Новата президентша

• 99 378
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Благодаря за линковете с информация за помилванията!  bouquet

Check Please бройката на мен не ми е толкова важна ,колкото за какво са били осъдени помилваните.
Едно е да помилваш 10 гаменчета хванати с 10 цигари марихуана друго е да помилваш убиец или едър наркотрафикант или изнасилавч.
Защо въобще трябва да е заскретена тази информация?
Защото по закон не са длъжни да дават отчет. В статиите от преди няколко години се опитваха да зачекнат въпроса, а от президенството ги бяха отрязали с "Не сме длъжни да коментираме и да предоставяме информация". И, уви, подозренията ми се оказаха верни, помилват убийци, т.е. пускат ги предсрочно на свобода. И без това 18- 20 години затвор за убийство по особено жесток начин са твърде леко наказание, а и като ги помилват след това...

Но за мен професионализмът/достоверното/компетентното е в това, да умееш да изкажеш мнение, подкрепено само с факти и липса на лично отношение, още по-малко демонстрации на чувства, подмятания и прочие.
Ако си БТА е така, но в блоговете се изразява лично мнение, те не са информационни агенции.

Фучеджиева не ми е по вкуса по начало и няма да я коментирам. Говоря принципно.

# 1 456
Да ти кажа и моето мнение е точно такова.Според мен това поведение е абсолютно режисирано,ето никой не говори за така наречения пРезиденшъл парк охраняван от държавни служби.Добре ,че модерната госпожа не е пожелала да я охраняват в гръцкият и дом например.Как щяхме са се оправяме не знам.То тя е човек с извънземни разбирания ,ние като по прости не можем да схванем.............

# 1 457
  • София, център
...Добре ,че модерната госпожа не е пожелала да я охраняват в гръцкият и дом например.Как щяхме са се оправяме не знам..

Мислиш ли, че ако фукне натам, след нея няма да хукне НСО-то?!

# 1 458
Да ти кажа и моето мнение е точно такова.Според мен това поведение е абсолютно режисирано,ето никой не говори за така наречения пРезиденшъл парк охраняван от държавни служби.Добре ,че модерната госпожа не е пожелала да я охраняват в гръцкият и дом например.Как щяхме са се оправяме не знам.То тя е човек с извънземни разбирания ,ние като по прости не можем да схванем.............
И там ще я охраняват, то е ясно

# 1 459
И с моето.
Както винаги безпристрастни мнения няма,всеки тълкува нещата от своето си разбиране на нещата.А именно:Аз,например,смятам за нормално ,когато се случват важни и значими събития в живота ми ,съпругът ми да бъде до мен и да ме подкрепя.
Затова и пренебрежителното отношение на Плевенлиева към мъжа й доста ме озадачава .И не говори добре за нея,за възпитанието й и отношението й към бащата на децата й.

А други,за които  не е чак от такава важност половинката да е до тях при всяко важно събитие,не виждат проблем в отсъствието й .
И може да си спорим до Второ пришествие,никой няма да промени вътрешните си нагласи и усещания за семейство,семейни отношения и взаимна подкрепа.

# 1 460
Но за мен професионализмът/достоверното/компетентното е в това, да умееш да изкажеш мнение, подкрепено само с факти и липса на лично отношение, още по-малко демонстрации на чувства, подмятания и прочие.
Ако си БТА е така, но в блоговете се изразява лично мнение, те не са информационни агенции. ...

Точно така, но аз съм го казала малко по-надолу в същото мнение (може би трябваше да го цитираш докрай).
След като е само лично мнение и блог, колкото да споделиш мисли и чувства, не може да се изненадваш (примерно) и трябва да си подготвен и за друг вид коментари - различни от твоите.
Което отново не означава задължилтено спор.
Вярно, една от отличителните ни черти, типично българска е да разбираме от всичко, в комбинация с това да прекъснеш, да не изслушваш събеседника, а още по-малко да го оставиш да има своя гледна точка.
И все пак едно е да кажеш: "Аз мисля, че тоя глупак - Айнщайн, не си е свършил добре работата, извеждайки тая скапана и лишена от смисъл формула, защото сигурно е бил пиян като казак." и съвсем друго е да кажеш: "Аз мисля, че в тази формула има грешка или някакво недовиждане.". И двете не изключват възможността някой, знаещ повече от теб в областта на физиката да те обори, но във второто поне ясно си личи, кое точно те е навело на мисълта, че Айнщайн е пропуснал нещо важно.

# 1 461

БГНЕС публикува скандални помилвания на генерал Марин

Калитко, в Закона за държавния протокол няма отредено място за съпруга и каквато и да било гарнитура на официалните лица, на които местата са точно предписани. Съпругата/съпругът не фигурират в протокола на държавните церемонии.
Фигурират, имат място и стойност единствено в дипломатическия протокол.

# 1 462
Плевнелиев: Съпругата ми е истинска модерна жена
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502551

# 1 463
  • София
Плевнелиев: Съпругата ми е истинска модерна жена
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502551
Това го четохме поне 15 пъти днес.  Peace

Като сложим настрана неприязънта ми към Фучеджиева, това, което е написала, изразява и моето становище по въпроса с Мадам Ю.

# 1 464
...Добре ,че модерната госпожа не е пожелала да я охраняват в гръцкият и дом например.Как щяхме са се оправяме не знам..

Мислиш ли, че ако фукне натам, след нея няма да хукне НСО-то?!
Това имах в предвид,щяха да се увеличат двойно разтходите

# 1 465
Започвам да разбирам призивите да се прекрати целият този цирк с "президентстването"...

# 1 466
  • София
Ако си БТА е така, но в блоговете се изразява лично мнение, те не са информационни агенции. ...

Точно така, но аз съм го казала малко по-надолу в същото мнение (може би трябваше да го цитираш докрай).
След като е само лично мнение и блог, колкото да споделиш мисли и чувства, не може да се изненадваш (примерно) и трябва да си подготвен и за друг вид коментари - различни от твоите.
Което отново не означава задължилтено спор.
Вярно, една от отличителните ни черти, типично българска е да разбираме от всичко, в комбинация с това да прекъснеш, да не изслушваш събеседника, а още по-малко да го оставиш да има своя гледна точка.
И все пак едно е да кажеш: "Аз мисля, че тоя глупак - Айнщайн, не си е свършил добре работата, извеждайки тая скапана и лишена от смисъл формула." и съвсем друго е да кажеш: "Аз мисля, че в тази формула има грешка.". И двете не изключват възможността някой, знаещ повече от теб в областта на физиката да те обори, но във второто поне ясно си личи, кое точно те е навело на мисълта, че Айнщайн е пропуснал нещо важно.
Съгласна съм, но не можем това да го отнесем като правило  към всеки пишещ. Зависи каква ти е задачата. Когато работя за медия спазвам зададените параметри, но ако си пиша в блога, който е просто хоби мога и да "разбирам от всичко". Пиша за литература без да съм литературен критик, за кино, без да съм кинокритик, и тн. Не съм сигурна, че по тези теми бих писала сериозно, не мисля, че съм достатъчно подготвена, но за блоговете е ясно, че са по- скоро дневници без претенции.

# 1 467
... Пиша за литература без да съм литературен критик, за кино, без да съм кинокритик, и тн. Не съм сигурна, че по тези теми бих писала сериозно, не мисля, че съм достатъчно подготвена, но за блоговете е ясно, че са по- скоро дневници без претенции.

Peace

Всъщност, сама изместих темата, поради която написах първото си мнение, относно неграмотната статия, а именно то беше, че някой каза за авторката й, че "най-малкото, което е, е неграмотна", което за мен, от прочетеното, съвсем не е така.  
Едно злобливо мнение, без ясно упомената причина за съответната неприязън и злоба, в комбинация с липсата на главни букви (най-малкото, без излишно задълбаване в кавички, запетайки и прочие), не може да ми привлече интересът. И най-вече с добавка изречението, в което пише думата "простащина".

# 1 468
но за блоговете е ясно, че са по- скоро дневници без претенции.

Блоговете не са точно "писане", а нещо като графити с пунктоация.  Laughing

# 1 469
  • София
но за блоговете е ясно, че са по- скоро дневници без претенции.

Блоговете не са точно "писане", а нещо като графити с пунктоация.  Laughing
Силно!   bouquet Ще си го копна, ако позволяваш.

Общи условия

Активация на акаунт