Четвърти клас- Късмет!

• 48 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • нейде там, където ....
Имах желание да го пусна да се пробва на лингвистичното кенгуру, но ще пропуснем. Освен, че не знам къде ще се провежда в София, първи април се очертава един от малкото свободни почивни дни. Намерих и доста пропуски по предмети, по които не съм очаквала. Въпреки шестиците. Twisted Evil Явно ще трябва да си наваксваме и там, макар да се опита да се измъкне с "ама защо, нали имам шест?".  А и времето се стопля, трябва да остане време и за игри.

# 346
  • София
Аз си признавам, че като се стопли времето и на мен не ми се проверяват тетрадки.  Embarassed

# 347
Бих помолила,най-искрено, да помогнат варненските мами с препоръка за добра и търпелива математичка.
 Praynig

И при нас въпреки шестиците,нещо имаме пропуски,а тати дето се занимава с него е доста изнервен.

Благодаря предварително.Може и пенсиониран преподавател.

# 348
Здравейте! Отдавна не съм писала в темата, но се записвам да чета.
Миналата седмица моят син имаше тест по ЧО. Тъй като явно въпросите на едната група са се оказали по-трудни и масово децата не са се справили и имат ниски оценки, а другата група са се справили по-добре ( моят син има 5 )  госпожата е повторила теста. На "поправката" имаме 3 и средната оценка ще е 4  Confused
И не мога да разбера ще има ли прием в математически гимназии след 4-ти клас или не.  Всчка математическа гимназия сама ли си определя дали ще има прием?

# 349

И не мога да разбера ще има ли прием в математически гимназии след 4-ти клас или не.  Всчка математическа гимназия сама ли си определя дали ще има прием?

За тази година обещаха да има, но за следващата не се знае, зависи какво приемат в закона, който са "забъркали". Има друга тема, ако се интересуваш

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564098.0

има и петиция за подписване- в peticia.com

http://www.peticiq.com/zapazi_obuchenieto_v_mg

# 350
Привет! Аз съм от темата за третокласниците, но надниквам при вас, за да поканя  всички, които търсят повод да подтикнат децата си да упражнят ума и ръката си (а и езиковите си умения) да им покажат нашето предизвикателство за писане - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=648734.new#new
Надявам се измислянето на нови светове да ги мотивира да грабнат химикала (а защо не и флумастрите - карти и илюстрации също ще ни бъдат полезни Smile ) Ако това не е точно тяхната тема, ще имаме различна всяка сряда. Досега са минали "Приказки без буква "Р"" и "Писма от приказни герои". Най-добрите ще бъдат включени в подготвяния от нас сборник "Тетрадка за приказки".

# 351
  • Варна
Анда, много ми харесаха предизвикателствата!  Hug Понякога на детето му идва музата и съчинява разни работи. Ще споделя с нея.

Аз нещо се притесних тези дни. При последното посещение при личния лекар ми обърнаха внимание , че гръбначното изкривяване се е задълбочило. Раменете не са симетрични. Дори единия крак се оказа малко по- къс. Най- вероятно от стойката, но може да е от травмата на глезена през есента. Sad Нали беше в зоната на растежните точки. ooooh! Докторът дърпа, намества. Каза- спешно мерки.
Девойката съм я записала на пилатес, но инструкторката ме посъветва да посещава и специална лечебна гимнастика. В училище имаше, но я отписах, защото повече от времето играеха на народна топка.
Та сега събирам информация къде да я запиша на лечебна гимнастика. Разбрах, че можело да взема направление. Евентуално някакво мнение за зали Простор до стадион Спартак.

# 352
kikaha1, преди години сестра ми имаше доста сериозно гръбначно изкривяване, но с лечебната гимнастика /правеше  упражненията и вкъщи/ нещата се оправиха.
Зала не мога да ти препоръчам, превид това, че сме в различни градове, но ще стискам палци  да намерите правилната и Диди да се оправи. Hug Hug

Анда, страхотна инициатива.   bouquet

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 18:49 от Бианkа

# 353
кикаха 1, не се притеснявай ! При девойките се получава,
но в повечето случай е временно и след пубертета нещата
са различни.Мога да те насоча към рехабилитатор с индивидуални занимания,
провери за тази възможност.
Всичко ще се оправи ! Успех!

# 354
  • софия
Здравейте, искам да попитам има ли деца които да свършват 4 клас и да учат в Люлин - например в 96, 79 или 33?Може ли да ми препоръчате начална учителка Thinking

# 355
Kikaha1 в някой поликлиники или ДКЦ има курсове за лечебна гимнастика,
много майки са ми споделяли че йогата също доста помагала
желая ви успех

# 356
Laughing Нас ни помързява малко да учим - един месец се олежахме, сега докато влезе в час с темпото... Crazy. Трудни са му и на него да разграничи мин.свършено и мин.несвършено време.Не успявам явно да обясня така, че да разбере Rolling Eyes
За сега всеки ден решава по 2-3 теста и попълва в уч. тетрадки пропуснатото.

Didida, най-лесният и достъпен начин да разбере е като превърне глагола във 2 л. или в 3 л., ед. ч. Naughty Щом завършва на -ше, то тогава посоченият глагол е в мин. несвършено време Peace (напр: пеех - мин.несв.вр., защото - ти пееше, той пееше ;   пях - мин.св.вр., защото- ти пя, той пя   Peace

# 357
Много често объркването се получава когато дадените глаголи са в 1л.ед.ч и трябва да определят мин.св.или мин.несв.вр.са?

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 17:51 от doroti1

# 358
Много често объркването се получава когато дадените глаголи са в 1л.ед.ч и трябва да определят мин.св.или мин.несв.вр.са?
Детето наум си ги превръща във 2-ро или 3-то лице, ед.ч. и.....готово Peace

# 359
Исках да кажа ,че когато в упражнение им са дадени няколко глагола от 1л.ед.ч правят грешки при определянето на времето(поне моя още се обърква)

Общи условия

Активация на акаунт