Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 644
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Ох, в една съседна тема някой писа, че с кучкари и какви там още не може да се спори. Добавям и пушачи. Ни приема, ни предава.

И непушачи. А пък  бивши пушачи - ужас.

Ако се понапрегнеш между всмукванията, може и да видиш разликата.

# 976
  • София
Защо не може да се спори с нас? Това е абсурдно Naughty
Един хубав, целенасочен, подкрепен с доводи спор, може да донесе удовлетворение и за двете страни. Тук обаче, това няма как да стане. Непушачите заключиха че сме смрадливи, грозни, с повехнал разум между двете дръпвания и това е!
Аз не видях тук, пушач да обиди целенасочено непушач! Обратното се приема като задължение Tired

# 977
Пак спря да е забавно.  Tired

Елица, вдигни купон на 1 юни, с фойерверки, с балетна постановка, току-виж след това си мирясала. Цял форум разбра, че ще празнуваш на тази дата, не се съмнявай.

# 978
  • Ænima/Albuquerque
Непушачите заключиха че сме смрадливи, грозни, с повехнал разум между двете дръпвания и това е!

Федофили и изнасилвачи.

# 979
  • Sunshine state
На мен едно ми е интересно. Как като идете в чужбина пушачите и се съобразявате с техните забрани за пушене, но всеки казва в България това няма да стане. И защо? Прекалено големи простаци ли сме, за да се съобразяваме с една проста забрана. И аз съм ЗА забрана за плюене по улиците, чоплене на семки и т.н, но на простия човек и да му забраняваш, той упорито ще си го прави. Ама проблема е в това, че тук няма да има достатъчно санкциониране и следене на забраната.
Това за чужбината го бистрихме бая страници назад и вече няколко човека казахме,че зависи за коя страна говориш,защото в повечето европейски се пуши навсякъде и аз лично не съм видяла някой да се съобразява къде пуши.Димят си и това е.И фасовете по земята си хвърлят,ама се чисти повечко,та не се забелязва. Wink

# 980
  • София
Непушачите заключиха че сме смрадливи, грозни, с повехнал разум между двете дръпвания и това е!

Федофили и изнасилвачи.
Даааа, как го пропуснах ooooh! Това само от дръпването на цигарката ще е... Laughing
Много обичам етикетите Flutter На следващото преброяване мислех да се самоопределя като фея, ама явно ще го карам на някое от гореизброените Joy Или направо ще напиша пушач, явно е събирателен образ на злото Mr. Green

# 981
Цигарите са нелицеприятни.Това е голата истина.

За кого?

Недей така. Възхищавам се на хора, които знаяг истината. Философи с векове я търсят. А нашите съфорумки я знаят.

За Истините в Живота не са.Цигарите не са обект на философски дилеми и търсения, не разбирам логиката да ги наместваш тук.
Не Само Аз знам, че цигарите са Кофти нещо. SunglassesИ ти го знаеш, ама си като магаре на мост.

# 982
И в кинаджийския подфорум е пълно с непушачки, които стенат колко прекрасно пушел този или онзи актьор, ама... красотата е субективно изживяване.  Laughing А за миризмата - разни хора обожават миризмата на пури, наричат я аромат, поетизират за нея. Аз я наричам адска смрад и ми става лошо като я надуша. И даааа, ясно, че някои от непушачите се чувстват така от цигарената миризма по спирките на автобусите. Макар че на спирка не би ми попречила пурата, там си смърди по принцип.

То ако всички пушеха пури по спирките...автобуса щеше да е Лимузина. Laughing

# 983

Аз не разбирам защо се обиждате.Истината е, че цигарите миришат лошо като цяло.Току-що пушил човек-устата му мирише.И е късмет, ако е само устата.Това са Факти, ако ти се обиждаш, намери начин да не миришеш просто.

# 984
  • # супернатурална #

За Истините в Живота не са.Цигарите не са обект на философски дилеми и търсения, не разбирам логиката да ги наместваш тук.
Не Само Аз знам, че цигарите са Кофти нещо. SunglassesИ ти го знаеш, ама си като магаре на мост.

"Рибата не мисли, тя знае" А философия може да се развива на всяка тема  Laughing Твоята истина не е моя, за мен цигарите не са грозни. Намирам други неща за грозни, но не изпитвам потребност да те убеждавам, още по-малко с аргумента - "аз знам".

# 985
Е, цигарата сама по себе си може да не е Грозна.Но смрадта, димът и бръчките като следствие-са.Малцина са тези, които така поставени тези три неща ще ги окачествят като на-хубавото нещо на света.Ако премахнеш цигарата като Причина и поставиш лоша миризма, бръчки и прочее като обект на окачествяване някакво-почти всички ще се разграничат, ще искат Обратното на бръчки и лоша миризма.Сложим ли обаче зависимостта от цигара като Причина-моменталически пушачът пренебрегва следствието.

# 986
  • # супернатурална #
За теб смрад-за мен аромат  Laughing Колкото до бръчките-имай гените на Йорданка Христова, например, ползвай качествена козметика, избягвай стреса, внимавай какво ядеш, пуши си и на 50 си сравни кожата с някоя очукана от живота наборка-непушачка. Аа, и нещо не съвсем по темата, но много любимо, от мъдростта на народа -"на жената лицето като на мъжът сърцето"

# 987
Разбира се, има и изключения.Нека ти си такова.Говорим за Повечето, масата.

# 988
  • София
Защо не може да се спори с нас? Това е абсурдно Naughty
Един хубав, целенасочен, подкрепен с доводи спор, може да донесе удовлетворение и за двете страни. Тук обаче, това няма как да стане. Непушачите заключиха че сме смрадливи, грозни, с повехнал разум между двете дръпвания и това е!
Аз не видях тук, пушач да обиди целенасочено непушач! Обратното се приема като задължение Tired

Е, какви доводи искаш? Виж си пренебрежителната забележка от първа страница.
Цитат
Е, обществено място е, деца има.... ooooh!

Какви аргументи изобщо могат да се изтъкват, при положениение че пушачът се лишава от нещо изключително ценно, не от отрова, смрад, рак, увреждания на плода. И да не забравяме - нарушават му се "правата". Tired

# 989
Аз съм бивш пушач и не мисля, че нещо може да ме накара да се върна към този навик вече. Пушачите смърдят, това е факт (аз непрекъснато имах тик-так и дъвки в чантата), красотата на жените повяхва доста бързо (макар, че слънцето е в пъти по-опасно за кожата от цигарите) и т.н.

Обаче всичко отстъпва като аргумент пред безсмилието на цигарите. Хората пушат защото са пристрастени, а не защото им е приятно. Абстиненцията трае около 3 седмици и не е нито болезнено, нито особено дискомфортно. След това човек спокойно продължава да се наслаждава на живота както преди. Напълно глупаво и нелепо е да се пуши - цигарите не ти дават абсолютно никакво удоволствие (пушиш, защото си пристрастен, а не защото ти е приятно да вдишваш гнуста и да похабяваш здравето и красотата си) и на всичкото отгоре плащаш. Няма разумен аргумент ЗА пушенето.

Обаче ако хората много настояват да пушат те трябва да имат това право. Бях чела някъде, че кръчма в Лондон официално е станала посолство на някакъв малък остров и в качеството си на посолство, законите на държавата не важат на територията на сградата  Mr. Green. Така че, там официално е позволено да се пуши и никой не може да ги глобява и т.н. Има начини винаги, стига да има желание.

Иначе моето мнение е, че на обществени места не трябва да се пуши, защото това е естественото състояние на хората - да не пушат.Съмнявам се обаче че в България това ще се спразва. Законите трябва да са в полза на хората, а не да им правят живота по-труден. Затова доколкото знам в Швейцария отново разрешиха пушенето, но пък в Индия го забраниха. Смех!
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт