има ли болни деца от грип?

• 102 448
  • 928
  •   1
Отговори
# 780
Оф, аз давам съвети на Danishka, а сега и аз се наложи да си използвам съветите на моето дете, което вече втора нощ се разкашля в началото едно сухо, а после леко се чуе някакъв секрет отзад. Аз й давам засега Виброцил и сироп Гринтус, който много успокоява. Извън това капки Ксизал противоалергични, за да се успокои лигавицата. И днес ще я заведа на лекар да я види, за да съм сигурна, че не е нещо сериозно.  Thinking

Относно Синекод, аз съм на съвсем друго мнение - понякога такива проблеми създава като подтисне кашлицата, че не ми се разказва за последствията. С всяко лекарство, което подтиска кашлица трябва много да се внимава, защото ако не е добре преценено усложнява нещата. Wink

# 781
  • София
Така е, но щом е изписан от педиатър и помага най-вече, ще го използваме.
Аз не съм лекар, за да преценя, затова го водя на такъв.
Пробвали сме билкови сиропи и бабини средства, но не помагат.

Друго, което се сетих, има едно кремче за простуда и грип на Хималая "Колд". Последните пъти, като го чуя, че не може да диша през нощта и кашля, го мазвам малко с него и веднага спира.
Затова, като е с хрема, преди лягане го мазвам малко и спи спокойно.
Струва 2 лв и нещо. Peace 

# 782
  • СОФИЯ
..........С всяко лекарство, което подтиска кашлица трябва много да се внимава, защото ако не е добре преценено усложнява нещата. Wink
Напълно съгласна съм  Peace Затова задължително минаваме през личния лекар и ако е 100% сигурно, че няма секрети и хрипове надолу, тогава подтискаме, ако има дори малко съмнение, правим инхалации с физ.разтвор и евентуално сироп за кашлица.

# 783

Друго, което се сетих, има едно кремче за простуда и грип на Хималая "Колд". Последните пъти, като го чуя, че не може да диша през нощта и кашля, го мазвам малко с него и веднага спира.
Къде го мажеш с това кремче?
Гърдички,
краченца?

Иначе бабешките лекова и при мойта не действат?!!

# 784
  • София

Къде го мажеш с това кремче?
Гърдички,
краченца?

Иначе бабешките лекова и при мойта не действат?!!

В нослето
Слагам съвсем малко на кутрето и само на върха на носа мазвам лекичко, без да вкарвам вътре.
Леко люти, но е много ефикасно. И аз го използвам. Grinning

Ние също правим инхалации и много помагат.

# 785
и ние вече правим инхалации!
Облекчават!
Имам го този колд крем, но на нослето не посмях. Може би ще пробвам.

# 786
Не е много по темата, но да споделя,че и ние сме със задна хрема и суха кашлица от нея. Давам 2-3 дни сутрин и вечер по половинка Либексин - за подтискане на кашлицата, но след обстоен преглед при личния и потвърждение,че гърдите са чисти и няма секрети за отхрачване.
Danishka , Флудитека давам при влажна кашлица, за втечняване и отделяне на секрети, а когато гърдите са чисти, мисля,че допълнително усилва кашлицата.
Ох, незнам, не съм много наясно с хилядите сиропи за кашлица и с това кой на каква кашлица действа. Цвети често има задна хрема и кашля от нея - суха кашлица, след 2-3 дни става по-дрезгава и отхрачваща. Преди често давах Мукоплант - в аптеката ми казаха, че е за суха кашлица, но този път докторката ми каза да го спра и да давам Флудитек. Синекод също съм давала, но не мога да кажа, че е много ефективен.

# 787
Момичета ние го караме,ако е този грип 6-ти ден,адски съм притеснена и уплашена, 4 дена с темп над 38.5, зверска кашлица, всеки ден я слушат , а тази нощ 5-та поред вдигна 40 градуса два пъти Cry, ходихме по спешност в педиатрията,пуснаха и кръвни изследвания, всичко е в норма/няма данни дори за бактериална инфекция/,утайката също е в норма,няма отклонение,кашлицата е е лоша,но гърдите чисти/4-ма доктори я слушаха вчера/, днес пак ще ходим сутринта на лекар, искам си антибиотик детето ми се разсипа направо, какво е това чудо някой случвало ли му се е,  сутринта и урина ще пуснем, незнам вече,какви други изследвания да направим, снимка да искам да и направим, какво друго? Sad Sad Sad Повече не мога да чакам да мине от само себе си с хомеопатия/инфлуцид,имам чувството,че много ни навреди/, адски съм се психирала!Моля стискайте палци детенцето ми да се оправи! Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 05:15 от somebody

# 788
somebody , на по - предната страница писах ,как моите идвамата държаха температура 8 дена- потърси го , за да не се повтарям. Всичко ще е наред,  вируса е ужасен . Щом следите състоянието , и изследванията са ок просто трябва търпение. Стискам палци ! Hug

# 789
somebody, ще се оправи детенцето ти, бъди сигурна Hug.
Пиши после да кажеш. И евала на докторите, че досега не са изписали АБ, заради вирус.

# 790
  • София
somebody, пожелавам оттук нататък всеки ден да е по-добре детенце  Hug
Като спре да вдига температура, може да правиш медени компреси за кашлицата. Не вярвах какво чудо е медът, докато не видях страхотния ефект при моето дете. Последния път при доказан на снимка бронхит и ужасна кашлица с компресите се оправи за 2 дни и кашлицата мина в отхрачваща, а на третия ден вече я нямаше никаква. Той пи и АБ де, но за кашлицата помогна медът, както ни е помагал и много пъти преди.
Вечер се мажат гърдите и гърба с мед (избягва се сърдечната област и гръбначния стълб), на меда аз залепям парче памучен плат и отгоре с ластичен бинт за задържане. По принцип рецептата е със надупчен вестник или хартия, но моето дете не ги трае. На сутринта медът е попил в кожата и дори не се налага забърсване. Процедурата се повтаря докато сутрин не започнеш да намираш останал мед по кожата.
Другото нещо за кашлица, което също има страхотен ефект е лук със мед/захар. Издълбава се една глава стар лук отвътре, така че да стане като чашка. Слагаш вътре 2 чаени лъжички мед или захар, престоява 12 часа и сутрин на гладно се пие по 1 чаена лъжичка от получената течност.
Хич не бях по тези бабешки методи и аз, ама направо се родих когато започнах да ги прилагам.

Другото са инхалациите с физиологичен разтвор - аз правя 2 пъти дневно по 5-6 минути.

Компреса с мед не се прави, когато детето има висока температура, защото загрява допълнително!

Дано съм помогнала, още веднъж бързо оздравяване!

# 791
somebody,
поискай снимка!
Ако и тя е ОК, като ПКК, просто търпение!
Измъчили сте се! Praynig

# 792
Somebody, бързо оздравяване на детенцето, не се притеснявай, всичко ще мине  Hug
Sisilia, за каква кашлица прилагаш това с меда - суха, влажна или за всеки тип?

# 793
  • София
Somebody, бързо оздравяване на детенцето, не се притеснявай, всичко ще мине  Hug
Sisilia, за каква кашлица прилагаш това с меда - суха, влажна или за всеки тип?

При суха, но тя след първия, втория компрес става влажна отхрачваща, така че явно и при двете Simple Smile
Мисля, че и при влажна би трябвало да върши работа за по-лесно отхрачване.

# 794
somebody дано детенце се оправи по-бързо. Peace Обаче аман от тези вируси вече. Ужасна работа са. И най-лошото е, че продължават много дълго, което направо ни побърква.

И мойта щерка нощем продължава с покашлянето, от което се събужда - а през деня нищо. Джи пито каза, че и нямало нищо - е като й няма нищо защо кашля?! #Crazy Аз съм почти сигурна, че са задни сополки и ще ги боря пък да видим. УСпех и на другите.

Общи условия

Активация на акаунт