От любов към салатите!

• 104 116
  • 547
  •   1
Отговори
# 465
Silverstone, няма отделна тема за мои смутита. Направих една за детоксикация със зелени смутита. Това ли имаш предвид? Иначе качвам снимки на мои смутита в тренировъчната и в "Какво сготви днес? Снимай, покажи".

Не кисна зелениите изобщо. Купувам био. Бейби зелениите обикновено са предварително измити (трикратно, както пише на опаковките), така че направо ги слагам в блендера или в салатата. Големите зелении (продават ги на връзка) мия, махам стъблата и готово.

# 466
Фея, Вени е писала по-назад, че черпи идеи от теб за смутита.Иначе не е лошо да споделиш за въпросната детоксикация.Започнах полека да събирам материал.В тренировачната не влизам. Mr. GreenСега ще трябва и там да чета.Зяпам и в Гугъл за разни нови за мен неща и в главата ми е каша.

# 467
Silverstone, ето я темата за детокса.

Антиоксидантна салата: пролетна салатна смеска, оранжева чушка, боровинки и суров слънчоглед, подправени с олио от авокадо, морска сол и суров нефилтриран оцет.

# 468
  • София
Много хубава тема. Вместо запис една от най-любимите ми салати: домати/за предпочитане розови/, печен на скара патладжан на /нарязан на шайби/, сирене /или моцарела/, чесън, магданоз, мента, кората и сока от 1 лимон, сол, зехтин.

# 469
Пробвай следващия път с пресен босилек вместо мента и магданоз  chef

# 470
  • София
Пробвай следващия път с пресен босилек вместо мента и магданоз  chef

Ще се "прежаля" веднъж да пробвам/обожавам мента та затова/  Mr. Green

# 471
Пролетен салатен микс, цикория, домати, пресен лук, тофу. Олио от авокадо, балсамов оцет, пиперена комбинирана подправка на Borsari.

# 472
  • Ирландия
Здравейте!
И аз съм страстна почитателка на салатите.
Разгледах доста страници от темата,другите предстоят да ги доразгледам.
Фея Кръстница понеже и тук и в другата тема се радвам на салатите ти ,искам да попитам какво представляват тези микрозелени? Rolling Eyes Готови ли се продават или се приготвят в домашни условия?
Извинявам се,ако някъде е обяснявано,но чета за изпити и нямам много време сега подробно да изчета от -до...help pls  Hug

# 473
Миши, микрозелениите можеш или да си ги отгледаш от семенца, или да си ги купиш от магазина. Аз си ги правя сама с тази салатена смеска.

Аругула (рукола), спанак, репички, сурова царевица, пресен лук.

# 474
  • Ирландия
Фея Кръстница Благодаря ти много!  bouquet
И последно в магазините за здравословни храни ли се продават смеските?

# 475
в магазините за здравословни храни ли се продават смеските?
Не съм сигурна как стоят нещата в Ирландия и БГ, но би трябвало да има семена за микрозелении в био/здравословните магазини. Аз моята смеска я купувам онлайн, но съм виждала продуктите на тази фирма и в близките хранителни стоки.

# 476
Благодаря, Редлипс!

Това не е съвсем салата, но ако я гледате с притворени очи, може да влезе в тази категория  Wink

"Слънчев" обяд - хумус с жълти чушка и домати, карфиол, пресен лук и крайче от червена чушка.

# 477
Наскоро опитахме тази салата, много ни хареса и сега я правя често: сурови броколи накъсани на розички, риба тон в олио или зехтин, царевица от консерва, сол, лимонов сок.

# 478
Листа от червено цвекло и моркови, с авокадо, нарязан на ситно лимон, орехи и зелена ябълка. Това увкусено с хималайска сол и масло от авокадо.

# 479
тази салата е "хит" последните дни у нас.  Пиле с авокадо. И търпи всякакви импровизации..

Общи условия

Активация на акаунт