има ли болни деца от грип?

• 102 346
  • 928
  •   1
Отговори
# 645
Мами искам малко помощ!

Детето ми има главоболие в момента придружено с високата температура и всички екстри. Като легне казва, че не я боли главата. Като стане казва, че я боли ту отгоре, ту отстрани някъде. Като се наведе и се закашля леко, пак я боли. Това нормално ли е, случвало ли ви се е на вас с дечицата ви? ooooh! Аз много се притеснявам като каже, че я боли главата. Личната през деня каза, че било от високата температура, ама и като я посвали пак викаше същото. И възможно ли е да е от ухото, което е леко възпалено?
Много ще съм ви благодарна ако ми дадете някаква информация. Hug

Синузит?  Thinking Карах го миналата година, усещането беше подобно.

Оф, дано да е нещо по-безобидно. На моменти уж няма температура, а като се навежда я боли малко отгоре и леко отзад главата, което ме притеснява.  Утре ще звъня на джи пито, защото не е шега работа това главоболие.

# 646
При нас бебето след 2 изпити антибиотика - Клацид и Панцеф - е с гноен отит и утре ще го боцнат под упойка да излезе гнойта. Стискайте палци Hug Отивам да събирам документация и направления.

# 647
При нас бебето след 2 изпити антибиотика - Клацид и Панцеф - е с гноен отит и утре ще го боцнат под упойка да излезе гнойта. Стискайте палци Hug Отивам да събирам документация и направления.

Стискаме, разбира се  Praynig

# 648
Дана, дано детето ти бързо да се оправи!!!
Отитите са много гаднярски, особено когато са гнойни.
Колко време е пило детето АБ, за да се стигне дотук?

# 649

Стискаме палци Peace и всичко ще бъде наред - даже детенцето ще се почувства много добре. Нашият отит не е гноен и сега сме на антибиотик Зинат. Не смея да кажа, но засега видимо подобрение на детето и температурата спря от два приема. Пък да видим. Hug

# 650
  • Пловдив
да ви питам на децата изписвали ли са Клацид на таблетки?
минахме през УНГ,каза че нослето на сина е много зле,и според нея и бактерии има,защото и очичките леко са червени и секретират.Изписа му Клацид първо на сироп,но й споменах че той пие и хапчета вече,и тя каза по-добре,че ще избегнем гадния вкус на сиропа.Само че дозировката му ми се вижда голяма-2 по 1 таблетка,т.е. 2 пъти по 250 мг,то и сиропа го беше изписала на рецептата в същата дозировка 2 пъти по 5 мл(от Клаци 250мг/5 мл).И се чудя дали да й звъня да я питам newsm78

# 651
Нико, а Клацид е изписан заради бактериална хрема и възпалени слъзни канали единствено?
Защо не я попита не е ли в пъти по-удачно да третира първо с локален АБ и после с общ през устата?!

Съотношението на таблета/суспенсия така, както си го написала е идентично за съдържанието на активното вещество. Т.е. детето ще приеме еднакво количество АБ и с таблета или със сироп.

# 652
  • Пловдив
да ви питам на децата изписвали ли са Клацид на таблетки?
минахме през УНГ,каза че нослето на сина е много зле,и според нея и бактерии има,защото и очичките леко са червени и секретират.Изписа му Клацид първо на сироп,но й споменах че той пие и хапчета вече,и тя каза по-добре,че ще избегнем гадния вкус на сиропа.Само че дозировката му ми се вижда голяма-2 по 1 таблетка,т.е. 2 пъти по 250 мг,то и сиропа го беше изписала на рецептата в същата дозировка 2 пъти по 5 мл(от Клаци 250мг/5 мл).И се чудя дали да й звъня да я питам newsm78

Е,добре де как пък ги видя тия бактерии ей така с невъоръжено око и без посявка Crazy И ти и повярва?И само даради тях Клацид newsm78 А за сливиците какво каза?Хронично ли е положението или...

# 653
  • Пловдив
пуснахме и секрет от носа,като излезе резултата пак ще се чуем.Тя просто като го видя още от вратата вика"о детенце ти си много зле,устата постоянно отворена".Всичко е заради 3-та сливица.

# 654
  • Пловдив
пуснахме и секрет от носа,като излезе резултата пак ще се чуем.Тя просто като го видя още от вратата вика"о детенце ти си много зле,устата постоянно отворена".Всичко е заради 3-та сливица.

Ииии,какво предлага Rolling EyesВадене или лечение?

# 655
Уф, тази 3-та сливица, не всичко е заради нея.
Ако му е било пълно нослето, как да диша през него и да не е с отворена уста?
Редно е да изчака резултатите от антибиограмата и тогава да предписва АБ, възоснова на нея. А не така.

# 656
  • Пловдив

лечение- след АБ,каза че ще продължим с антибиотични капки.

# 657

лечение- след АБ,каза че ще продължим с антибиотични капки.

От личен опит знам, че първо се слагат антибиотичните капки и след това вече ако се наложи се пие общ антибиотик. Но съм напълно съгласна, че без антибиограма няма почти никакъв смисъл от тъпченето с антибиотик. Освен това съм много скептична за Клацида и бактериите в нослето. Пробвайте с Бактробан пастичка - страхотен ефект има, но е малко скъпа.

# 658
Защо Бактробан? Пастата се изписва на база антибиограма. А и самолечение просто за проба, не е редно. Освен това тя е валидна при златист стафилокок.
Клацид е добър АБ, изби Мораксела от носа на сина ми, а гной с шепи течеше от ноздрите му, като вследствие на това направи и кръвоизлив в ухото. Та никак не съм скептична, когато има изследване и бактерията е в обсега на действие на Клацид. Освен това той е широкоспектърен, обхваща нос, уши, очи, дробове, отделителна система.

# 659
...
Защо не я попита не е ли в пъти по-удачно да третира първо с локален АБ и после с общ през устата?!

....

аз също предпочитам локалния.
Та по този повод дъщеря ми имаше червено, ама доста червено гърло, предната седмица.
Питах дали може да пръскам Биопарокс.
Та лекарката, която наблюдава щерката и мн.опитен педиатър каза-"хм, ако се влошава локалните АБ изобщо няма да помогнат"?
Не го приемам за чиста монета, но за първи път получавам мнение относно локалните АБ.

Общи условия

Активация на акаунт