Отговори
# 135
  • USA
Ван, то при вашия климат няма как да не е суха.  Laughing И моята е много суха тук, а по принцип не е. Като отида в България се разхубавявам  Grinning На младини повече се мажех, сега ме домързява, но СПФ винаги слагам, защото при нас слънцето не е шега работа. За да стигна до грима трябва или много да съм на кеф, или да изглеждам като мъртвец сутрин. Аз съм на работа от 7, всяка минутка съб сутрин ми е ценна. Бубка, какво е СК2?

# 136
"Степфордска съпруга"  Joy супер точно, надявам се мнозинството да знае за какво иде реч, С.

За 5 отнасях шамарите... не само азиатците държат авторското на "тайгър парентинг"

Направо ви завидях затова, че сте спестили парите, които аз съм потрошила през годините  Mr. Green Честно! Иначе, Руми, в ерата преди деца се мажех средно по 45-55 мин преди излизане за работа; сега и под 10 слизам, когато се налага... Беър минералс и аз ползвам...

Поддържам Бейби за млечните, сладкото и бяло брашно/захар/сол... Пъпки съм чистила с аюрведична диета съобразена с моята доша.
СодЮА:
http://www.youtube.com/watch?v=Zgfi7wnGZlE

# 137
Янажар, браво за семейната идилия - дано все така да е  thumbsup

Аталанта, като спомена, че имаш дехидратор, пробвала ли си да сушиш цели червени чушки (за пълнене)? 

За г-н Президент снощи - много е дОбър в речите  superuu Малко популизъм, но то така трябва  Wink Regular Joe и Jane в публиката ми дойдоха малко в повече, както и жената на Steve Jobs, но като цяло си ме изкефи човека. Губернаторът на Индиана беше такова дърво след него - като Пинокио, който чете от ауто кю... Много не-вдъхновяващ... Не разбрах какво му харесвали републиканците. Виж, чичко Ромни бил хубавец (не го бях виждала) и добре се защити по въпроса с многото си парички (по NBC).

За пъпките да ви кажа аз от какво съм много доволна -

това:

http://www.amazon.com/Roche-Posay-Effaclar-Action-Treatment-Flui … 524853&sr=8-4

и това:

http://www.amazon.com/Roche-posay-Effaclar-Micro-exfoliant-Astri … 524853&sr=8-6

Братовчедка ми тийнейджърка ми ги препоръча   Laughing Взех си ги от БГ преди две години (където са и по-евтини) и съм много доволна (проблемите ми обикновено са преди цикъл). Тук май отскоро ги има и в CVS. Тя похвали и ето това, но него не съм го ползвала, тъй като първото от линковете върши и тази функция (това сигурно е по-концентрирано):

http://www.amazon.com/Effaclar-I-Targeted-Breakout-Corrector/dp/ … 524853&sr=8-9

# 138
  • САЩ
Ни диета, ни бременност, ни раждане изчистиха пъпките при мен. Е, не е както през пубертета, но не е и без нито една. При мен си е наследствено и съм си се примирила. Правя каквото мога, но чак не съм се престарала. Някак си предпочитам 15 мин. повече сън вместо да ги прекарвам в гримиране и мазане. Мързееел!

За оценки не са ми се карали. Спомням си че първата ми оценка беше по математика и беше 4. Не дори пълно 4 ами 3 1/2! Мале умрях от страх като се прибрах и дори ревнах на вратата когато баща ми отвори. Той горкия се чуди какво да ме прави докато успее да извади отговора ми и като чу, като започна да се смее, вика човека олекнало му като чул що рева. Та разбрахме се че няма да има караници за оценки, но все пак 4-те и по ниските оценки да са минимално количество.
Мойто гардже за сега само го хвалят даже ме "освободили" от родителска среща щото бил се движел добре и нямало нужда да коментираме. Абе мен ако питат не е чак толкова перфектен и като не пише редовно и забравя. Как може да забрави?!! Но е факт че например числата уж ги знаеше, не бяхме преговаряли и наскоро се оказа че част от тях не ги помни и хайде пак наново. Според мен доста му плямпа балалайката и май от приказки го докарва повече та си мислят хората че знае много. Ама то и това е качество, което в реалноста хич не е зле да имаш.

# 139
Не е баш по темата за мазилата, но не мога да се сдържа Vera Wang на 62г.
Освен, че искам да изглеждам така добре, искам и къщата и тоалета от втората снимка. От понеделник на диета. Crossing Arms

# 140
  • У дома
Чушки в дехидратор не съм пробвала, най-вече правя плодове и зеленчуци за снак. От скоро ползвам.
За пъпки - крем с тий трии ойл върши добра работа.

Току що си вземах от библиотеката Your Body Beautiful, Jennifer Ashton, MD, Ob-Gyn  има много добри съвети за разкрасяване.

Седя и се чудя къде съм прибрала шишенцето с валериана. Утре празнуваме тенекиена годишнина и като гледам май само в обувките от сватбата влизам. Срам и мъка.

# 141
  • usa
аз за оценки не се карам, карам се за неполагане на усилия. ако ги видя, че учат до 2 през нощта и дори вечерята си ядадат с учебника и с да имат, не го споменавам. но да ми чете сериални книжки вместо учебника и да си чати цял следобед на скайпа с другарчета и после да ми донесе b и да ми обяснява, че аз нищо не съм разбирала и това била добра оценка, другите имали и по ниски, викам не, ами крещя...

анет, тя ния един ден ако я влече и без уроци ще се ориентира. аз не се козметирам, никого не съм цанила да ги учи девойките, пък да видиш какви количества всякакви мазила има и какво боядисване пада в къщи. като се случи един-два пъти в годината да реша да се лакирам и гримирам и напудросам, заемам от техните материали...

аталанта, честита годишнина! много обич и разбирателство да има в дома ви! коя се пада тенекиената?

аз повдигнах темата за речта, но не можах да я слушам, юрнаха ме в друга посока, та сега ще трябва да я изслушам на запис, че да мога да оспоря агентката Simple Smile.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 01:52 от миз

# 142
  • У дома
Meрси Миз, 10-тата е, да не повярва човек колко бързо лети времето.

Добрите оценки за адиктив според опита вкъщи. Синчето се е засилило да помага на изоставащи съученици и вчера стигна до извода, че и за политик го бива. Леле-мале.

# 143
  • Boston, MA
Аталанта, честита годишнина!

Пъпките ги надмогнах (не преборих 100%, защото както правилно сте отбелязали, има вътрешни причини) когато започнах да практикувам две неща:

1. Хидратация - в тийнейджърството си погрешно смятах, че мазна кожа няма нужда от овлажняване - груба грешка. Много често мазната кожа е изсушена на повърхността, особено ако се ползват тежки анти-акне мазила (проактив и на мен ми бяха много силни). Намерете си неомазняващ крем (гел), може и да не струва много пари - Cetaphyl e супер препоръчан от дерматолози и струва примерно 7 долара за огромна каца.

2. Ексфолииране. Поне веднъж-два пъти в седмицата. Трябва да се сваля горния пласт, от чиито мъртви клетки, заедно с бактерии и себум, се образува запушването на порите и съответните пъпки. Отново не е необходимо да се харчат много пари - Нютроджина, Дермалоджика, Клиник имат много добри продукти.

Уинкс, ето СК2:
http://www.sk-ii.com/

Препоръчвам Есенцията, която е всъщност овлажняваща вода (Facial Treatment Essence). Cellumination серията не е кой знае какво, за тия безумни пари. Кремът за очи е хубав, маските също.

# 144
Atalanta, честито и от мен! Ние също направихме 10 години миналата година Simple Smile, даваме си най-много още 5  Sunglasses (шегувам се)

Миз, това имах предвид и аз, да не си дава много зор, защото и така ще има добра оценка, е не съм куул с това.  Naughty

# 145
От понеделник на диета. Crossing Arms

И аз, и аз!

Атланта, честита годишнина.

Препоръчвам с ръка на сърце http://www.clarisonic.com/ има и четка за акне, няма да съжалявате за нито една дадена стотинка. Опал-а също е много добър за около очния контур и устата. Нали работя в спа и имам наблюдение и отзиви от тераписти и клиенти, а clarisonic си се продава сам от доволни клиенти, няма нужда терапистите да едюкейтват.
 Ще почвам и тибетците на Агента, ако има други предложения не се свинете. Агенката да сподели как се влиза във форма бързо. Очовечавам се рязко.

http://www.elitedepot.com/ZO-Skin-Health_c_1737.html тези имат ефект като ла прие-то наагента

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 04:59 от so what?

# 146
Чушки в дехидратор не съм пробвала, най-вече правя плодове и зеленчуци за снак. От скоро ползвам.

Мерси, Аталанта! И честита ви годишнина! Ние ще правим 10 догодина  Whistling

За акнето - аз си бях купувала нещо с чаено дърво, но ми смърдеше ужасително (както и аз покрай него) и не го ползвах много. За краткото време, в което го пробвах (седмица-две), не видях никакъв ефект.
Иначе аз имам една джаджа, на която в БГ казват Д'Арсонвал, но не съм много наясно как се ползва и си седи в кутията. Е, не е като да нямам идея, но не съм много навътре, пък и малко ме е страх, че все пак е ток... Ако някой има повече опит и желае да ме просветли, много ще се радвам  Laughing 

Сега въпросче към сладкарките   chef - ползвали ли сте марципан вместо фондан за торта? Аз съм ползвала фондан само веднъж и беше ужасен на вкус, а май марципанът би трябвало да е доста по-добре  newsm78 И ако някой е ползвал - от къде сте го купували и колко трябва за една голяма торта (покритие и фигурки)? Аз намирам само онлайн и ако трябва ще поръчам от амазон, но ако някой има други варианти - ще съм благодарна за инфо.

# 147
Аталанта, честита годишнина!

Зои, нямам си на идея.

Цитат
CK2

До сега си мислех, че става на въпрос за парфюм на Calvin Klein.  Crazy

На SK-ll маската за очи съм си набелязала от миналата година, но не ми се инвестираха толкова пари без да знам дали работи.

Развалихте ми дисциплината и clarisonic-a си записвам. Айде отиде ми минимализма за тази година Joy
Така де като не мога да докарам тяло, поне в лице да приличам на нещо и да спра да изпитвам желание да се снимам така.

# 148
Пъпките ги надмогнах (не преборих 100%, защото както правилно сте отбелязали, има вътрешни причини) когато започнах да практикувам две неща:

1. Хидратация - в тийнейджърството си погрешно смятах, че мазна кожа няма нужда от овлажняване - груба грешка. Много често мазната кожа е изсушена на повърхността, особено ако се ползват тежки анти-акне мазила (проактив и на мен ми бяха много силни). Намерете си неомазняващ крем (гел), може и да не струва много пари - Cetaphyl e супер препоръчан от дерматолози и струва примерно 7 долара за огромна каца.

2. Ексфолииране. Поне веднъж-два пъти в седмицата. Трябва да се сваля горния пласт, от чиито мъртви клетки, заедно с бактерии и себум, се образува запушването на порите и съответните пъпки. Отново не е необходимо да се харчат много пари - Нютроджина, Дермалоджика, Клиник имат много добри продукти.

Това!!!

+ (следва дълъг пост за акнето)

По отношение на диетата, млякото може да се отрази негативно на акнето заради хормоните в него. За сладко и тестени, донякъде - храните с висок гликемичен индекс са проблема по-точно. Ограничаването може да помогне, а може и да не се отрази. Желателно е да се приемат достатъчно вит. от Б групата и цинк.

Причините за акнето могат да са различни, хубаво е да се тестват хормони, защото ако хормонален дисбаланс е виновника, то акнето може да е симптом на по-сериозен здравословен проблем като кисти на яйчниците например. Ако наистина хормоните са виновни, външното лекуване само е времеемко и доста трудно. Типични са цистичните пъпки - дълбоки, болезнени подутини които дълго време не избиват.

Проблема при борбата с акне е, че една съставка може да раbоти при една кожа и никак при друга. Честа грешка е безразборното ползване на продукти - почване на един с активка А, след 2-3 седмици без резултат почване на друг с активка Б...връщане на А, после В, пак Б, и така се скача без да може да се определи кое не работи със сигурност и кое да. Затова е важно да се разграничават активните съставки на различните продукти и да се ползват системно преди да се отхвърлят като неефективни. На всеки продукт трябва да се дават минимум 1 месец за да покаже действие, най-добре 3. И винаги е възможно да стане по-зле преди да стане по-добре.

Основни съставки в борбата с акне:

Салицилова к-на (БХА)- прониква в дълбочина в порите, особено подходяща в борбата с черните точки. Сравнително безобидна и с по-малко странични ефекти.
Прeпоръчвам - Neutrogena Acne Stress Control, 3-in-1 Hydrating Acne Treatment; Paula's Choice - 1%-2% beta hydroxy acid gel/lotion/liquid ; маска с аспирин - таблетка се стрива на прах, смесва се с капка вода, мед, масло, на кашичка, нанася се на проблемните зони за 15 мин. Накрая се разтърква и се измива, 1-2 пъти седмично.

Масло от чаено дърво - по естествен път регулира мастната секреция и е силен естествен антисептик. В чист вид  гори кожата, буквално. Разтваря се няколко капки в базово масло например за маска. Домашен тоник - 100мл розова вода + 2-3 капки, обтриване след измиване на лицето всяка вечер.

АБ - както външно така и вътрешно (любимата схема на всеки бълг дерм над 50 - 3 месеца дози от сорта на 3х2 на ден). Често дава добри резултати за определен период от време, докато организма не свикне с него и престане да действа. При хормонално акне няма да даде резултат. Не дразни кожата, но знаете какви са другите странични ефекти. На ам. пазар предполагам само с  рецепта от док.

Бензол Пероксид - ефективна, но и много агресивна съставка, в големи концентрации или използвана неправилно буквално изгаря кожата. Това е една от основните съставки на активните продукти на ПроАктив, като освен това са пълни с алкохоли, ментол, уитч хейзъл, въобще  изключително силни и дразнещи съставки. НЕ разбирам как е възможно да е толкова популярен, изключително агресивен и зле формулиран продукт. Както и да е. Важно е да се ползва продукт с ниска концентрация поне в началото. Ефекта идва по-бавно но кожата не изгаря. Препоръчвам Neutrogena Clear Pore Cleanser/Mask; Acne.org Benzol Peroxyde treatment.

Гликолова к-на (АХА) - Работи в дълбочина, като освен дейстивето върху акнето изсветлява и намалява белезите също така, изглажда финни бръчици и подобрява текстурата на кожата. Работи и  при хормонално акне. Със свикване на кожата концентрациите трябва да се качват. Сравнително агресивна. Продукти - всички активни  на Alpha Hydrox!

Синтетични форми на вит. А - по-леките форми ретинол и ретинилалдехид, и тежката артирелия изотретиноини.Работят на клетъчно ниво. Действат при хормонално акне. Доста агресивни, но ако се ползват внимателно и по предписание, може да се избегне напълно дискомфорта. Модерни анти ейдж съставки са също, защото стимулират регенерацията на клетъчно ниво.
Препоръчвам Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream, Night Formula (ретинол)
Avene Diakneal (ретинилалдехид +  гликолова к-на).
Ретин А(изотретиноин за външна употреба) - трябва рецепта от дерм. Може да се поръва онлайн на добра цена и без рецепта, но не го препоръчвам, лекарствен препарат е със странични ефекти с които всеки трябва да се запознае преди да вземе решение дали да ползва продукта. Много ефективен.
Акутан - таблетки за вътрешен прием, най-най-най последната стъпка в борбата с акне, предписвана само при тежки форми. ИЗвършва се под лекарски контрол с редовни чернодробни тестове, защото действието му се описва като 'химиотерапия за черния дроб'.

В препоръките нарочно съм подбрала сравнително евтини продукти, които обаче действат и са подходящо формулирани. След като с е установи коя съставка действа може да се експериментира с по-скъпи или силни продукти с нея.

За всички по-агресивни съставки често срещани странични ефекти са: раздразнена кожа,повишена чувствителност, зачервявания, лющене, сухи участъци.
Начин на употреба за да се намалят максимално страничните ефекти: Започва се с употреба през 2-3 вечери, като постепенно при липса на раздразнение се качват повторенията до всеки ден. Измива се лицето с лек, неагресивен продукт. ВОдата се попива леко, не се бърше с груба кърпа. Изчакват се 15 мин. Нанася се акне продукта. Изчакват се 15 мин и ако има щипане или раздразнение, нанася се отгоре овлажняващ крем.

Накратко, програмата за борба с акне външно трябва да има следните основни компоненти: неагресивен измивен продукт; ексфолиант; активен крем; лек хидратант. Никоя от стъпките не може да се пропуска. Могат да се добавят евентуално тонер след измиване, ако се ползва грим особено, стягаща глинена маска 1 седмично.

Подкрепям препоръката за Кларисоник. Дори и да не е проблемна кожата, почиства в дълбочина, ексфолира изключително нежно и финно и подобрява циркулацията на кожата, резултата в дългосрочен план е подобрена текстура и избистрен тен. Особено за ползващите гликолова к-на, ще има излющване и четката ще помогне да се поддържа кожата без люспи. Няколко съвета при избора - ако не смятате да ползвате и главата за тяло, МИА варианта е напълно достатъчен поне според мен. Разходете се до Сефора и тествайте главите на място за да видите коя е най-подходяща, няма смисъл да поръчвате всички и проба - грешка, всяка е около $25 все пак. Измиващите продукти, които предлагат са зле, ако са дошли с пакет, в коша директно.

Това се сещам засега, сигурно пропускам нещо, но е достатъчно за начало. Просто трябва да се изгради стройна рутина и да се систематизира грижата. Хваща се една съставка за ушите, пробва се , ако не действа, следващата и така....

# 149
benson10 4 часа казваш? Не е нормално това. При тази ситуация първо бих подменила ТМ с ФДТ, например МАС Фейс енд боди, лек флуид, незабележим, няма да го усещаш тежко, но мисля, че ще има по-добра издръжливост от ТМ. И отгоре сет-ване с пудра, примерно MUFE HD.

Terminator препоръки за овлажняващ крем да кажем: Olay Complete All Day UV Moisturizer-Sensitive Skin SPF 15; Phylosophy Hope oil free SPF; Clinique Super City Block Oil-Free Daily Face Protector

sipirumi до голяма степен е въпрос на избиране на правилните продукти, организация и навик. Крем се маже за 30 сек. цяло тяло - 2 мин ако се моташ. Маска се слага пак за 30 сек, и си вършиш работата - готвене, чистене, деца (ако не е някоя зелена да ти се смеят) и само отмиваш. Основния грим който за мен прави най-голяма разлика и 'освежава' всеки е изравняващ тена продукт(ФДТ, ТМ, пудра..), евентуално коректор за зоната под очите, спирала, малко руж/бронзър. С малко тренинг всичко това се нанася за 5 мин, буквално.

Hitrusha нали затова са консултантките там!  Laughing Ако наистина те притеснява, завърти се из КМ, има много дами които дават страхотни съвети и винаги помагат, а и нямат интерес да ти продадат нищо.

Atalanta  за да се разтвори в база перления прах трябва да е хидролизиран, т.е. с разбира молекула, не просто стрит фино.

Zоie от къде си го изкопала този дарсонвал?  Laughing Специфичен апарат е...не е толкова сложно, поне няма как да си изгориш кожата ако си неопитна, за разлика от други апарати. Следващ си инструкциите общо взето , не знам да има някакви особености. А, махаш всички бижута(метали), прави се накрая за завършек на почистването. Ако нямаш инструкции, кажи, мисля че има на кого да подосаждам да ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт