ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 695
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
"Лесно е да критикуваш, трудно - да създаваш" Peace
Така е, личен опит.

Само ми се иска да не се приема като мрънкане включването ми. Мразя го по принцип това нещо. Като не ми харесва нещо, си намирам начини.
А и писах: Приели сме някакъв вариант за нас си.
Имах възможност да съм до учителите от време на време като доброволец, но се отказах.

Шанта, не съм ходила на отворени врати и т.н.
Преди 2-3 години гледах детски градини и училища към Монтесори и се спрягаха някакви големи суми такси.
По едно време се интересувах от едно друго алтернативно училище: ама списък на чакащи, не приемали всяка година, звънях им по телефона, оставях съобщение, никой не ми върна обаждането...

# 541
  • София
Как стои въпросът за частните детски градини, там предполагам не ги интересува дали детето е ваксинирано нали? А какви са таксите в такива градини?

Лицензираните детски градини са длъжни да изпълняват Наредбата. Тези, които не са длъжни да се съобразяват са детските клубове и други подобни, които осигуряват грижа подобна на тази в детските градини.

# 542
Вери, имах предвид другото изказване, не твоето, много крайно беше. А че има "трески за дялане", има. С мъжа ми не сме привърженици на алтернативните училища (и домашни), като изкуствена изолация ни звучи и гаранция за по-добро възпитание няма. Така говоря сега, още е на 2 г. малкият, та е видим по-натам каква "песен ще пея"Wink

# 543
  • София
Здравейте GrinningАз пратих запитване до един Монтесори център ,дали изискват сложени ваксини и ми отговориха,че повечето деца при тях нямат всички или някои.Който се интересува може да направи запитване,там ,където иска да бъде детето му GrinningПредполагам,че ако успеят да ги лицензират нещата ще станат различни Sad

# 544
На мен ми допадат новите промени - децата да посещават задължително ДГ от 4г. Така ще си стоя една година по малко у нас!

# 545
Много интересни теми сте подхванали...
Според проекто-закона за образованието (частта с финансиране на частното такова) - парите трябва да следват детето!!! Какво ще се случи с децата, които се обучават у дома? И тях би следвало да ги подпомогнат. Аз съм далеч от подобни мераци, признавам. Харесва ми да имам опция, но не вярвам да се справя...
А у нас системата наистина е лоша, лично мнение  Peace Учебниците са просто ужасни! Няма индивидуален подход...
Преди мнооого години живеехме в Русия  Heart Eyes Мили спомени... Ходили сме с брат ми на училище там и мога да разкажа там как бяха нещата и колко наистина обмислено и работещо беше всичко...

# 546
  • София
Момичета, не бързайте да се радвате - тези промени са нож с две остриета. Има закон и ние го нарушаваме, ако приемат Закона за детето в този вид, всички ние можем да бъдем обвинени в системно неполагане на грижи за здравето на децата си - ще започне извиване на ръце. А това, че предучилищната ще започва от 4 год. възраст изобщо не означава, че децата ни ще бъдат допускани без имунизации  ooooh!, ако държавата пожелае има достатъчно механизми да ни смачка, засега просто не го прави.

ger9, аз много харесва Монтесори обучението, но ако се лицензират ще влязат в системата за проверки и край с липсата на ваксини  Sad

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 16:07 от Туцка

# 547
Вери, ще съм ти благодарна ако дадеш линк към това, което си писала по темата.

В какво се изразява подроноването на авторитета на родителя? За какви неща се отнася това? Това "в къщи казва родителя, в  училище аз" може и да емного опасно ако се отнася до налагане на мнения по етични въпроси, а дори и за ваксини и медицина, за хранене и т.н. Учителя е за да учи децата на различни науки, не да замества родителя и налага ценности.

Разбира се, че не може да се генерализра, интересно ми е какъв е вашият опит. Peace

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 15:28 от persimon

# 548
Аз никак не се радвам. Това е придвижване в посоката на "Прекрасния Нов Свят" на Олдъс Хъксли. Държавата взима грижата за децата, родителите имат все по-намаляващи права. Такова едно решение за задължителна педучилищна е способно да ме накра да емигирирам от тази държава. Както и налагане на задължтелни ваксини. Взимам си шапката и отивам в държава, в която такива малоумия няма.

Момичета, не бързайте да се радвате- тези промени са наж с две остриета. Има закон и ние го нарушаваме, ако приемат Закона за детето в този вид, всички ние можем да бъдем обвинени в системно неполагане на грижи за здравето на децата си - ще започне извиване на ръце. А това, че предучилищната ще започва от 4 год. възраст изобщо не означава, че децата ни ще бъдат допускани без имунизации  ooooh!, ако държавата пожелае има достатъчно механизми да ни смачка, засега просто не го прави.

ger9, аз много харесва Монтесори обучението, но ако се лицензират ще влязат в системата за проверки и край с липсата на ваксини  Sad

# 549
Вери, имах предвид другото изказване, не твоето, много крайно беше. А че има "трески за дялане", има. С мъжа ми не сме привърженици на алтернативните училища (и домашни), като изкуствена изолация ни звучи и гаранция за по-добро възпитание няма. Така говоря сега, още е на 2 г. малкият, та е видим по-натам каква "песен ще пея"Wink

Всеки си преценява  Peace Това, което за теб е крайно за мен не е. Иначе в тази тема всички сме крайни за останалата част от бг-мама, която се тревожи, че закъснала доставката на пентаксима и как да си намери гардасил.

Домашното обучение изобщо не е изолация според мен. Децата могат да има хиляда занимания с други деца, като танци, спорт, изкуство, занаяти, игри и т.н. Това че се стои по цял ден в една стая с други  деца и се симулира учене не е реална комуникация с деца, още по-малко с деца, които са полезни за твоето дете. Наскоро имаше случаи на пребити деца от съучниците им, ей така за удоволствие. Е благодаря от такава комуникация.

А с какъв тон разговарят учителките с децата, децата от своя страна как им отговарят, изобщо за каква атмосфера става дума докато не си видяла няма как да знаеш. Аз съм работила в елитно частно училище в София, и искам да ти кажа че мазния тон и комплиментите, които получават децата по родителските срещи, не съвпадат с троснатия и груб тон, с който учителките им говорят в редовен час. С очите си съм виждала за какво иде реч и НЕ ми харесва.

# 550
https://www.facebook.com/groups/229264037166664/
Група против закона за детето който се готвят да приемат. В секцията документи има разяснения. Но иначе и хората си коментират помежду си.

# 551
Аз за пореден път съм втрещена от хората,които ни управляват.Всеки ден ни се проглушават ушите как няма пари,за майките няма пари за детски,а за такива като мен дето някога са си вдигали осигуровките няма и майчинство,а шефката на НЗОК взима 12000лв бонус.
И с такива люде просто става излишно да се надява човек,че някога тази държава ще се оправи.В това число образование,здравеопазване,култура...всичко.

Аз съм намерила алтернатива за моето дете,което няма да ходи на ДГ.В близост има детска занималня,която предлага полу- и целодневни занимания.Таксата е много приемлива,на фона на частните градини си е направо нищо.Ако има възможност бих си обучавала детето вкъщи.Имах досег до следващи начална и предучилищна педагогика...е,Бога ми,ако трябва тези да ми обучават детето,по-добре да учи вкъщи.Ако има в темата педагози,простете ми,но следващото поколение преподаватели е просто страшно.В никакъв случай не искам да слагам всички под един знаменател,но масово са неграмотни,с ниска култура,с говорни дефекти...Не смятам,че е редно човек,който не може да говори правилно да обучава детето ми да го прави.
Мнението ми за частните заведения е смесено-аз лично съм учила в такова.След кратък престой се преместих в държавното.Разлика от небето до земята.След години брат ми учи в такова-добра програма,лоши педагози.Имам познати,които са много доволни.Въпрос на личен избор и кой какво търси и очаква.Има родители,за които да кажат,че детето им е в ЧУ е престиж и най-важното.Така че,всеки избира сам.

Аз съм решила пролетта да запиша детето си на английски по програмата на Хелен Дорон.Ако системата е реална реализация на първоначалната идея,то за мен това е нещо добро,което мога да дам на детето си.

# 552
Момичета, братовчедка ми днес е получила препоръчано писмо от ХЕИ да отиде на имунизация. Тя е 66-ти набор и тази година викали всички, завършващи на 6.
Не знам какво да я посъветвам? ДА отиде ли? Да не ходи ли?  newsm78

# 553
Момичета, братовчедка ми днес е получила препоръчано писмо от ХЕИ да отиде на имунизация. Тя е 66-ти набор и тази година викали всички, завършващи на 6.
Не знам какво да я посъветвам? ДА отиде ли? Да не ходи ли?  newsm78

Тя има ли си личен лекар? Ако има ЛЛ, няма работа в РИОКОЗ... Личния е този, който имунизира по имунизационен календар, а ако тя не иска да се ваксинира, отново той е този, който трябва да докладва в РИОКОЗ...

# 554
Има си, да. Писах ти на лични.

Общи условия

Активация на акаунт