През АВГУСТ радостта ще е голяма, защото бебче расте в коремчето на мама

• 29 057
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте  Hug
Най-накрая се включвам и аз  Blush Все още не мога да се възстановя от грипа, който изкарах, пих антибиотик, сега продължавам с кашлицата и носа. След работа не ми остава време да пиша, тъй като всяка вечер след като приготвим вечеря и хапнем се пльосвам на дивана и поспивам около час и половина.
Ходих вчера да се запиша на ЖК, гледахме бебето, всичко е нормално. Вероятен термин е на 27.08.
Блонди, може да ме запишеш официално в списъка  Hug На 30 години съм, от Бургас, трета бременност. Ако може да те помоля да ми пратиш паролата и потребителското име за албумчето в снимка.бг  Blush
Зодиите обсъждахте, да си кажа, че ние сме сбирщина голяма - лъв, водолей, рибка и скорпионче  Simple Smile
Почти на никой не сме казали, че очакваме още едно детенце, но скоро едва ли ще успея и да скрия  Laughing Шкембето ми е изскочило, типично по бременски, естествено, че не от бебето, а ми е доста подут корема, особено след като се нахраня, дори днес си взех еспумизан. Нося си два панталона от моите си, които ми бяха по-широчки на талията, сега не слагам колан.
Апетита ми е много смотан, искам да ям нещо вкусно, ама какво не е ясно  ooooh! Не че съм останала и гладна, но чакам да ми се прияде нещо и наистина с кеф да го хапна, а не защото трябва да се яде.
Коремът не ме сърби, при мен са гърдите  Laughing
Лека нощ, ще се опитам да се включвам по-често  Hug

# 556
Диди, и мен ме сърби коремът, голямо чесане пада Laughing

Щица, chy76, добре дошли в августовската дружина Hug

Viv-miv, много се радвам, че имам още една сътерминичка в твое лице Wink Раничко са те записали на ЖК, на мен ми записаха час чак за 14.02 (е, докторът искаше за 10.02, но нямаше свободни часове - така или иначе, живот и здраве, тъкмо ще съм влязла в 13 г.с. и ще си е съвсем навреме Peace)

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 23:36 от Шехина

# 557
Здравейте и от мен!

Отдавна не съм се включвала, но ви четях от време на време. Исках да се похваля, че днес бях на пазаруване и си купих два пуловера-рокли от намаленията, че и на мен коремчето и не само то порастнаха и не се харесвам в тесни дрехи, а тесни дънки съвсем не понасям. Така че мисля да нося роклите с дебел клин. И линкът на irony с Мирослава Дума беше много идеен, благодаря!
Иначе почвам да се чувствам по-добре, не ми се е гадило вече от 4-5 дни и имам добър апетит:)

Много хубави и топли събота и неделя!

# 558
  • Варна
Момичета, днес си взех изследванията за ЖК . Всички са добре с изключение на урината. Открити са бактерии. Не пише какви са и взех да се притеснявам. Ако на вас ви се е случвало, можете ли да ми кажете как се постъпва. Пускат ли се нови изследвания или просто се оставя така? Ще имам възможност да питам лекарката едва в понеделник или вторник в зависимост от времето, но сега ме гложди отвътре.

Вече си имам малко коремче, но все пак днес влязох в четвъртия месец. Захвърлих старите дънки и се намъкнах в панталон за бременни. Всеки ден се тегля и засега не съм мръднала от килограмите си преди да забременея - 51.

И да се изкажа по повдигнатите теми:

За зодиите: Аз съм Риби, мъжът ми е Овен, дъщерята - Водолей. Спогаждаме се отлично като зодии. Бъдещият член на семейството много ми се иска да е Лъв. По принцип съм чела на много места, че Риби и Рак се разбират чудесно, ама аз ли нещо не съм добре, Раците, на които съм попадала, не са били както трябва, но честно казано много трудно ги понасям. Майка ми е Рак  и не можем да се разберем - постоянно се караме за какво ли не. Не искам да си помисля, че с детето си след време пак ще се караме. Затова за негово добро ще стискам  Mr. Green

За шишетата: Ползвах шишета на Bfree - http://www.ecobebe.bg/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=118. Много бях доволна  от тях. Имах и няколко подарени шишета на Avent, но опредено не ми харесаха. Дъщеря ми се нагълтваше с доста въздух и после я болеше коремчето.

За помпите: Докато ми трая опита за кърмене и борбата с раните на зърната, минах през ръчна и електрическа помпа на Avent. Цеденето с ръчната, ако се практикува непрекъснато, е ужасяващо. В един момент ръката  толкова ме болеше, че не можех да развия шишето, за да го измия. Електрическата е страхотна, но я ползвах за съвсем кратко време, тъй като единствения начин да се избавя от кошмара, бе да спра. Според мен няма смисъл да се взема помпа, ако наистина не се налага. Таткото може да я купи за 20 мин., ако знае какво точно да търси де  Simple Smile.

За коликите:  Бях пробвала да давам няколко пъти капки, но нямаше ефект и ги спрях бързо-бързо. Обаче открих страхотно средство за надвиването им - доброто оригване. На повечето места препоръчват бебето да се слага на рамо и така да се чака оригване, но при дъщеря ми това нямаше кой знае какъв ефект. Затова пробвах  да си слагам дланта на коремчето й и да я държа увиснала на нея докато се оригне. Ефектът от това беше, че коликите спряха моментално.

Привет на новите момичета и честито на знаещите вече пола  Hug

Забравих да благодаря на Софи за информация за диска с йога за бременни на Светла Иванова. Много ми хареса и смятам тези дни да започвам с упражненията.

Хрис, приятно прекарване на лекцията. С радост бих дошла, но в това студено време не ми се ходи толкова много пеша.

Лека.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 00:25 от Gloxi

# 559
  • София
ку ку  smile3534 има ли други кукувци?
за протокола спях си блажено, на имаме едни неизлязли кътници, които от време на време вече доста време ни мъчат... smile3507

добре дошли на новите мами, еха още една мама с три дечица - браво!

маги - първия път и аз много се притеснявам как да кажа, защото бях в твоята ситуация, т.е по заместване и седя пред шефката и чупя ръце и казвам ми то не беше планирано /наистина не беше/, знам че сега не е най-подходящия момент и тя ми каза, че за един работодател никога не е подходящия момент  Mr. Green, така че човек първо си гледа личните приоритети в това отношение..  newsm10 така че не се шашкай много. така или иначе в случая нищо не може да се направи, ще вземат заместничка и на теб  smile3532

мила в - стискам палци бързо да се оправи малката. дори не мога да си го представя това  ooooh! всъщност фиксира ли се по някакъв начин счупеното или така ще си зарасте?  #Crazy

# 560
  • До морето
Добро утро, отдавна не съм ви чела, че с тази зима тука нямахме нет няколко дни. Доста имам да наваксвам, но искам да попитам мн спешно- Какво да пия за болно гърло? От вторник ме боли зверски и имам лека хрема. През деня е добре, даже забравям, че ми има нещо, но вечер е кошмар, събуждам се на всеки час. Моля ви кажете нещо ефикасно- не искам да пия антибиотици, още ми е мн рано. До сега карах на хомеовокс ( за нищо не стават) и Прополки за смучене. За носа слагам Тетризал.  И чайпве пия и мед ям, и инхалации с лайка си правя- нищо

Всякакви бабешки съвети ще изпробвам, само да се оправям ooooh!

ПП- Нямам кашлица или температура- само това проклето гърло.

# 561
Добро утро мамчета   bouquet

Приятно е  сутрин, докато хапвам портокалче да прочета толкова много отговори:)

Искам да подкрепя viv-miv--- скорошно оздравяване. В началото на бременността и аз пих антибиотик, доста се бях притеснила-как ще се отрази, но когато отмина гнойната ангина и видях бебчето се успокоих.

Hati_86 - не се притеснявай! slun4o е права, всичко май се случва много естествено.Моят доктор, при първото ми посещение ми каза следното: " Бременността на жената се развива, в зависимост от мислите в главата й!" и ме посъветва да не си мисля най-лошото, да  си мечтая и разсейвам. Аз също имам неприятни мисли, от време на време, но търся начин да ги елиминирам- примерно с приятна музика или с някоя къщна работа, или  разходка навън ,но музиката върши работа!  Heart Eyes

- не се товари с много работа, а си гледай здравето и си дай почивка,особено, ако работата ти е много натоварена психически. Миналата година  и аз имах неблагоразумието да продължавам в същия ритъм,както преди да да забременея, но не доведе до нищо положително. Работата ми е много натоварена, дори и командировки ходих и си мислех,няма да казвам на шефа. Всичко приключи много бързо. За това те съветвам да си вземеш болничен и да почиваш  Peace Сега осъзнавам,колко е важно бременната да е спокойна и да сведе до минимум напреженеито.

Да се включа и аз за гърдите и коремчето- и мен ме сърбят и само ги масажирам с масажно олио- облекчава Simple Smile

От вчера, започнах да пия витаминчета -мамавит,а предния месец си бях вземала О' Мами. Дали някой ги е пил?

Усмихнат ден   Grinning  bouquet

# 562
Набързо за Идеално лошата, ние се оправихме с гаргара с нишадър  и солена вода в носа. Другото за което гарантирам и съм страшно благодарна на една от мамите тук е: 2с.л. мед с 1/2 ч.л. сода за хляб, бърка се хубаво и след 1/2 час е готово за употреба. На Емка това й допадна доста повече от нишадъра. По-приятно е и за мен.  Колкото пъти на ден се сетиш да хапваш по малко. Важно е и след содата и след нишадъра известно време да не слагаш нищо в устата. В смисъл да го правиш след ядене или преди сън. Успех!  Hug и постоянство  Simple Smile

После ще се включа пак Simple Smile

# 563
  • До морето
Благодаря, ще го пробвам веднага

А, как се прави компрес с извара?

Пфууу, за час и половина стигнах само до 15та страница, нямате стигане

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 09:16 от idealno_loshata

# 564
Здравейте мами!
Да се включа и аз.
MilaB и аз имам същия проблем като теб с стомах-корем. От това все се чудя какво да хапна , за да ми е по-добре, но за сега без успех. Имам чувството, че вече ми е като стрес, все го мисля и не знам какво да ям.
Разбирам и момичетата, които работят и им е кофти. Аз имах този проблем също, но накрая разума надделя и си взех болничен и сякаш се чувствам значително по-добре. А и да ви кажа, НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НЯМА, така че, ще намерят кой да поеме работата.
Gloxi не се притеснявай, това е много често срещано, с предната бременност и аз имах бактерии, по принцип трябва да се лекуват. Но това, най-добре ще ти каже лекаря. Аз изкарах 1 триместър с бактериите и чак като влязох във 2 пих антибиотик и се оправих.

# 565
Диди, Шех, мажете с нещо коремите, защото този сърбеж говори за суха кожа. А сухата кожа и чесането води със сигурност до едно нещо по-късно - стрии  Crazy Ако трябва и по 10 пъти на ден се клепайте  Hug

Глокси, още не сме влезли в 4-ти месец (календарен!), в началото на февруари  Simple Smile

Идеално лошата, може да смучеш трахизан  Peace

Още едно момиче отпадна от спиъска, чакам още 4 да отговорят и след това оставаме окончателно...  не знам колко  Thinking

Мила В, много неприятен инцидент с малката, и аз щях да попитам фиксира ли се някакси или от самосебе си зараства? Нещо трябва ли да спазвате като условие, как дъвче?  Thinking Бързо възстановяване  Hug

Глокси, след като се наяде бебето и увисне на пълен стомах на дланта, няма ли да повърне?  Thinking Криско ако му сменях памперса после и леко го натисна с ластика по корема и връщаше  Crazy

Вив-Мив, радвам се, че вече си добре  Hug

# 566
  • Switzerland
Здравейте момичета , много съм смотана да му се не види  Embarassed вчера забравих да поздравя новите мами , за което много моля за извинение , добре дошли и лека и безпроблемна бременност желая на всички   bouquet
elvirka , Блонди ами фиксира се с шини , които се носят 3-4 месеца , внимава се какво яде , в смисъл -повече супи и кремчета и всичко на малки парчета - за нея това е кошмар , защото тя обича месце и това супите са и  Sick -Казали са , че ще се възстанови 100% ама нали знаете  -притеснение си е . За мен тя е още бебе  Heart Eyes
Благодаря ви за подкрепата момичета   bouquet това е един пример ,че с децата винаги трябва да бъдем нащрек , без значение колко големи са те  Heart Eyes
dbs много се радвам , че съм помогнала и при теб е имало същия добър ефект  Hug
На момичетата , които се чудят дали да кажат в службите си - моя съвет е да го направите възможно най-скоро , защото в момента сте най-важни вие и бебето , в последна сметка няма наистина доволен работодател , но вие ще получите нужното внимание  , а и  той ще бъде подготвен с намирането на човек , който да ви замести в случай на нужда .
За кожата съм абсолютно съгласна с Блонди сега се започва милички и иска мазане когато се сетите , и мен ме сърби , но супер рядко и като се наклепам ми олеква , по принцип е добре да го правите след душа задължително , защото тогава кожата обикновено е най-суха след сапуна Hug 
Ние днес пък си имаме сняг  Joy верно 5-6 см ама все пак ....
Пожелавам ви хубав ден момичета   bouquet

# 567
За мазане с миналата бременност останах най-доволна от лосиона на Чико и от олиото на Бюбхен(иначе взех от почти всичко което имаше на пазара, но имах проблем с миризмите и само това ми понасяше)

# 568
Мила, признавам си, че не се сетих кой даде съвета, но сега знам! Embarassed Много съм ти благодарна.  Дано детенцето ви да се възстанови бързо. Преди около 2 г. имахме подобна случка с пукнато носле (стана на крачка от мен и татко й), голямо треперене падна  ooooh!

за работодателите - нека да не ви е неудобно. Погрижете се за себе си сега. Аз вече втора седмица съм си вкъщи и си организирам нещата така, че да помагам в работата си от тук. За когото е възможно е добър вариант.

Още не съм започнала да се мажа, но и не усещам да има нужда за сега. А за корема, да и при мен сутрин е ОК, а привечер е като 4 -5 м.  Crazy

# 569
  • Обетованата земя
Аз се мажа сутрин след душа, и през деня не ме сърби, но вечер -май тогава дремя на дивана пред компа и съм свита на две и като се поизправя имам червени резки по корема и почва да сърби, ставам и пак мажа. Използвам маслото на Palmer's, много съм доволна от него и с предната бременност  него използвах и нямах една стрия, но помня че пак така ме сърбеше, дано и сега се размина  Praynig Понякога слагам и на гърдите, мажа ги и с едно кремче против стрии специално за гърди на Matern program. Но те гърдите ми почти не са мръднали...Ама много ми е смешно вечер, като се погледна в огледалото, корема ми е видимо по-червен от останалата част на тялото, на червени точки.  Laughing Абе ако ще се цепи кожата, няма какво да ми помогне, ама мажа за всеки случай! Пък и има още доста да се разтяга, хич да не ми се глези  Mr. Green
Мила Б, бързо възстановяване на малката!!!

Общи условия

Активация на акаунт