2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 642
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Sunshine state
Момичета,100 % е обсъждано някъде, разглеждам,но не намерих отговора на въпроса ми Simple Smile

Терминът ми е юни 2012  Praynig, може ли сега да си взема уверение,че ще съм редовна студентка до държавните изпити в края на юни или трябва задължително уверението да е след раждането?

Попитах и в отдел Студенти,понеже семестриално се водя завъшила преди седмица,но няма да са минали държавните изпити и ми казаха,че ще могат да ми издатат уверение,че съм редовна,докато не си взема държавните изпити/..

Трябва да ти издадат уверението след раждането.
Това не е така.Моето уверение беше с дата седмица преди да родя.Раждах с планово секцио,терминът ми бе с 10 дни по-късно.
Ти си се водиш редовна студентка,за това недей да бързаш,няма смисъл.Малко преди термина отиваш и си взимаш уверението,а след като ви е готов акта за раждане,носиш всичко в социалното. Успех! Peace

# 211
smarfietka_ честито,много се радвам,дано повечето мами имат такъв късмет:)

joli-със сигурност уверението трябва да е с дата след раждането-дано бебока ти да не изпревари датите на държавните.Документите се подават до 6-тия несец на бебето,след тази дата нямаш право на тях,така пише в закона от ДВ бр 23,стр.43 член 8 в,стискам палци:)

сега видях отговора на Pupitka,значи е възможно:)аз съдя само от това което съм чела,нямам личен опит.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 21:36 от AnMary

# 212
  • Sunshine state
Важно е предполагам да е в месеца на самия термин,но не е задължително да е след раждането.
Другият вариант е,да си вземеш уверение без дата,само попълнено,но не мисля,че е редно.На мен ми го беше предложила нашата инспекторка,но аз си го попълних,че страх лозе пази. Simple Smile Peace

# 213
Може и да е възможно не знам.
Аз защото бях попитала в социални може ли за си го взема по-рано(говоря за 15-20 дена преди термина) и от там ми отговориха,че трябва да се издаде след раждането.Кое сега е вярно не знам...

# 214
Здравейте!Четох наза мненията но признавам си не  успях да намеря това което мен ме интересува.Терминът ми е за юни 2012 и мисля да запиша септември.Но се водя на работа(на трудов договор)и сега съм си в болничен.в такъв случай ще мога ли да се възползвам от помоща???

# 215
Здравейте!Четох наза мненията но признавам си не  успях да намеря това което мен ме интересува.Терминът ми е за юни 2012 и мисля да запиша септември.Но се водя на работа(на трудов договор)и сега съм си в болничен.в такъв случай ще мога ли да се възползвам от помоща???

Извинявай, че ще бъда малко по-директна, но ако наистина беше прочела темата, щеше да видиш, че сме писали многократно - тази еднократна помощ не е обвързана по никакъв начин с това дали се водиш на работа, имаш трудов стаж и трудов доход. Т.е. това, че работиш по никакъв начин не ти пречи да си вземеш помощта Peace

# 216
момичета,благодаря за отговорите Simple Smile и за пожеланията!
е,ако не може по-рано да се вземе,просто ще се ходи юни,дано има някой на работа ,за да ми издаде уверение  Laughing Hug

# 217
veronika_u по принцип до месец след подаване на документите трябва да ти преведат парите Peace

Благодаря ти за отговора  bouquet Значи тези дни се очаква да дойдат  Praynig

# 218
  • София
Здравейте мили мами Simple Smile   bouquet
Включвам се в темата и аз, аз разбрах новината на бременността ми в петък, оказа се че съм в 17 седмица,а терминът ми е август.  #Crazy Признавам си не съм изчела цялата тема,просто всичко ми дойде като гръм от ясно небе и не зная какво по-напред да чета. Като първа бременност не планирана съм и доста изплашена.

Няма нищо страшно  Peace Пази се и леко бременеене. Имаш време да четеш теми всякакви, най-важното е да сте добре с бебчето. Чакаме да ти кажат какво ще е след около 3 седмици!  Hug

# 219
Момичета,чували ли сте за върнати 2880 лв.по някаква причина-напр.прекъснато следване,невзети изпити,неточни документи....Чесно казано толкова хубаво ми звучи,че чак нереално.След като върнах майчинство за 4 месеца не по моя вина вече на нищо не вярвам и всичко подлагам на съмнение:)Може след 4-5 год някой да направи проверка и да измислят някаква опция знам ли.......Май съм много недоверчива:)
Желая на всичко много усмивки

# 220
Не,уж няма вариант да се връщат парите поради прекъсване или нещо от сорта Simple Smile

# 221
  • Sunshine state
Момичета,чували ли сте за върнати 2880 лв.по някаква причина-напр.прекъснато следване,невзети изпити,неточни документи....Чесно казано толкова хубаво ми звучи,че чак нереално.След като върнах майчинство за 4 месеца не по моя вина вече на нищо не вярвам и всичко подлагам на съмнение:)Може след 4-5 год някой да направи проверка и да измислят някаква опция знам ли.......Май съм много недоверчива:)
Желая на всичко много усмивки
Няма такова нещо.Ако искаш можеш веднага да прекъснеш и с пръст не могат да те пипнат.Това си е твоя работа.Спокойно,изглежда нереално,но е. Peace

# 222
  • Beyond the Frontiers
Въпрос - ако си възстановя студентските права септември, детето ще е на 9 месеца имам ли право да подам документи за тази помощ. Чета внимателно и май е въпрос на тълкуване на социалните.

# 223
вчера и ние подадохме документи за помощ-а и след 20 април ще чакаме паричките.служителките бяха много любезни

# 224
Въпрос - ако си възстановя студентските права септември, детето ще е на 9 месеца имам ли право да подам документи за тази помощ. Чета внимателно и май е въпрос на тълкуване на социалните.

Според съдебната практика - ще имаш право на помощта. Може да се наложи да минеш пред съда, за да я вземеш , но нищо не губиш, освен малко време.

Общи условия

Активация на акаунт