има ли болни деца от грип?

• 102 344
  • 928
  •   1
Отговори
# 585
  • СОФИЯ
... Зинат-сложих му вода според указанията-шишето се напълни догоре,но после като се разтвори суспензията общото ниво в шишето спадна надолу,и количеството на готовото лекарство ми се струва малко,мислех че ще стигне за 5 дни,но като гледам май няма.Изписан й е 2 пъти по 5 мл.Държа го в хладилника по указания,и е доста гъст .Дали греша някъде при направата на суспензията?
Приготвя се точно според указанията, има мерителна чашка  за водата /при нас беше 19ml/ и  се получи гъста суспензия, която не беше до горе,но  стигна за 5 дни, като за последната доза аз долях малко водичка, за да събера всичко оставащо по шишето.

Simple Smile  Писали сме заедно Grinning

# 586
да ви питам нещо-малко извън темата-На малката изписаха Зинат,оказа се има бактерии в урината,дали Т беше от тях не се знае,защото откакто спадна Т я почнаха сополи и кашлица.
Но така или иначе заради бактериите почнахме Зинат-сложих му вода според указанията-шишето се напълни догоре,но после като се разтвори суспензията общото ниво в шишето спадна надолу,и количеството на готовото лекарство ми се струва малко,мислех че ще стигне за 5 дни,но като гледам май няма.Изписан й е 2 пъти по 5 мл.Държа го в хладилника по указания,и е доста гъст .Дали греша някъде при направата на суспензията?

Слагаш шишето на абсолютно равна повърхност, например кухненския плот. Заставаш на нивото на шишето, т.е. клякаш, гледаш и доливаш вода, докато суспенсията не достигне до ръба, обозначен на шишето. След като разклатиш интензивно, пак слагаш шишето на плота и пак гледаш дали има нужда от доливане на вода - обикновено има. Като суспенсията стигне окончателно до граничната линия, значи че вече е готова за даване или пъхане в хладилника.
Готовите суспенсии се съхраняват на вратата на хладилника. Както и биологичните проби, когато се налага да се носят изследвания по-късно, а пробите са взети.

# 587
  • София

Слагаш шишето на абсолютно равна повърхност, например кухненския плот. Заставаш на нивото на шишето, т.е. клякаш, гледаш и доливаш вода, докато суспенсията не достигне до ръба, обозначен на шишето. След като разклатиш интензивно, пак слагаш шишето на плота и пак гледаш дали има нужда от доливане на вода - обикновено има. Като суспенсията стигне окончателно до граничната линия, значи че вече е готова за даване или пъхане в хладилника.
Аз Зинат-а не съм го правила така. Има си чашка и на нея пише да се сипе вода до мерителната линия/на чашката/ и да се сипе в шишето. Никъде не пише да се  долива. Обаче Клацида точно по описания начин от теб- клякам, за да ми е на нивото на очите, сипвам, разклащам, после пак доливам до мерителната линия на шишето.

# 588
Зинат е пил веднъж и е вярно, че има мерителна чаша. Вероятно греша, но си спомням, че го приготвих така - доливах вода до граничната линия, разбивах, после добавих вода още.
Всъщност може и да греша Blush.

# 589
  • Ланкър, планините Овнерог
Честно казано, и на мен ми стана странно да не се долива до линията на шишето. Намерих в нета упътването на Зинат-а и наистина така са го написали  newsm78 Констанца е пила най-разнообразни АБ  Crazy , та все по описания от Sourcherry начин съм ги правила, но тя вече е на хапове, а с Емма, слава Богу, нямам много опит с АБ - доста отдавна пи последния и може и да са попроменили нещата, та да объркат хубаво родителите (аз лично си знам, че няма да прочета листовката, като знам, че всички се правят по един и същи начин - вече ще знам да чета)

# 590
В нашата детска градина има нова екстра - вирус с повръщане. Вчера следобед взех малката, оплака се, че цял ден я е боляло коремче. Прибрахме се. 37,4. Два пъти повръщане. Дадох една Смекта и всичко се пресече. Не е вдигала повече температура, вечеря варени картофи със сирене, спа добре, цял ден играе наоколо. Обадих се в градината и казаха, че доста деца сега го карат. Ако го пипнете, мисля, че е от леките вируси, успокоявам ви предварително.  Hug

# 591
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние минахме през лекарката. Не е страшно, просто има храчки, които трябва да изкашля и ще се гледаме до края на седмицата  Wink

# 592
  • София
Ние минахме през лекарката. Не е страшно, просто има храчки, които трябва да изкашля и ще се гледаме до края на седмицата  Wink

bravo Simple Smile

# 593
  • София
днес сме на контролен. Стискайте палци да са минали тези  хрипове. Кашлицата понамаля, но не е изчезнала напълно Sad

# 594
днес сме на контролен. Стискайте палци да са минали тези  хрипове. Кашлицата понамаля, но не е изчезнала напълно Sad

Стискаме, а кашлицата може и 10 дни да се влачи, да не те притеснява това  Peace

# 595
  • София
то лошото е, че вече месец я влачим

# 596
  • На земята
В нашата детска градина има нова екстра - вирус с повръщане. Вчера следобед взех малката, оплака се, че цял ден я е боляло коремче. Прибрахме се. 37,4. Два пъти повръщане. Дадох една Смекта и всичко се пресече. Не е вдигала повече температура, вечеря варени картофи със сирене, спа добре, цял ден играе наоколо. Обадих се в градината и казаха, че доста деца сега го карат. Ако го пипнете, мисля, че е от леките вируси, успокоявам ви предварително.  Hug
Ние  днес за пръв ден на ясла за 2 часа и на обедния сън последва болка в корема и засега еднократно повръщане. А и има червено гърло. Но няма Т. Дано минем леко, че лятото 3 пъти го изкарвахме. Някой друг с такъв вирус има ли?

# 597
  • София
това с повръщането го карахме преди 2-3 семици. 2-3 дни и минава, но след това ни почна кашлицата та досега.
Върнахме се от преглед. Още има хрипове, антибиотик до дтугата сряда Sad

# 598
Аngel? само със Смекта ли се оправихте? Цвети от два дни се позакашля, а днес повърнала два пъти в яслата - като се изкашля и повръща. Не се е оплаквала да я боли коремче, няма и хрема. Само суха, дрезгава кашлица - какъв сироп ще препоръчате за подобна кашлица? Вчера се обаждах на личната и тя ми каза Димекс, но аз нещо не го харесвам.

# 599

Аngel? само със Смекта ли се оправихте? Цвети от два дни се позакашля, а днес повърнала два пъти в яслата - като се изкашля и повръща. Не се е оплаквала да я боли коремче, няма и хрема. Само суха, дрезгава кашлица - какъв сироп ще препоръчате за подобна кашлица? Вчера се обаждах на личната и тя ми каза Димекс, но аз нещо не го харесвам.

Прилича ми на друга болест.
Моето дете нямаше кашлица, само болки в коремчето и повръщане, и малко температура. И да, с една Смекта се нормализира положението, дори не вярвам, че е от нея. За сироп за кашлица не мога да кажа. Има един с магаре на картинката - Ен Ти Тус - изписвали са ни го, казват, че е за всякаква кашлица, но вкусът му е особен, аз лично не го харесвам и не го препоръчвам като вкус, иначе имаше ефект. По-добре послушай лекарката, явно има нещо предвид. Бързо оздравяване ви желая!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт