Боя за коса - Вlond 26 - Клуб на блондинките

• 75 975
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
за такова освежаване - от боята (с която съм правила корени) оставям малко - 1 с.л.. размесвам с вода и мат и масажирам в дължините, оставям 1-2 минути и са като нови  Peace
  bouquet
Благодаря за идеята. Ще изпробвам така и хем ще ми излезе и по евтино от това да купувам 2-3 бои само за дължините  Mr. Green

# 631
  • София
Само имай предвид, че редовното освежаване по този начин води до твърде светли дължини (освен, ако не целиш това). Аз го правя вече много рядко, преди напръсквах корена преди измиване и разпенвах боята навсякъде, но всеки пък се взима малко цвят от дължините и накрая се наложи да ги потъмня и да 'вкарам' цвят.

Sassie, аз си го взех от ибей (британския), не помня колко ми излезе, но не беше скъп. Дори пак ще си взема, много съм доволна.

# 632
Аня♥♥, а какво правиш с побелелите ти косми? Как се справяш с тях? 

# 633
Sassie, аз си го взех от ибей (британския), не помня колко ми излезе, но не беше скъп. Дори пак ще си взема, много съм доволна.

Благодаря. Hug Ще погледна. Simple Smile

# 634
  • София
Аня♥♥, а какво правиш с побелелите ти косми? Как се справяш с тях? 
Засега никак, тепърва ще му мисля, досега бяха по-малко. Хубавото е, че са около челото и 'лъсват' като си вдигна бретона, а аз си нося пусната косата. Преди месец се боядисах (цялата коса) и не си личат, т.е. покрити са, само на новоизрастналия корен се забелязват.
По-скоро сподели ти как ги покриваш, всеки път ли слагаш коректор в боята?

# 635
По-скоро сподели ти как ги покриваш, всеки път ли слагаш коректор в боята?
Аз вече почти се отказах да ги покривам  Sad
С 8 ми се покриваха, но осмицата е тъмна и след 1-2 седмици, като ми порасне косата, много си личат на фона на тази осмица  ooooh!
С 9 и 10 не се покриват добре, но поне не си личат толкова.
Коректор слагах когато се боядисвах с 8 за да ми стане по-топъл цветът. В момента съм без коректор, но за да стане по-добре, слагам предварително само боя, без оксидант и върху нея мажа боя смесена с оксидант. Понякога не правя препигментация а направо слагам боя, но я смества с по-малко оксидант. При следващото боядисване мисля да пробвам с 6% оксидант на местата където имам побелели косми, а за останалата коса ще ползвам 9%   

# 636
  • София
Уф, сложна работа, не знам как ще процедирам тепърва. При мен пък и естествената коса е тъмна, та боята хем трябва да ме изсветли няколко тона, хем да покрие побелелите. Мислех си да си купя шампоан оцветител, с който да мажа само там, където има бели косми (контура около лицето). Трябва да го измисля, че като се затопли времето и ще ми пречи косата и ще започна да я връзвам. А не ми се иска да се потъмнявам, даже 8цата ми идва тъмна и ще карам на 9ки.

# 637
Момичета, аз ще се потъмнявам Sad Харесвам се със светла коса, обаче расте като луда и 5 дни след боядисване, косата ми вече е с  черните корени, просто няма смисъл да я тормозя още. Не съм доволна от Колестон ,може да ви звучи нелогично, но има непрофесионални бои, от които съм много по- доволна, не знам на какво се дължи. Докарвам си цвета с Колестон, обаче точно след второто измиване, няма и помен от него. Та имам няколко въпроса към вас. Когато потъмнявам, има ли пак някаква тънкост , както при изсветляването първо да се мажат дължините, после корените ? Или направо да си мажа цялата коса ? Ако реша да взема професионална, с какъв % оксидант да е ? Под потъмняване имам предвид 6 или 5 като номер, ако има някакво значение това.

# 638
tanch, беше въпрос на време за да стигнеш сама до това заключение. Според мен си взела правилното решение. При потъмняване се използва слаб оксидант. Цветът трябва да е топъл и в никакъв случаи пепелив, защото рискуваш косата ти да стане със зелен оттенък.
Имай предвид, че потъмняването понякога е трудно - боята пада. Бъди подготвена, че може да се наложи да я мажеш цялата и 2-3 път и е хубаво да се спреш на щадяща боя.
Желая ти успех!

# 639
Мислех за 6 с медни нюанси. Ако купя непрофесионална боя, предполагам оксиданта вътре е съобразен като %. Питам , понеже от доста време заглеждам това http://www.google.bg/imgres?q=kolestint&hl=bg&sa=X&g … ed=1t:429,r:9,s:0
И като боя го заглеждам и като цвят искам такъв и мисля, че ще е добър вариант за мен.

# 640
И аз мисля, че оксидантът в тези бои е слаб.
tanch, имай предвид, че естествената ти коса е доста тъмна, а оксидантът в тези бои слаб и е възможно след време тази боя да не успее да ти изстветли корените толкова, колкото дължините.
И на тебе не ти е лесно   ooooh! Laughing
Това което си показала е непрофесионалната на Wella и се съмнявам да е по-добра от професионалната.

# 641
Io_io и аз ползвам посредник, дори да има директна доставка до Бг ще е по-скъпо. Сега поръчах една UL-N от по-големите опаковки- 84мл, не я очаквам преди срок от 2 седмици, защото посредника ми има само в неделя курсове към Бг  Wink Ти какъв оксидант ползваш, аз имах на Виталитис и с него опитах, следващия път се чудя какъв да взема, може би направо 1л от някоя марка?!
Купувам различен и ми се струва,че се получава по еднакъв начин. Гледам,че в Щатския и-бей има оксидант на Матрикс,ама къде ще му излезе края  newsm78

# 642
И аз мисля, че оксидантът в тези бои е слаб.
tanch, имай предвид, че естествената ти коса е доста тъмна, а оксидантът в тези бои слаб и е възможно след време тази боя да не успее да ти изстветли корените толкова, колкото дължините.
И на тебе не ти е лесно   ooooh! Laughing
Това което си показала е непрофесионалната на Wella и се съмнявам да е по-добра от професионалната.
В момента съм намазана с това http://www.google.bg/imgres?q=wella+kolestint++6/0&num=10&am … ed=1t:429,r:3,s:0
Не знам след измиването как ще е, но в момента изглежда черно почти, което не ме бърка, понеже ще изпада така или иначе след няколко измивания. На  пръв поглед мога да кажа, че се нанася лесно, понеже е рядка, няма силна миризма на амоняк. Дали цветовете си отговарят мога да кажа след като я изсуша. Хубавото е, че в кутията има и няколко допълнителни пакетчета. Едното е за 15- тия ден след боядисването, води се освежаване на цветя, предполагам е балсам оцветител. Другото е за 30- тия ден, някаква терапия с бадемово масло и някакво друго масло. Но днес не ми е ден изобщо. Купих една боя, понеже съм с къса коса, но не ми стигна. Успях да намажа само корените, а слагах по малко уж. Наложи се да вдигна милото от сън да бяга до магазина за втора опаковка. Не беше много доволен #2gunfire Междувременно си изгорих мусаката  Laughing Днес изобщо не ми е ден с една дума.

# 643
Ами те непрофесионалните бои и на мен ми стигат колкото да си намажа корените само.   Rolling Eyes
И ако ще трябва да боядисвам цялата коса, ще трябва да си купя доста кутии  Laughing
Според мен с професионалните излиза по евтино

# 644
Да взема да покажа моя погром  Laughing
Снимала съм дължините,но се виждат и корените.В действителност не е чаак толкова зле,колкото на снимката и подчертавам,че в долната част на косата нямам такова оранжево  Laughing
http://prikachi.com/images/957/4483957b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт