Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 820
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Не, Ментова, въпросът е колко са здравите пушачи?

Трябва да преглътнем фактът, че има напълно здрави пушачи. Такива гнусни гени имат, че ги държат напълно здрави до смъртта им на преклонна възраст, без да дадат шанс на тютюна да се развихри и да ги довърши. Това нали не те дразни?

# 721
  • София
Интересен похват. Да ме дразни? Не, не ме дразни.

# 722
  • # супернатурална #
Еми здрави сме, бе! Искаш ли да си броим ОВИ-тата  Wink
И родителите ми - да са живи и здрави - и те. Особено на фона на затлъстелите си връстници или тези с много ядове през живота.

# 723
Ей,до здравето опряхте...кой има кристална топка да питам за мен Thinking

# 724
  • Варна
Интересен похват. Да ме дразни? Не, не ме дразни.

Ооо, ти ме питаш колко са здравите пушачи. А аз разбрах - колко са здрави пушачите.
Не знам колко са, знам само, че в онкоотделенията са почти 50/50 пушачи и непушачи.
Предното поколение, това на родителите ми, са предимно пушачи (край мен), общо взето здрави са, работят  активно (над 60-65 са, щом аз съм силно над 35 Grinning), все още много пътуват, забавляват се. Но пък наблюдавам друго, по-обезпокоително, разните болести засягат всяко следващо поколение все по-рано (проявяват се в по-ранна възраст), това ме притеснява повече. Повечето мои познати връстници отдавна не пушат, а доста от роднините ми, от моето поколение, изобщо не пропушиха. И друго - най-засегнати от болести и болежки са тези, които имат наднормено тегло или са обездвижени, без значение пушат ли, не пушат ли.
Това са мои, непрофесионални наблюдения, над моята среда. Само това, което казах за онкоотделенията, ми е споделено от лекари, но неофициално, в разговори. Не съм разглеждала статистика, отпечатана черно на бяло.

# 725
Тази тема я чета от няколко днил но чак сега реших да взема участие.
 Аз през живота си не съм пушила и подкрепям забраната. С цялото ми уважение към пушачите в темата, не искам да поставям всички под общ знаменател, но аз смело твърдя, че толерантност у пушачите на практика почти няма, поне аз до сега не съм срещала такива хора а познавам много пушачи. Винаги непушачите са тези които трябва да търпят все едно нормата са пушачите!!! Съжалявам, но наблюденията са ми такива, с много, ама много малки изключения!
За вредата е излишно да се спори според мен. Че има много неща, които ни вредят има, точно за това трябва да се ограничат до минимум. Но пушачите винаги с този довот ще оправдават вредния си навик. Вярно е, че не всеки пушач се разболява от рак, но случаите на емфизем и ХООБ са страшно много. И лошото е, че  много хора дори не знаят, че страдат от тях и го разбират едва когато болестта напредне. Не сте ли чували как кашля и как диша всеки един дългогодишен пушач? А ако видите в кръвоносноте му съдове какво е...........  едва ли ще твърдите че е здрав.
Друго което ми направи впечатление е, че  авторът на тази тема е пушач, който се възмущава от това как няма да се пуши по спирките, детските площадки и т.н. Та нали повечето се изказали пушачи твърдят, че на  тези места на упражняват вредния си навик, или май здраво си противоречите?!

# 726
Или, в по-лошия случай - струва ти се нечестно да има здрав пушач?

Баш.  Laughing

Ментова, хвала на упорството, с което поднасяш информацията, ама няма смисъл, видно е.

# 727
  • В Космоса
Току що разбрах, че употребата на тютюн е заболяване според "Международната статистическа класификация на болестите и проблемите свързани със здравето" (МКБ-10)

Ако искате да се излекувате, тук може да ви се помогне: http://www.aznepusha.bg/

# 728
  • # супернатурална #
 Laughing В МКБ-10 каквото не търсиш, това няма да намериш - вкл. "неграмотност" - Z-55.0 и - моля за внимание-"неподходяща работа" - Z-56.5 Зависимостта от тютюн по тази класификация се кипри точно до зависимостта от кофеин  Wink

# 729
Благодаря за диагнозата.Просто дивотия Mr. Green

# 730
  • В Космоса
Laughing В МКБ-10 каквото не търсиш, това няма да намериш - вкл. "неграмотност" - Z-55.0 и - моля за внимание-"неподходяща работа" - Z-56.5 Зависимостта от тютюн по тази класификация се кипри точно до зависимостта от кофеин  Wink

Интересно!

# 731
  • # супернатурална #
Нали? Препоръчвам на всеки, който се пробва да ни диагностицира, да се потърси във въпросната класификация и ако се намери на по-малко от 5 места, да хвърли първия камък.

# 732
  • В Космоса
Нали? Препоръчвам на всеки, който се пробва да ни диагностицира, да се потърси във въпросната класификация и ако се намери на по-малко от 5 места, да хвърли първия камък.

Не ви диагностицирам аз, а СЗО. И никъде не съм споменала дали съм аз напълно здрава или не.

Щом са ги определили като болестни състояния, значи има защо. Това не означава, че вредата е равносилна. Вече и на компетентните органи ли не можем да вярваме?
Тютюна е голяма отрова и разболява, така че има резон.

# 733
  • Насред хаоса
http://www.puls.bg/health/food/news_9394.html  Flutter
Само да сте посмели да ядете захар и захарни изделия вече! Забрана!!!

# 734
  • # супернатурална #
La Sombra, не се прави така  Naughty Информираш, че целулита е болест според МСКБ и усложливо предлагаш линк за дебелариум.

Общи условия

Активация на акаунт