Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 953
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 585
Не са всички така. Някои просто не забелязват, че може да пречат. Аз отучих комшията да пуши в асансьора.

Ние имаме изрично обозначение че не се пуши в асансьора. Откакто го сложиха вече нямаме регистрирано вмирисване на общите части, т.е. всички го спазват.

Треще, те щото като си кажат-ще ги отразят сякаш, най-много и псувня да отнесат, виждала съм.Отговорът бе-ти ли Ш ми каеш на мене Ма. CrazyХората се Научиха да си трайкат иначе, така е.Аз лично в коли не заничам, освен когато не шофира малко дете в скута на баща си.Тогава съм подавала сигнал.За цигари точно не съм се оглеждала. Crazy

Ако пък не си кажеш, съвсем пък нищо няма да се случи. И да има забрана, ако всички си мълчат, който си е невъзпитан, няма да се превъзпита. Освен ако глобяващите не са повече от пушачите, което се съмнявам че практически е възможно.

# 586
  • Mars Hotel
пушачите са на всеки метър  и за тях забраните не важат:
   -сутрин в асансьора някой редовно закусва цигарка/ха познайте там ли е мястото в това тясно и непроветриво място да се тровят хората/
   -по улиците се разминавам с захапали фас
   - на спирката на път за работа винаги има поне двама нерваци захапали цигарка ей така да убият времето по чакането на автобуса
    - на работа -колегите пият сутрешно кафе, което върви също с цигарка
    -в заведения за обяд забраната е само на думи
    - в градинката разхождащи се и "отморяващи" пушачи
   - на връщане от работа пак на спирката изнервени пушачи  и т.н.

Дали при всички тези случай ще има кой да върви след тях и да ги санкционира се питам аз?
Харесва ли ви в ежедневието да сте принудени да се съобразявате с тях?

Малко се прекалява вече.
Какво като се разминаваш на улицата с някой, захапал фас? На мен ми става лошо от тежки парфюми, а редовно се разминавам с някой, изкъпал се с такъв. Какво, да ги забранят ли?

А в градинката какво ви пречи, ако не е на детска площадка? На стадионите да забранят пушенето пък е абсурд. За асансьора съм съгласна, но много често миризмата не е защото човекът е пушил вътре, а просто димът се е пропил в дрехите, косата и т.н.

Не съм пушач, за протокола, но всяка забрана трябва да има граници.

# 587
Вас самата миризма ли ви дразни или вече си представяте рак на белите дробове?

# 588

Самото ни съществуване. Laughing

# 589
Ми чудя се, защото вчера в трамвай имаше една баба, която не се беше къпала от години сигурно, пътувах си с шал пред носа, в мокрото помещение в офиса някак вентилацията често докарва миризмите от яденето - предлагано в ресторанта на първия етаж, никак не ми се нрави, обаче...знам ли. Преминаващия с фас ще го усетите за секунди и толкова ли ви е ниска търпимостта към миризми? Или въпросът е принципен...

# 590

Пушачите просто трябва да приемат, че това е отживелица и че в момента просто ритат срещу прогреса - никой не е успял да се пребори с него  Mr. Green

Боже, тая тема бълва бисер след бисер.  newsm62

Самото ни съществуване. Laughing

Не, не, ако измрем кого ще ругаят?

# 591
  • Mars Hotel

Извинявай, кои вас? Защото си писала под моя пост, а не си уточнила дали визираш мен?

# 592

Извинявай, кои вас? Защото си писала под моя пост, а не си уточнила дали визираш мен?

Очевидно не си запозната с граматиката на българския език, защото - ако исках теб да визирам - поне щях главна буква на "Вас" да използвам.  Tired

# 593
  • Mars Hotel
Благодаря ти за оценката, но грешиш. Много добре съм запозната с граматиката, но това не е предмет на този разговор.

Цялата тема е разделена на "ние" и "вие", така че е нормално да попитам.

# 594
  • София
Айде пак. Не, бе, няма такива, които си пушат в колити на децата, те са мираж. Пък ние капаци на очите трябва да си сложим, да не ги виждаме.

# 595
Като си запозната - защо задаваш подобен въпрос?
На последните страници се споменава, че дразни дори преминаващ пушач - ясно съм си задала въпроса, но няма кой да отговори конкретно.

# 596
Благодаря ти за оценката, но грешиш. Много добре съм запозната с граматиката, но това не е предмет на този разговор.

Цялата тема е разделена на "ние" и "вие", така че е нормално да попитам.

Правилно. Все пак има и нормални непушачи.

# 597
Айде пак. Не, бе, няма такива, които си пушат в колити на децата, те са мираж. Пък ние капаци на очите трябва да си сложим, да не ги виждаме.

Има, обаче тук се преувеличава яко, това е дразнещото/забавното.  Laughing

# 598
  • Sunshine state
А какво се очаква от нас да направим?Да сигнализираме в отдел "Защита на детето" ли?  newsm78
Грозно е,да,но не е престъпление,нали?

# 599
Сега ще те изядат - престъпление е, разбира се!  Twisted Evil Ако слушаш фундаменталистите, ще излезе, че пушенето в присъствието на детето трябва да се наказва със смърт. Айде, няма да правя сравнения, че съвсем ще се вдигне олелия и ще кажат, че изместваме темата.

Общи условия

Активация на акаунт