Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 644
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 960
Jizzlobber, отначало ли почваме.

# 961
Да. GrinningИмам достатъчно време Точно Днес. Mr. GreenПроблем? HugТака като те гледам ти не си спирала, че за започваш, защо за теб да може, а за мен не? LaughingОтпиши се от темата, като те дразни.Или аз те дразня, защото съм споделила реален проблем, а ти си от страната, създаваща този проблем?
Истината винаги боли, особено, когато истината е нелицеприятна.Цигарите са нелицеприятни.Това е голата истина.Нормално е тези, които пушат да се позасегнат, защото е в тяхната градинка камъка. Peace

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 11:21 от Jizzlobber

# 962
  • # супернатурална #
Сигурно е много приятно да живееш в заблуда, че след забраната за тютюнопушене на обществени места ще станем точно, ама точно като европейците. Щото всичко друго ни е идентично - права, задължения, стандарт - само тази брънка липсва от веригата  Laughing Освен това, когато си в Рим правиш като римляните. Виждали ли сте чужденци да излизат за фас пред българско кафене, в което се пуши? Миналата година един много възпитан англичанин попита дали може в България да си изстреля фаса през колата. И после с кеф си го направи, ей така, за тръпката.

St., една моя приятелка веднъж в прав текст ми заяви, че според нея непушачите са много скучни хора.  hahaha

Мога да говоря само за себе си - като бременна и като кърмачка  Mr. Green бях скучна дори и на себе си - само здравословна храна и гимнастика ми бяха в главата  Laughing

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 11:43 от Г. Краули

# 963
Да, като бременна и аз бях скучна, защото само за бебета мислех.Цигарите и здравословното ми бяха зад последния проблем. LaughingДори не забелязвах кой къде кади, не ми е пречело.

# 964
Нека не намесваме естетическите категории за красота и грозота, моля. Речено е: красотата е в очите на гледащия. Peace

# 965
Ах, какви красиви реклами има от времето, когато е било модерно да се пуши.

# 966
  • # супернатурална #
Аз пък се сетих за красивите артистки от 30-те и 40-те години на миналия век с цигаретата, но пък и мъжете на "Марлборо" не бяха зле  Laughing

# 967
И в кинаджийския подфорум е пълно с непушачки, които стенат колко прекрасно пушел този или онзи актьор, ама... красотата е субективно изживяване.  Laughing А за миризмата - разни хора обожават миризмата на пури, наричат я аромат, поетизират за нея. Аз я наричам адска смрад и ми става лошо като я надуша. И даааа, ясно, че някои от непушачите се чувстват така от цигарената миризма по спирките на автобусите. Макар че на спирка не би ми попречила пурата, там си смърди по принцип.

# 968
  • Пловдив
Сигурно е много приятно да живееш в заблуда, че след забраната за тютюнопушене на обществени места ще станем точно, ама точно като европейците. Щото всичко друго ни е идентично - права, задължения, стандарт - само тази брънка липсва от веригата  

Ми няма да станем, щото европейците като приемат някакъв закон се съобразяват с него, а не мрънкат колко са онеправдани или дискриминирани! Излизат си от кафето и пушат навън, въздържат се и не палят по спирки и гари. И не виждам какво общо има стандартът със забраната за пушене?  newsm78 Ама щото на българина трябва да му бръкнат дълбоко в джоба, че да почне да спазва правилата.

Хайде със здраве!

# 969
Това ми е любимото. Европейците са едни възпитани. И въобще не им бъркат в джоба.   То ясно, че никога не си била  у Европа, ама чети поне. Или виж ония европейци, дето идват на Слънчев бряг.

# 970
  • # супернатурална #
Ох, айде отново  Laughing Мрънкат, и още как! А спазват не заради вътрешна убеденост, а защото се следи стриктно за спазването на забраните. На всички, не само на тази. Без контрол няма самоконтрол. И стандартът има значение, да. Когато започнат да мият улиците с препарати и да запълват всяка дупка на пътя своевременно, когато няма никъде пръст вместо настилка и всички площи са или засадени с поддържана трева, или покрити с асфалт, или с дървени стърготини, за да не се вдига прахоляк, тогава ще се съглася, че на държавно ниво се мисли за здравето ми и цигареният дим е последното зло, от което трябва да се отървем. До тогава всичко е прах в очите. И по сградите, колите, мебелите, лицето, дрехите и белите дробове.

# 971
  • Ænima/Albuquerque
Цигарите са нелицеприятни.Това е голата истина.

За кого?

# 972
Цигарите са нелицеприятни.Това е голата истина.

За кого?

Недей така. Възхищавам се на хора, които знаяг истината. Философи с векове я търсят. А нашите съфорумки я знаят.

# 973
  • София
Ох, в една съседна тема някой писа, че с кучкари и какви там още не може да се спори. Добавям и пушачи. Ни приема, ни предава.

Факт е, че цигарата е гадно нещо-мирише лошо, изглеждаш лошо
Най-меко казано. След снощния пиано бар съм като натровена. Баси гнусотията, направо е нечовешко. Аз верно ще си чакам 1 юни и няма да стъпвам никъде повече дотогава. Sick
После ме питайте как пък няма да се радвам...

# 974
Ох, в една съседна тема някой писа, че с кучкари и какви там още не може да се спори. Добавям и пушачи. Ни приема, ни предава.

И непушачи. А пък  бивши пушачи - ужас.

Общи условия

Активация на акаунт