"Освободен" или чист простак?

• 28 078
  • 466
  •   1
Отговори
# 255
И защо си кърмила в колата, Звездичка, защо си се намятала?
/ не ми отг. с 'така реших', интересува ме защо/

Защото всички хора сме различни. Аз съм от онез, дето не обичат да се оголват на открито. Не че не съм кърмила в заведение, но имаше възможност за дискретност. Лично на мен не ми пречи да гледам как някоя друга майка си кърми детето.  Flutter Много повече бих се подразнила от майка, която пуши и не се съобразява кого обгазява, или пък тъпче детето си с джънк-фууд на детската площадка.

Я да ви питам дали сте виждали майка, която си е извадила цицата и вика:" Иванчооооооооооо, ела маме да си цокнееееееш!"

# 256
Така е , кърми си където искаш, но не с изражението на майка героиня  Peace.
Кое е това изражение точно? А и какво те смущава теб лично в изражението на кърмещите жени?
Тук има някакво странна представа за кърмещи жени с "налети" гърди разпльокани на показ с горда физиономия. Защо е това усещане не разбирам. Аз кърмих 2 години, гърдите ми са съвсем умерени като размер, никога не са се наливали .... и съм кърмила достатъчно дискретно навън, когато се е налагало. На подобно описание отговарят и много мои познати кърмили дълго, а на най-близката ми приятелка, която кърми близо година гърдите й са стегнати като на ученичка.... та тези налетите не са толкоз често срещана гледка.
Виж често срещана гледка У Мола е майка героиня, гордо носеща силиконови джуки, комично изпълнение, екстеншъни в косите (те си личат, често се виждат на топка сплъстяванията), силиконови гърди по плажа, които като легне гордата кака се набръчкват потресаващо от долната страна, пък никой не се възмущава.
Ей тия неща дразнят. Кърми си там тихо и кротко. Ама да ми се налага да си пазя кафето, да не пръсне.
Моля те, обясни как точно беше застрашена от пръсване и как успя да се предпазиш?!

# 257
И защо си кърмила в колата, Звездичка, защо си се намятала?
/ не ми отг. с 'така реших', интересува ме защо/

Защото всички хора сме различни. Аз съм от онез, дето не обичат да се оголват на открито. Не че не съм кърмила в заведение, но имаше възможност за дискретност.

Значи все пак стигаме до извода, че можеш да нямаш проблем с кърменето, но да спазваш определени граници, предполагам заради детето си на първо място,  не заради 'ората

# 258

Значи все пак стигаме до извода, че можеш да нямаш проблем с кърменето, но да спазваш определени граници, предполагам заради детето си на първо място,  не заради 'ората

Правя го заради себе си. На детето хич не му пука къде го кърмя. А като надуе гайдата за кърмене, ни разбира в радиус на 1 км, ако си го кърмя: я ни видят 2-3 човека, я не. Whistling

И да допълня: за мен майките, които си кърмят без свян са освободени -  това го пиша във връзка със заглавието - и са далеч от простачките.  Peace

# 259

Тоест, нейното спокойствие и това на детето е сред чуждите хора?

На детето не му пука особено от настроенията около него, то иска като усети глад да се нахрани. На нея пък едва ли й е приятно да тича с ревящо и гърчещо се бебе, за да се скрие от погледите.
Така че да, не им е спокойно, нито на нея, нито на бебето.

Иначе може да се крие, повече от ясно е. Но първо - е страшно ограничаващо, реално никъде не можеш да мръднеш и второ, изнервящо за детето, докато се стигне до "укритието".

И не на последно място - толерира се изкуственото хранене, едно такова бебе може да се наяде навсякъде, без да бъде ограничено по никакъв начин, но щом яде естествена храна - това право му се отнема.

# 260
  • София
Не зная дали кърменето е било на изчезване по време на въпросната акция с публичното кърмене, аз по-скоро съм свидетел на обратното - по подразбиране майката се старае да кърми. Друг въпрос е дали има кой да я научи. Това, което аз съм чувала е, че по време на соца акушерките и сестрите са поощрявали майките да кърмят, учили са ги как да го правят, тогава и разните Хумани са били доста дефицитни. Ако е имало спад в кърменето, то е от демокрацията насам.

# 261
Ясно.
Предполагам, че и по-натам продължават така - хич не им пука  при какви условия ще ядат, важното е да ядат, за да не врещят.

Темата ми беше много полезна, съставих си здраво мнение по в-сите за простаците и освободените простаци. Да е жива и здрава авторката:)

Оставям ви в епицентъра на драмата, и ви желая приятно кърмене, където и да сте.  bouquet

# 262
Я да ви питам дали сте виждали майка, която си е извадила цицата и вика:" Иванчооооооооооо, ела маме да си цокнееееееш!"

Почти. Две рускини на плажа, които си кърмеха децата непрекъснато. Едното взе че повърна, а майката веднага го накърми пак. Не се умилих особено.
Кърмачка, която си е навила жилетката на кръста и се е оголила отвсякъде, също съм виждала, освен това беше така добра поне 3 пъти да си извади и сложи подплънките в сутиена. Не знам накърми ли го бебето най-накрая, не изгледах цялото представление.

# 263
Янечек, разсмя ме от сърце. Значи имало и по-луди, от тези, които кърмят навън, защото детето е гладно. Joy Joy Joy

# 264
[quote author=Не се сърди, човече link=topic=635165.msg20876018#msg20876018

И не на последно място - толерира се изкуственото хранене, едно такова бебе може да се наяде навсякъде, без да бъде ограничено по никакъв начин, но щом яде естествена храна - това право му се отнема.
[/quote]Моите деца са хранени преобладаващо изкуствено, но никога не са могли да пият мляко в шумна обстановка и средмного хора. Но в една тема тук разбрах, че моите така или иначе са изключения, защото стана ясно, че бебетата имали нужда от майка си само ако ги кърми. А при нас храненето с мляко, поднесено от друг, нещо не става.

# 265
Никой не е твърдял, че тези, които кърмят навън, понеже бебето е гладно, са луди. Въпрос на усет и възпитание е как ще стане. Наистина повечето майки са дискретни и могат интуитивно да усетят къде е редно, къде - нередно. Но изключенията се помнят - например тази, дето си кърмеше детето в музея или тази, която седнала на пода в банката да кърми. И понеже се прави аналогия с храненето при възрастните - аз лично на тива места не ям.

# 266
valerie, може и да има такива деца, човек се води по тях  Peace

Аз на плажа не разбирам защо някои жени си показват гърдите, но съм толерантна, щом го смятат за правилно, ок  Peace но като чета става ясно, че да кърмиш там пак е грозно, ама да се разголиш не е Grinning

Янечек, да забраним бебетата на плажа? Защото не са роботи, случва се и да повърнат, и др. работи да направят. Най-добре да си седят вкъщи до една по-съзнателна възраст.

# 267

Ако не си , каня те през лятото на нашата площадка. Има една мама , чиито син е на 2 и половина, и в момента ,в който някой от пясъчника секвестира лопатка от детето , тя се надвесва дружелюбно и му тика ц. в устата, за да го успокои. Това лято , мъжката част от родителската компания беше около седмица в тих потрес, след една подобна случка със същата майка. Mr. Green

Иначе , на мен не ми пречат кърмещите майки по пейките. Повечето ,които съм виждала , са се  покривали с пеленка отгоре. Много културно и дискретно.
Дразни ме пропагандата за общественополезно кърмене, не самото такова.

# 268
Ей няма спиране с това кърмене, а уж темата е друга.
Не виждам какъв е проблема, никой не е посягал на кърмачка, дори и гледката да не му е приятна и т.н. Все пак каквото и действие да предприеме един човек сред обществото рискува част от това общество да не го приема радушно,че дори и да им е неприятно и какво от това? Трябва дружно да се съгласим с всеки един личен избор ли? И да приемем аргументите, които този човек е приел за себе си?

# 269
От кърменето да преминем към други случки.

В офиса пристигат две момичета, едното е дъщеря на работеща в това място.Другото моли за ножица, не майката на приятелката и, другата работеща дам дава ножица на момичето.Предполага се, че ножицата служи за рязане на хартия, пликове е др. подобни на такова място.Момичето, което за първи път идва в този офис, покрай приятелка, чиято майка работи там , взема ножицата, събува се и започва да си изрязва някакви неудобни конци от сандала.Лято е, може да си представите състоянието на краката на момичето.След като си свършва работата, казва "Благодаря" и оставя ножицата на бюрото.

За мен сцената беше потресаващо просташка.
Другите не обърнаха внимание.
Собственичката на ножицата не е достатъчно освободена, за да каже"Моля, иди и измий ножцата, преди да я върнеш"Не го направи, да не я вземат за простачка.Което също е вид простотия от нейна страна.

ето как се смесват "освободеност" и "простащина", понякога от деликатност се получава точно обратния ефект.

Общи условия

Активация на акаунт