Отговори
# 390
  • WA, USA
Ние си направихме сами от голям бидон. Пробихме дупки и мъжа ми му направи стойка за да мога да го въртя лесно. Слагам всичко от отпадъците, без меса разни. Не трябва да се прекалява със сухата маса. Добре е да се полива отвреме-навреме, и най-голямата тайна - да се изпикаеш вътре като ти дойде музата. Това последното е сериозно, чела съм го на много места. Sunglasses

# 391
Точно щях да питам как се процедира зимата и животинките не умират ли, ако са минусови темп.? Титина дай линк към компостера - става ли за балкона и ще мирише ли летните месеци? (Макар че лятото мога и да го изнасям в градината, сега като се замисля.)

# 392
Добре е да се полива отвреме-навреме, и най-голямата тайна - да се изпикаеш вътре като ти дойде музата. Това последното е сериозно, чела съм го на много места. Sunglasses

А точно това е уреята, дето се добавя ако няма много зелена маса.

Точно щях да питам как се процедира зимата и животинките не умират ли, ако са минусови темп.? Титина дай линк към компостера - става ли за балкона и ще мирише ли летните месеци? (Макар че лятото мога и да го изнасям в градината, сега като се замисля.)

Тук температурите не падат. Иначе не съм го усетила да мирише, но забелязва, че има много мушици - от рода на винените ( температурата не е много висока, иначе лятото изчезват). Не знам за балкон ( няма дъно устроиството) дали ще стане.
А ето и линка: http://www.lowes.com/pd_322836-15564-9491_?PL=1&productId=3273823

# 393
Атти, много ти благодаря. писахме на когресмена, сега 4акаме отговор   bouquet

# 394
MVK,  стискам палци и после ще разправяш, много ми се ходи и на мен. Simple Smile
Титина, мерси за линка, това чудо е огромно наистина и няма да стане, ще трябва да се поровя повече.

# 395
Само изглежда голямо, но за едно домакинство върши перфектна работа.
Вкл ми осигурява и пръст за зеленчуците и цветята

# 396
  • The QC to be!!!
anette1104 нашият компост беше като на ianajar. Всичко що е органично, без месо, месни и мазни работи, хвърляш го на компоста, трева, листа, клечки, обелки всякакви, яйчени черупки ги намачкай на колкото се може по малко, но без зор, всякакви зелени работи като марули, изрезки от зеленчуци, меродия, копър, кафе, чай, но махай ако имат стейпъл на пакетчетата и ги хвърляй цели, корите от банани, цитруси и дини/любеници най бавно се разграждат, но ние си имахме зайци и сърни наоколо и те чат пат ги обираха.  Имахме мн. голям двор (4дка) и трева бол, то от там започна и тази идея. Не миришеше, но завъди мишки. Което не ни притесняваше понеже на полето има змии, ястреби и бухали да ги ловят. Живеехме до гора, и компоста беше в 1ният край под дървета. Разбърквахме го добре когато добавяхме трева и листа, ако е сух климат поливаш. При нас само 1 лято сме го поливали, че беше суууууууууша ужас. Ние почвахме нов пайл напролет, и имахме 3 пайлс. Единият беше междинен, 1 нов, и 1 стар. Но няма нужда от толкова ако не ползваш компоста за градина.

# 397
meрси
значи имам отделна кофа в кухнята където хвърлям огран.отпадъци и 2-3/седмица тичам в градината и я мятам в другата магическа кофа или на някаква предварително заградена площ?пускам дете 2 да пишка отгоре на купчините за хубост чат-пат и после с така образуваната смес торя босилека и магданоза? Това с мишките и ястребите хич не ме стимулира обаче newsm78

# 398
  • The QC to be!!!
Това с мишките и ястребите хич не ме стимулира обаче newsm78
Тогава кофата като тази на Тина може да ти свърши добра работа.  Peace

# 399
Титина,тази кофа има ли нужда да е под навес,да се включва в ток и пр,демек иска ли някаква поддръжка или си е нормална кофа с копчета Mr. Green Мерси!

# 400
Нищо не изисква. Ни навес, ни ток. Даже като вали отварям да я напои  Mr. Green

# 401
Здравейте момичета , кой е най-добрия вариант и изобщо има ли такъв да останем в щатите след като ни изтече  визата през 2014? Има ли нещо което да задействаме от сега или ???? В момента сме подали за разрешително за работа, но са ни загубили документите и ще ги подаваме отново  Cry
Вече за втори път ни се случва да ни губят документи и затова се замислям още от сега, че да можем да им  пращаме пак и пак  ooooh!

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 15:39 от Katita

# 402
  • Чикаго / София
Стела, хайде идвайте лятото, тъкмо време за биричка ще е. Заслужава си, много е добра - без консерванти и оцветители  Laughing

Ирка, мъжът ти с много екстри LaughingКакво ви сготви?

Ооо, единия ден беше направил Корнед Бийф, запечени картофи на фурната със сметана и Котич чийз, салата - домати краставици и авокадо. На другия ден беше сварил спагети, изпържил малки кюфтенца, направил сос за спагетите, Хавайски Норт Шор шримп  - това нещо за пръв път ядох - много добре бяха станали, зелена салата, сварил царевица, зеленчукова крем супа и крутони. А днес беше сготвил мусака.

МВК дано успеете да се похвалите, че сте посетили Белия Дом.

По въпроса за компоста само цъкам и ви чета.

Катя не мога да помогна с инфо за визите. Нищо не разбирам от тях. Дано намерите решение.

# 403
Ирка, мъжът ти ми скри шапката! Shocked Да ти е жив и здрав.

Катита, каква виза е А-1? На сайта на USCIS не пише ли какво се прави след нея?

Нашият компост няма мишки. Само мушички през лятото. Всъщност какво правят мишки там? Те не си падат по гниещи зеленчуци...  newsm78 Може би зависи какво изхвърля човек точно.

# 404
  • USA
Ирка, прати го малко и тъдява твоя мъж. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт