Анатомията на Грей - Тема №14

• 42 224
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
  • UK
Всичко като на филм. Колкото и да си говорим аз не познавам никой/ никоя, който би преглътнал подобно нещо. На 26, млада връзка, без брак, без деца, без други подобни ангажименти, и изведнъж на любимия ти му се пръкват едно след друго дете, внуче, още едно дете. Нормално да си хване пътя. Щом ме питате - аз ще приема детето му, направено преди години, но не и другото, вземам си шапката и това е. Едно е да приемеш и забравиш изневярата, то така или иначе в този филм всеки спи с всеки, съвсем друго е да приемеш, че от тази изневяра има и дете.
За връщането при него, не е компромис, разбира се, сигурно грешно съм се изразила. Исках да наблегна на това, че тя си тръгна, но после разбра грешката си и се върна обратно, наистина не помня дали е било след като Слоун си е тръгнала, но останах с впечатлението, че го подкрепи с връщането си. Относно изневярата му с Кали - Лекси не го напусна веднага след като разбра за изневярата, а за бебето. Едното е съвсем различно от другото.

За мен гадното беше, че той буквално я остави като страничен наблюдател - той не поиска от нея да живеят заедно със Слоун и бебето, той я постави пред свършен факт. За осиновяването също - не поиска от нея да осиновят бебето - тя разбра за намеренията му след като той го беше решил, отново без дори да го коментира с нея. Не казвам, че трябва да иска разрешение, но поне да го коментира първо с нея, след това с Кали или там който и да е друг.   
Относно компромисите имаме доста различни схвашания относно какво е компромис - не сравнявам любовта с компромис, но компромисите са част от любовта и компромисите се правят, заради любовта в отношенията между хората.
И естествено, че Лекси си представяще сериозно бъдещето им заедно, такава голяма крачка беше нанасянето им в общо жилище.

# 661
Относно изневярата му с Кали - Лекси не го напусна веднага след като разбра за изневярата, а за бебето.

За мен гадното беше, че той буквално я остави като страничен наблюдател - той не поиска от нея да живеят заедно със Слоун и бебето, той я постави пред свършен факт. За осиновяването също - не поиска от нея да осиновят бебето - тя разбра за намеренията му след като той го беше решил, отново без дори да го коментира с нея.
За синьото не съм съгласна, за червеното можем да си стиснем ръцете. Peace Не цитирах последното-дето била мислила за сериозен живот с него-аз вярвам напълно, за това няма смисъл да спорим,че тя не търсеше все още сериозен живот с никого. За мен до сега Лекси си беше по живота, дето викаш-нормално за нейните години, ама не е търсила сериозен живот дори с Марк, докато не осъзна, сега,че го губи и можеше да има този сериозен живот-това е разликата. В крайна сметка колкото и да спорим за различните си възгледи, тя сега осъзна,че го обича, а го губи, нали? Ако беше правила толкова "компромиси" нямаше да се разделят, нямаше да го загуби, нямаше сега да си бие  главата. Това за любовта и компромисите го знам добре, мила, не е нужно да ми го обясняваш-с две деца съм и разтропан брак, както мнозина. Laughing Ама за мен това, че тя се върна при него не е компромис, аз разбирам например-ако тя се беше върнала при него и Слоун живееше още там с бебето. Така тя би направила компромис със себе си-да се върне да живее в тях заедно. Това нейното не беше никакъв компромис, беше осъзнаване,че е сгрешила и че не може да преживее чувствата си. Компромис би бил според мен да се съгласи да живеят със Слоун и бебето (не че аз щях да се съглася на нейно място). Mr. Green Ама ето това наричам компромис-да ти обясня-не това, дето ти ми даваш за пример. Явно всички разбираме компромисите като нещо различно. За мен те са нещо голямо и тежко, за теб явно всяко дребно нещо, различно от твоето разбиране е компромис. Peace

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 08:29 от мишка върху книжка

# 662
  • Пловдив
И какво говорите, че Лекси била преспала. Като се замисля спа с Алекс и Ейвъри. Марк що народ обработи през това време....

# 663
И какво говорите, че Лекси била преспала. Като се замисля спа с Алекс и Ейвъри. Марк що народ обработи през това време....

Двойните ни балкански стандарти...  Flutter

Тя искаше да даде шанс на Карев и връзката им вървеше, докато той не почна да бълнува за Изито.

А за Марк, Дерек нали го хвана правейки се на Шеф, в някакъв килер в болницата с агитка пред вратата  hahaha

# 664
Ами да не е малко Алекс и Ейвъри?  Mr. Green
Какъв шанс на Карев, тя и него осъзна,че не обича, все едно не помните. Дали е бълнувал Изи е все едно, просто тя сама стигна до извода,че няма да ги бъде с Алекс и то заради нейните чувства. Нали после почна да наобикаля пак Марк и се върна при него. Тя самата не знаеш кой и какво иска, докато Марк дори да спеше с половин дузина народ знаеше,че иска нея. Laughing И разликата в спането им с този и онзи е,че тя си го връщаше на Марк постоянно, докато той спеше с ония за удоволствието, не и е връщал нищо. Тя беше вечно неориентираната за разлика от него. Ако говорим за връзката и с Ейвъри-ако е искала наистина да му даде шанс, защо съсипа тази чудна връзка?Защо мислеше за Марк през цялото време? Защо спиш до един човек,а мислиш за друг? .....
Бумър, ти не си ли балкански субект? Или си от Марс? Whistling Ако ще се обиждаме-дай да е на лични? Аз прекалено емоционално разсъждавам, както аз си смятам върху връзките и нещата,ама наистина-ако ще се обиждаме-имам лични. Peace Мисля,че тук вскеи има право да разсъждава както си иска, без да опираме до обиди вече. За това аз лично си поправих няколко неща преди. Ти обаче не поправяш нищо-как да те разбирам? За разсъжденията ми относно Оуен и Кристина също бях обиждана неведнъж, ама никой не реши да се поправи-явно смятате,че балканските субекти и различните по възгледи нямат никакво право да пишат тук? И че дори трябва да печелят обиди?

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 08:49 от мишка върху книжка

# 665
  • UK
Това си е напълно в реда на нещата във филма - тя и Мередит що народ мина преди окончателно да се събере с Дерек, ама той си я прибра, не я върна, ни копче и каза Simple Smile
За синьото - когато Лекси разбра за Кали си отдъхна и каза, че са били квит или нещо такова, защото и тя преспа с Алекс през това време - тогава Марк беше този, който св врътна обиден какво била правила тя, докато той умирал от притеснение какво ще стане с дъщеря му и бебето.  Абе той не спа ли пак с Адисън тогава, всъщност? newsm78 Май тотално обърках двата щата  newsm78 Припомнете ми какво стана тогава.
Така или иначе си спомням, че се разделиха окончателно, когато разбраха за бебето и Лекси каза, че не може да повярва, че се е вързала на същото нещо за втори път и имаше предвид точно бебето, не самата изневяра.

Е чак пък за да му връща нещо? Според мен с Марк стана прекалено сложно за нея и с Алекс и Ейвъри се опитваше да го забрави и да продължи напред. Какво толкова.

# 666
Ами не беше ли прав Марк да се врътен обиден, той наистина се притесняваше за дъщеря си и бебето, а Лекси легна с Алекс да му го върне (не беше за да забрави, те бяха прясно разделени, обичаше го много още-мисля всеки би трябвало да осъзнава,че дори на пръв поглед да е искала да забрави подсъзнателно го направи за отмъщение, той да страда, така, както страдаше тя))? И той след това легна с Адисън...(ако легна,че и аз не помня). Той до този момент не и беше изневерил, а за това,че беше сгрешил да я кара да живеят с дъщеря му и бебето и, не беше нужно мисля, тя да му отмъщава в леглото с друг. Можеше да го напусне-да, ама да ляга веднага....Пълна неориентираност какво иска и какво да прави.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 08:58 от мишка върху книжка

# 667
  • Пловдив
Тя не прави секс с Алекс за да отмъщава на Марк, доста случайно се случи. Те седяха нещастни и ....

# 668
Когато Лекси спа с Карев, Марк спа с Адисън в ЛА, в серия на Практиката. По едно и също време!
Там нищо на никого не е връщал. Но Кипящият принц беше обиден.

ОФ-ТОПИК
Мда балкански субект съм, не го крия, но с по-широки разбирания за равенството между половете  Joy
BTW не виждам някъде да съм те обидила лично, коментирам определен тип възгледи,
но ако искаш да си видиш цветистото ЛС закачено тук заповядай няма да те спирам
Wink

# 669
Закачи го, и аз няма да те спирам. Щом така разбираш обсъждането на сериала тук.  Peace Аз защо мислиш защитавам само мъжете? Поне в този сериал? Дали жените с нещо са заслужили? Дали Мередит не беше неориентирана цели не знам колко сезона,а Дерек я чакаше? Дали Кристина не беше неориентирана относно кардиолога, той беше наясно какво иска от нея, дали беше неориентирана отновно и Оуен после? Дали Лекси беше неориентирана във връзките си? Дори горката Ейприл си стои неориентирана. Mr. Green Дали Бейли е неориентирана във нейните връзки? Голямо равенство на половете имаме тук....Що мислиш,че съм, типично балкански субект? Имам приятелки,дето не искат деца, дето нямат мъже и дето се чувстват добре-разбирам ги идеално. Казвам,че всеки трябва да се събира с който му пасва. Ама нали трябва тук да нападате всеки, който не е според твоите широки европейски възгледи. Rolling Eyes

# 670
  • Пловдив
Специално за Мередит и Дерек - извинявай, ама и аз ще се чувстван неориентирана, ако мъжът с който си мисля, че имам връзка се окаже женен. Пък аз спя с него от месеци.

# 671
Че той се разведе още трети сезон ли беше? втори ли беше? А след това? Какво изживя той, покрай дневниците на майка и? Всички сте много широкоскроени, няма лошо, ама аз съм сам и воина е воин. Joy
Бумър-защо ще закачаш каквото и да е-защото не се отказвам да защитавам тесните си възгледи и ти писна от мен, защото нямам право да съм тук или защото се опитваш да сплашиш човек? Много широкоскроено. Peace

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:14 от мишка върху книжка

# 672
Може да е изкривен феминизъм, но в повечето случаи аз ще предпочета женската гледна точка.

Най-скорошните им гафове:
Дерек се държа като мекотело след гафа на Мередит с изследването.
Оуен пък е лицемер по отношение на аборта.
За Марк пък въобще няма да почвам.

Срещала съм достатъчно жени-женомразки за да се разправям с тях и тук...  Mr. Green
Успех ти желая с отношението ти  Hug

# 673
Сбъркала си-мъжемразка съм от малка. Laughing Като не познаваш някой-не го обсъждай. Едва се омъжих, бях решила да си живея сама. Както казах и преди-на 26 и аз си мислех,че мъжете са прасета, че жените са най-добрите и че не съм склонна дори на най-малък компромис. Ама и аз няма да ти обсъждам повече широките възгледи. Както казах вече-това е само в този сериал отношението ми-можеш да провериш какво пиша за жени в други сериали. Peace Гледам сериал-имам отношение, не ми е цялостно отношението такова и в живота. Ама мисля, някой с широки възгледи би следвало да се сети, особено че тук е виртуално пространство и всеки може всичко да си пише-дори и неща, които не мисли, само за да види другите как ще реагират? А не да го оценяваш по това какво е писал, без да го познаваш-браво!!! Аз някога да ти дадох оценка колко европейски, дори американски широкоскроена си? Ти не спря да приказваш за балкански субекти, за тесните протурски разбирания...Не те познавам, не знам как мислиш в живота, не знам как действаш с мъже, жени, не казвам нищо, ама ти си позволяваш? Всичко следващо, което не е по сериала-на лични, аз приключвам,че стана кошмарно.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:25 от мишка върху книжка

# 674
  • UK
Е, айде, айде, женомразки, мъжемразки, то тоя филм такава сапунка стана, че въобще вече не мога да правя каквито и да е паралели с реалността и кой как би постъпил и защо. Мишка, абсолютно права си за неориентираността на жените в сериала, ама затова пък мъжките изцепки са... За Мередит наскоро гледах как го чака в кръчмата, докато той уж подписва бракоразводните документи. Че първо женен бил, скрил от нея, после ще се развежда, пък не се развежда, после пък Мередит направила нещо си на работа и той я напуска точно, когато осиновяват детето... Кристина била неориентирана относно кардиохирурга, че той оперираше сума ти време с треперещи ръце, тя не знаеше да се радва ли на възможността за сложни операции, да го прикрива ли или да го издаде, заради здравето на пациентите си, после я заряза пред олтара с оскубани вежди. Оуен за малко да я удуши. За Марк и новоизлюпената му рода говорихме. Не е като и мъжете да си нямат проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт