близки всички тук,че едва ли има обидени  Wink или поне така чувствам аз.Активни са във фейса,защото там нещата стават по-лесно,мързи ги да четат и пишат тук,това което ние шепата останали хора намираме време да направим(някои дори и нощем),а не сме по-малко заети,за да поддържаме темата... и тук Ena Hug

# 669
Пак е станало интересно в темичката ни Simple Smile

Ще започна с отговор на matza и коментара и по повод нейната приятелка и "болката" която е причинила на "малкото си бебче" на 11 месеца като го е оставила само за 5 дни и то не само ми с таткото. Божеее те вече не са малки бебчета. Вижте кога почнахме питките за прощапулник...Simple Smile Те разбират и са хитри и сега е периода в който разбират, че ние сме тези които определят правилата и не всичко е позволено. А ако е като моята маймунка да не чувства липса на мама. Или поне досега нито веднъж не е показала, че и липсвам, не казва "мама" и не ме търси. Важното е да има компания, даже ако е някой друг от мен и баща и е много доволна и послушна, защото вече и е писнало от нас. Като падне става и продължава. Изключително самостоятелна е. А като бебе все се шегувах ( с малко болка в сърцето), че във всеки един момент могат да и сменят майката и тя няма да разбере. Тези дни ужасно я мъчат зъбките, но нито веднъж не дойде да се гушне в мен и да поиска утеха. Та има деца и деца...

Ivelina за адаптираното мляко ще ти кажа, че повечето са стандартни една мерителна лъжичка на 30 мл ( само Хип мисля, че са по различни). За нашата възраст може някъде около 180 мл и 6 лъжички или 210 и 7, ще прецениш по детето Simple Smile

Защо от сега се притеснявате дали детето ще яде боклуци?  И тук важи максимата всяко дете е различно. Вярно че каквото се яде у дома до  някъде оказва влияние и на вкуса и предпочитанията на детето, но едва ли някой се боцка с хероин в дома си , а толкова деца навън го правят. Sad

По повод "бъркоча" ами ........ Аз не давам детска кухня, защото не ми тежи да и готвя и защото ме мързи да ходя да я взимам и по евтино ми е да и направя аз нещо за хапване. Гледам да е разнообразно. Моите творения изглеждат не като бъркоч, а като повръщано , но ги яде Simple Smile Но не виждам нищо лошо в това да се дава да се яде от бурканче навън. В крайна сметка на детето му е дошъл часът за хапване, какво да вдигаме цирка и да се прибираме ли? По повод вдигането на блузите и кърменето вече има разлика. По- големите деца разбират. И когато 3 годишните гледат цици и сучещо ходещо дете са объркани, ако е бебнце знаят, че бебетата така ядат. Синът на моята приятелка е почти на 5 и в момента е цицо - маниак (представяте ли си), е как би реагирал той ако види как ходещото детенце отива и вдига на майка си блузата .... Не мисля, че е подходящо. ( и това не значи  че съм против кърменето).

А по повод изказването на Thomasito , че си има място за ядене и това е столчето - да съгласна съм. Но повярвай ми на нас ни е скучно да стоим и да ядем. Хапва си, не е като да не и харесва яденето, но просто и е скучно, особено сега когато е открила , че може да се придвижва и сама да докопва всичко, което и представлява интерес ( а интерес представлява абсолютно всичко от кабела, до болтчето, от петънцето на килима до чехъла на татко). И моята любопитна маймуна може да жертва всичко само и само да си задоволи любопитството, може да жертва съня си, глада си, дори майка си Simple Smile Е какво аз да я оставя гладна ли ... Ако един ден иска да подскача в парка ще си взема бурканчето и ще я нахраня на пейката въпреки подскачащите наоколо дечурлига и после пак ще я пусна да дивее. И тук всичко опира до деца Simple Smile

И понеже стана много дълго..... Simple Smile спирам.

Penmar - мислиш ли че другите майки са сърдити? Може просто да име скучно в нашата тема  Joy

Маринелс, Mur, VSD -  да си направим фен клуб на Тули Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 23:04 от kukumindrela

# 670
  • Варна
Много сте сладки като се връзвате така на всяка криво-изписана дума (друго определение не ми хрумва в момента). Не отдавна и аз се вързах на една подобна провокация (не умишлена надявам се) и после ми беше адски гадно, защото отприщи едни спомени... майчице мила. НО... тук всички изказват мнение, аз все това си повтарям като чета. И въпреки, че не съм от редовно пишещите, това не означава, че не съм от четящите... Най-доброто, което може да се направи, е да се спазва добрият тон, както Mur е казала.

Ще се изкажа по въпроса за кърменето и отбиването, защото и мен ме вълнува: аз сега кърмя по два пъти на ден, до преди седмица беше по 3, но Аслан сам ги намали на 2. През деня не ме търси изобщо за мляко, само понякога нощно време. Ако му дам нещо друго за ядене ще го приеме и няма да си спомни за млякото даже. Аз все пак още не мисля да го отбивам, първо, защото имам кърма и няма смисъл да я замествам с АМ, и второ, заради удоволствието, което ми доставя да го кърмя у дома, особено преди лягане  Heart Eyes. Навън не ми е било проблем да го кърмя, но вече не се налага, така че не мисля, че ще имам проблем със смъкнати блузи, тръшкане и мрънкане... Да не казвам голяма дума де  Confused

Аз и преди споменах, че правя всичко на Аслан у дома. Това е готвене 3 пъти на ден, всеки ден нещо различно, да не говорим, че отделно за нас готвя...Но пак няма да го запиша на ДК, просто защото като цяло не ми тежи (хммм, може би от време на време), а и мен като kukumindrela ме мързи всеки ден да ходя да вземам храната. Нямам намерение да критикувам кухните, защото помагат на много майки и не са скъпи, а и не знаякаква е храната, която предлагат, т.е. виждала съм, но до там.

За гризките и т.н.... Ами веднъж със сестра ми имахме спор, аз и казвах, че за нищо на света не бих облизала бибата на Аслан (не че той ползва, но хипотетично), която е паднала на земята. Тя ми каза да си представя, че нямам вода под ръка, нито кърпичка, нищо, а Аслан реве та се скъсва, защото си иска бибата... Дали няма да се изкуша да я "изчистя" като я оближа. Същото би било да кажа, че никога няма да дам на Аслан гризки. Те няма да са в ежедневното му меню по време на разходка, но не мога да кажа със сигурност, че никога няма да му дам.

Аз упорито ще продължавам да се включвам в темите, може да е по-рядко, но ето за сметка на това е с дъъъълъг пост Joy

kukumindrela, то хубаво да направим клуб, ама след някой и друг ден ще им хареса нещо друго  hahaha

Спокойна нощ  Hug

# 671

Толкова сме близки всички тук,че едва ли има обидени  Wink или поне така чувствам аз.Активни са във фейса,защото там нещата стават по-лесно,мързи ги да четат и пишат тук,това което ние шепата останали хора намираме време да направим(някои дори и нощем),а не сме по-малко заети,за да поддържаме темата... и тук Ena Hug

Migeo нямах предвид Фейса, а форума. Просто не навестяват и не пишат в темата  Peace

# 672
Цитат
Аз упорито ще продължавам да се включвам в темите, може да е по-рядко, но ето за сметка на това е с дъъъълъг пост

VSD,включвай се по-често или все така с дълги постове,на мен лично много ми харесва как пишеш  Peace

Migeo нямах предвид Фейса, а форума. Просто не навестяват и не пишат в темата  Peace
ooooh! чак сега се светнах Blush,да права си и аз ги засичам в други теми да трупат"форумен опит" Mr. Green

# 673
kukumindrela - дрешки пазарувам най-вече от тук: http://www.bebeshkidreshki.com/ имат много хубави и евтини неща,за които не ме е яд,че се е поляла със супа и т.н.

За Тули - правете си партия с Анастасия,аз хич не си падам по недъгави голи охлюви  Joy Joy Joy Ама кво да я правя  hahaha

За Зрънчото
- детето ми може да не яде,но познайте аз дали не омитам по 1 на месец (Старая се и по-рядко да е)... Еми вкусно ми е,кво да направя,айде давайте сега с камъните...А да ви кажа ли,че в Студентски град ям бургери и арабски мазни дюнери,с кола и пържени картофи,а за десерт тортичка или нещо друго вредно.Сега съм сигурна,че си мислите : "Ето тя за това е 80кг"  - ама пука ли ми ??? Неее,свиркам си и ми е кеф и сега тръгвам към сладкия шкаф,защото има едни супер вкусни пастички,които 100% са с натриев глутамат,тъй като днес само за тях си мисля  Joy  newsm08 newsm55

# 674
Лъки, кой фотограф ще ви прави фотосесията?Препоръчайте някой, пловдивчанки.
Ена, заповядай.
Аз не виждам нищо грозно нито в храненето от бурканче, нито в кърменето навън. Именно Бу, чийто блог четете за кърменето, на една от лекциите й преди 3-4 месеца накърми дъщеря си, която дотича от детския център (наборче на синът ми - септемврийче 2009). Детето дойде, настани се в нея, насука се и се върна да си играе. Не видях нищо нередно, грозно или неприемливо за мен.
това търчане на детето по площадката и търчащата мама с лъжицата винаги ми е било странно...
Thomasito, така ми се иска и свекърва ми да мислеше като теб  Laughing Всеки ден имаме поне един спор на тази тема  ooooh! Или ще гони с лъжицата, или ще се чуди как да "набута" още една лъжица в устата...
На мен пък тук в темата ми е много по-уютно, отколкото във фейса. Много ми е хаотично там, не са така свързани "разговорите" и темите, както тук като обсъждаме нещо. Него го отварям колкото да видя имам ли някакви съобщения и чета най-горната новина.

Общи условия

Активация на акаунт