Новата президентша

• 99 312
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 465
  • Galaxy 13197853088
Тук въпроса ми е по- скоро защо постъпиха така, дали е възможно да не са се досетили, че това ще предизвика ужасно голям интерес и внимание, които иначе щяха да липсват? Не ми изглеждат така глупави, че да не се досетят...
Да подценяват дребни детайли е навик на управляващите сякаш.

# 466
  • София
Тук въпроса ми е по- скоро защо постъпиха така, дали е възможно да не са се досетили, че това ще предизвика ужасно голям интерес и внимание, които иначе щяха да липсват? Не ми изглеждат така глупави, че да не се досетят...
Да подценяват дребни детайли е навик на управляващите сякаш.

Управляващите като цяло са протоколен кошмар, особено ББ. Но той някак твърде прилича на неандерталец и от него не бих очаквала друго. Президентът по има вид някак и се предполага, че ще държи по- прилично, не знам. Правят от оглавяването на иституции цирк по- подходящ за шоО-фолк бизнеса.

# 467
  • Galaxy 13197853088
Е, той президента се държи.
Жена му нещо се дърпа май.

# 468
е, в България само служителите на БАН и музейните работници са честни, защото са умни и бедни.
Плевнелиеви са богати и подозрителни.
А исках да запитам, агент Гоце сега накъде се е запътил? Към апартамента си в Красна поляна, или?

Бояна, ми сигурно не иска да играе смешни роли и му е казала от начало "Мен не ме брой".
/ специално за клетвата аз бих се появила, все пак знаменателен момент е/

Добре де, какви смешни роли, дали ще на светло или в сянка така така или иначе си остава жена на президента. Кой/нали всички очаквания кам нея само пожелателни - щом не счита за нужно каква роля/ кара да влиза в роля?

Ами как да кажа накратко - идеята за 'първата дама" е мисля от времето на Е. Рузвелт или по-рано ( сигурно има някой чел ам. история повече от мен) и там ролята е на нещо като 'майка на нацията'. Тя е добра, храни бедните, утешава отчаяните и поддържа семейното огнище, а домашни любимци скачат на полянката на белия дом.
Тази роля е осиновена и от други страни, защото много добре се вписва символично. Президентът, е силния на деня, той води страшните битки, а тя е хуманното лице.

На реално ниво нещата не стоят така.
У нас аз познавам 1 президентша и една прима министерша /бивши/. И до двете ме е завела работата ми в неправителствения сектор у нас. И 2та случая бяха поскоро ужасно разхищение. отколкото някаква полза за конкретни хора
Тези жени са описани съвсем , ама съвсем точно в Мисия Лондон.
Влизането в 'благотворителната' роля, с цел да се популяризират самите те, на много висока административна цена ( тоест, наша защото парите в администрацията не самовъзникват), и то водени от дребносуетни вътрешни мотиви.

Ами на мен ми се струва излишно, по-добре да си стои вкъщи и да плете плетки, и да се появява само когато великия им протокол го налага. Като не ти идва да си президенШа, не бъди! Защо е нужно да се поставиш  на пангара , нали жените все пак имаме вече право на избор и не сме продължение на съпрузите си!?

# 469
  • София, център
Мислих, мислих, и в края само едно мога да кажа!

Шапка й свалям на мадам Плевнелиева за едно - просто изрази и моето лично мнение по отношение мъжа си, ГЕРБ, изборите и всичко останало от "...цирка"!

Та в продължение на горното, искрено й симпатизирам!

# 470
10 c's, Simple Smile не си ме разбрала правилно. Това ми е ясно, но за нашата страна е ясно/че не е така/ и ако държат да спазват буквата на закона и протокола за България - съпругата на президента реално няма черно на бяло задължения. Към нея нещата са в пожелателен харакатер. Единствено по протокол при визата на друг перзидент със съпруга мисля , че трябваше и тя вземе участие, така че каква роля. Това последно, ако е роля ок.
За жалост/виждам, че според доста е ненужен / протокол съществува и в другите страни и колкото ние да не го смятаме за важен, те си го смятат и държат на него "да си го спазват" ще кажете , но той взаимодейства и другите такива/, а когато имат очаквания има едни неписани правила, които започват да пречат на писаните и други такива неудобни неща. Това по принцип , не че ще и или е станало нещо. По принцип уточнявам/личната си позиция- личната/, защо е нужен този противен вам протокол.
Има неща , които си съществуват по принцип и които не е желателно да се пречупват през личната ни призма. Само това имах предивид.
Иначе никой не може да знае, кое как и защо ще стане. Лош старт се получи, но пък едва ли ни се чудят, това е по-скоро поредният.
После пък се чудим защо тръбят заглавия от рода" не давайте българите за пример" пък дори и извадено от контекста на канцлера.

п.п. а по отношение на примера ти не взимам отношение, защото друга ми беше позицията. Те много неща са цирк, та нали...  още едни к`во толква/а кому е нужен - важното е да има./.
  Позицията по темата въобще не е облечена в симпатизиране на тази или онази партия. Виждам нещата по общо, а не някак разпокъсано на дребни интереси

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 09:54 от Fortune

# 471
Мислих, мислих, и в края само едно мога да кажа!

Шапка й свалям на мадам Плевнелиева за едно - просто изрази и моето лично мнение по отношение мъжа си, ГЕРБ, изборите и всичко останало от "...цирка"!

Та в продължение на горното, искрено й симпатизирам!
Всъщност съм съгласна с теб!  Joy

# 472
Но как симпатизирате? Като гражданКИ или като съпруги Като аполитични или като нехаресващи ГЕРБ?

# 473
  • София
Аз всъщност също доста мислих вчера и се опитах да си представя каква работа и за какъв работодател трябва да започне съпруга ми, за да ми е толкова неприятно, че да откажа да го придружавам на служебни мероприятия. Ей богу, не можах да се сетя.
И за Бойко да работи, и за Митьо Пищова да работи, ако има нужда от мен до себе си, ще съм там.
В този ред на мисли май ще се окажете прави в спекулациите си, че в това семейство нещата са доста счупени между съпруг и съпруга  newsm78

# 474
А профилът в Туитър и пасаниците в него толкова хващат вяра, колкото и това, че ББ ми е гадже и баща на децата ми.

# 475
А профилът в Туитър и пасаниците в него толкова хващат вяра, колкото и това, че ББ ми е гадже и баща на децата ми.

Е, то това ясно, колкото и ББ пише от профила в ФБ, толкова и нейното с Туитър. Те къде, къде по сериозни неща спретват, та това ли... Grinning

# 476
Начи, последно, Плевнелиеви - бедни. Щом "7-те къщи" не били еди-къде си, а "12-те млн. по сметка" не са къщи.

Явно все пак нюпрезидентът крие манекенските мерки на жена си, колкото и лоши хора да пишат, че криел "близостта му с фалиралия бизнесмен Иво Прокопиев, който сега живее в Сингапур".

Цитат
Плевнелиен имал още една сериозна причина да дължи Юлияна далеч от светлините на прожекторите - не искал да се коментира близостта му с фалиралия бизнесмен Иво Прокопиев, който сега живее в Сингапур. Известно е, че президентът е човек на кръга „Капитал”, но от две години всячески се опитва да се дистанцира от този факт и демонстрира преданост към премиера Борисов. Съпругата му обаче нито се е разграничила от „капиталци”, нито иска да го направи. Юлияна Плевнелиева от повече от 7 години е на заплата в „Икономедиа”, а най-добрата й приятелка е съпругата на Прокопиев - Галя, която до миналата година оглавяваше икономическия седмичник „Капитал”.
Въпреки че семейство Прокопиеви изнесоха бизнеса си от България и заживяха в Сингапур през 2010 г., връзката между двете не е прекъснала и за миг .

ПП
Ей тъй се раждат заглавията: "Какво крие Президентът?"
И затуй е повече от ясно, що навсякъде по света около президентите трябва да е светло, а публичните личности - публични, барабар с обкръжението си. Нема друг начин. Елементарно е.

http://www.plovdivmedia.com/45634.html

# 477
  • Варна

И за Бойко да работи, и за Митьо Пищова да работи, ако има нужда от мен до себе си, ще съм там.

Явно Росен е нямал нужда от крепкото рамо на Юлиана по време на клетвата. Rolling Eyes

# 478
Хм, президентина, президенШата и някои форумници навярно не  са чували  че noblesse oblige.
Пък може президеншата да перефразира Нейчо Неев-«Егати държавата,щом мъж ми й президент» newsm78?

vl,случайно да знаеш кой е Улоф Палме Sad?

# 479
  • София
Ох, той протокола да не е само на хартиен носител? Няма ли писани и неписани правила? Няма ли нещо като служба Протокол на президентството, където работят едни хора, получават едни заплати, за да съветват кое и как?
Макар че като гледам тоалетчето на вицето с дебилни акценти - буфан ръкав и обла якичка, не зная колко си вършат работата...

Тоя филм "не са се сетили", "ама не е задължително" въобще не ми го прожектирайте. Гаранция голяма драма е било, че няма да се Яви госпожата. И си е излагация отвсякъде. Като си се кандидатирал за президент, е редно да си преценяваш ситуацията, нрава на жената, нуждите на децата. Президентът е фигурант, трябва да се показва "за пред хората" и "да не се излагаме пред чужденците", да посреща и изпраща, и т.н. Щом не им отърва на фамилията, да не се замесват.

Що страници сте изписали...

Общи условия

Активация на акаунт