През АВГУСТ радостта ще е голяма, защото бебче расте в коремчето на мама

• 29 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Добре дошли на новите мамчета preggo леко и безпроблемно бременеене.

На всички пожелавам хубав и спокоен уикенд. Да стоите на топличко и да си почивате  Hug

Мамите от Варна: Утре има лекция на Ла Лече Лига в Майчин Дом от 10:00ч., тема: ”Грижа за бебето през нощта”. Ето и линкче: http://lalechebg.com/2012/01/january . Някой ако има желание аз по всяка вероятност ще отида да послушам  Peace

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 17:38 от Hris_

# 541
Щица,chy76 - добре дошли и от мен Hug Hug леко бременеене Hug

За мацките над 35...я не говорете за години:) аз съм почти на 35 и чакам близнаци:) Успокоявам се, че имам позната която роди първото си дете на 40 а после и още едно smile3501 всичко си беше наред, така че СПОКОЙНО Naughty всичко ще е наред Praynig

# 542
  • Варна
Здравейте и приятна вечер  Heart Eyes И аз да си кажа за протокола, че въпреки първата бременност /на 31 години съм, зодия Везни/ и съм слабичка по принцип с доста плосък корем, вече ми е издут -  особено вечер, както казват другите майчета Simple Smile Гърдите ми също доста са набъбнали, което ми се харесва доста  Embarassed
За лекцията утре в Майчин дом-Варна имаше някакво предварително записване предвид ограничения брой места - Хрис, по-добре първо провери.

# 543
Ох исках да се включа в темата за коликите, но се разсеях покрай годините.

При дъщеря ми най-ефективно действаше Лефакс/lefax (Германия) или Лефксин/Lefaxin (Австрия). Ползвахме и Инфакол (Англия) и Инфаколик (Гърция), но нямаше толкова добър ефект. Само искам да добавя, че не е създал проблем с перисталтиката. Проблем такъв ни създадоха други капки, но не съм сигурна дали беше Биогая-та или Сабсимплекс-а. По-скоро спомена ми е че Сабсимплекса ни създаде проблем с перисталтиката.

# 544
  • Добрич
Биогаята са пробиотични капки, не вярвам те да са били проблемните. Могат само да помогнат, но не са капки за колики.
Ние ползвахме английския Инфакол и докато имахме си беше ок детето. Като свърши купихме от наша аптека и ефекта въобще не беше същия. В един момент предпочетох да се пребори с коликите без капки и лекарства, пред това да не ака по 4-5-6 дни въобще. Та цялата одисея беше максимум седмица след спирането на капките.  Peace

# 545
  • Където си поискам:)
Здравейте дами Hug
И аз съм от тези, които четат и пишат много малко Embarassedно и за мен ми е за пръв път и нищо не ми е ясно и ми е толкова притеснено. Даже си мислих,че като вляза ще имам писмо от Блонди Embarassedзащото не съм от редовните.
Да ви се оплача аз  от ок. 2 седмици повръщам всеки ден поне по 2 пъти Sick - сутрин и вечер и съм и на работа и понеже нищо не съм казала още там гриза само бисквити и солети. Работя на компютър   и често през деня ми става зле Sad
И на всичкото отгоре вчера като се събудих имах кафяво петно на бельото, дръпнах му един рев,звъннах на доктора и той каза да не е притеснявам , че се случва, изписа ми утрогестан, нош па и магнерич. А аз понеже много ви чета и знам за какво се изписват тези лекарства - за задържане и още повече се психясах Sad
Преди малко говорих с доктора и вече зацапването е оскъдно се поуспокоих, но той е попита дали искам болничен  до края и почнах да се замислям  . Лошото е, че от 1 месец съм на  нова длъжност и някак си исках да се докажа. Но пък аз съм  адски притеснителна / за протокола зодия дева:D/ и си ги им а и психическото натоварван е от новата работа. Как  мислите това дали би  ми повлияло за в бъдеще и дали тези нерви имат нещо общо със зацапването? Знам, че здравето и бъдещото бебенце са най-важно, но и работата е важна, а и от финансова гледна точка ще се отрази ако от сега съм в  болничен. Охх трудно ми е. Но пък като ви четох / извинявам се, че не мога да ви назова по имена/ мамите, които имат такова зацапване предимно си лежат вкъщи. В офиса няма физическо натоварване, но пък не мога да си полегна Laughing
Какво бихте ме посъветвали ?  bouquet
Да се изкажа и за зодиите, аз съм дева, приятеля ми е везни, и до скоро искахме малкото да е също дева, но сега искаме да е здраво. А аз искам момиченце, даже и име си имаме намислено Wink

# 546
bg_trinity, щом си почти на 35 значи си 77 набор?
Дори и с първа бременност в 4 месец, който повечето наближават или вече са е нормално да има коремче  Wink Hug

# 547
  • Пловдив
Smile_K, не се трежи за кафеникавото зацапване, много често се случва на много бременни, на мен също ми се случи и то на два пъти, моя доктор ми каза да пия само нош-па и да лежа и отшумя. Разбирам те напълно и аз съм зодия дева и аз се шашкам и панирам от най-малкото  Wink. Относно болничния ако има възмовност си вземи за една седмица например през което време да лежиш и да не се натоварваш със служебни проблеми. Пий си хапчетата които ти е предписал доктора и сега през събота и неделя се постарай да полежиш и всичко ще е ОК, не се трвожи  Peace

# 548
на мамите, които им е първа бременност и се казват, че няма какво да пишат, не се притеснявайте, на мен не само, че ми е първа, ами и доста работи не знам, ама съм си нахална и си пиша от време на време  Laughing Laughing за което се извинявам на другите мами  Laughing Laughing
smile_k няма страшно ще ти мине, уикенда почивай и лежи  Hug Hug

# 549
  • София
на мамите, които им е първа бременност и се казват, че няма какво да пишат, не се притеснявайте, на мен не само, че ми е първа, ами и доста работи не знам, ама съм си нахална и си пиша от време на време  Laughing Laughing за което се извинявам на другите мами  Laughing Laughing
smile_k няма страшно ще ти мине, уикенда почивай и лежи  Hug Hug
То точно затова е форум, ако всички знаеха и разбираха щеше да е научна конференция.  Laughing

# 550
  • Switzerland
Уф момичета , я да ви питам как сте с апетита? Аз нямам гадене или повръщане , но от няколко дни хич не ми се яде  Sad с мъка хапвам сутрин заради витамините и после нищо не ми се дояжда , а пък като хапна имам чувството , че в корема ми започва война да се води  Thinking Дали е възможно това да е от стрес - вчера разбрах , че малката е паднала и си е счупила челюстта и превъртях просто  #Cussing out , но се чувства добре милото  Heart Eyes не говоря че се ококорвам в 6,30 и все имам усещането за дискомфорт в корема , ту тук ме заболи за малко , ту там  #Crazy просто не е истина  , а прегледа ми е във вторник и се надявам поне като видя бебчо да се успокоя , че ще полудея  Sad

# 551
  • Където си поискам:)
valdesa, beauty   bouquet благодаря за подкрепата . Почините дни определено ще полежа и дано в понеделник съм по-добре Praynig А иначе трябва май вече да кажа на шефа, за да мога и спокойно да излизам в болничен като ми се наложи.
magi_g  ахаа това за коференцията много ми хареса Laughing
Valdesa щом си девичка , значи и ти си паника като мен, понякога даже ме е яд на себе си. На хората не им пука, а аз се ядосвам за щяло и нящяло, и то на работа, ще кажеш, че фирмата е моя  bouquet

# 552
усмивке, кажи на шефа, само по-добре може да стане.. май  Laughing Laughing
иначе Мила и аз никак нямам апетит, аз бях писала й преди.. винаги дъвча нещо, постоянно проверявам хладилника, даже най-добрата ми приятелка (на която оня ден казах) вика аз мислех, че ще си като ламя, а ти  Laughing Laughing та, може да е нормално.. аз вече взех напук да ям, даже ей сега ще вечерям  Laughing
съжалявам за малката, ще се оправи  Hug Hug

# 553
  • София
Като заговорихте за шефови да взема и аз да се оплача. Мисля следващата седмица да сервирам прекрасната новина и идея нямам как ще реагират. В отдела има две колежки в майчинство и то от скоро и аз всъщност замествам едната и сега като им съобщя как и аз ще се оттегля през лятото направо незнам. Имам чувствто, че шефката ще се свлече от стола си като й кажа, но да видим.
А иначе аз досега освен на семейството съм казала само на един приятел, ама той ми е доста близък и се чудя как не си признах и по рано Laughing

# 554
  • Обетованата земя
Момичета, вас сърби ли ви корема? Мен вечер като почне едно сърбене, и целият е на червени точки, ще кажеш че цялата ми кръв там се е събрала... страшно кръвообръщение става там  Laughing Има ли други като мен?
 Добре дошли на новите момичета!
Smile K, и според мен си полеж поне седмица, бебето ти е най-важно сега, работата няма да избяга. Взимаш си болничен и толкова, какво ще им обясняваш за какво ти е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт