От любов към салатите!

  • 104 111
  • 547
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 27 523
Зелен дух  преди не можех да покуся цвекло ,заради миризмата на пръст.Откакто го пека ми е любимо.Така изчезва тази неприятна миризма.

Много искам да харесвам и да ядем редовно цвекло, но миризмата не ни допада. Печено не сме опитвали.

# 91
  • Мнения: 416
Дайте идея за сос за зелена салата с морски деликатеси? Има едни сосове, които са с нарязани на ситно зеленчуци, но толкова на ситно са нарязани и така овкусени, че не мога да разбера какви са зеленчуците, подозирам, че обикновено участва нарязана на ситно ябълка, но как пък не става кафява? Ето в тази салата http://www.captaincook.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E-%D1%80%D0%B8% … B0%D1%82%D0%B8/44 Капитан Джон Силвър е с такъв страхотен сос и дори нямам и минимална идея как се прави.
ПП: Сега го видях, че "кимчи дресинг" е наименовано. Как се приготвя този сос?

# 92
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
 Това е корейско ястие

http://english.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_4_8_2.jsp

"Кимчи представлява ферментирали зеленчуци, основно зеле и наподобява българското кисело зеле, но с много добавени подправки - лют червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други. В зависимост от отделните райони, кимчи може да се приготвя по много различни начини, съществуват над 200 рецепти с голямо разнообразие и вариации. Ястието се консумира по всяко време на годината в Корея и като съставна част на всяко едно от трите ястия за деня".

В това видео долу съставките са:
 3 средни глави на зелено зеле нарязани на парчета
 1 / 3 чаша  морска сол
 1 чаша сладко оризово брашно (Mochiko)
 2 чаши вода
 3 / 4 чаша червен пипер на люспи
 1 / 4 чаша нарязани saewoo jjut (осолени скариди)
 3 с.л.  рибен сос (саламурата на  скаридите и соса за риба трябва да бъдат около 1 / 4 чаша)
 1 / 2 чаена чаша захар
 5-7 стръка зелен лук, нарязан на ситно
 50-60г  джинджифил  
 8-9 средни скилидки чесън, едро нарязани
 3 средни моркова на слама нарязани
 1 средна корейска бяла репичка, нарязана на ивици

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 17:34 от kloi

# 93
  • Мнения: 822
Всяка термична обработка над 46 градуса убива ензимите в храната. Пресните салати за това за полезни, защото се запазват ценните съставки. Няма смисъл от варено или печено цвекло, по-добре го овкусявайте доволно.  Peace

# 94
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Знаех си аз. Ама и печено е много вкусно и ако някой не харесва вкуса на суровото, става. Пък и разнообразява.  Но пък как странно ме гледат лелките по пазара, като си поискам 3-4 шепи спанак. Laughing Винаги слушам, как това като се свари нищо няма да остане.

# 95
  • Мнения: 416
Така е, обаче цвеклото не съдържа само термолабилни вещества.

# 96
  • Мнения: 7 433
  Суровото цвекло дразни стомаха.Ако ви е по-чувствителен,по-добре го консумирайте сварено/изпечено.

# 97
# 98
  • Мнения: 822
Няма да навлизам в спор, но и спанакът обработен термично съдържа оксалати, за това се консумира суров за предпочитане. За себе си и близките ми хора предпочитам всички плодове и зеленчуци сурови за консумация.  Peace

# 99
  • Мнения: 7 433
  То няма и спор.   Simple Smile
  Подкрепям горе казаното (за пресните салати) и добавям това,което си знам за цвеклото.  Peace

  Четящите сами да си преценяват за всичките + и –. 

# 100
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Селма, това за суровото цвекло не го знаех, но ще го имам предвид. Не че го ям чак пък толкова често, но все пак.

# 101
  • Мнения: 201
Понеже "от любов към салатите" често включва и любов към сервирния сет за салати, та аз малко да разведря обстановката с някои любими купи  Heart Eyes

# 102
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Ауууу, D`n`chilita, флюбих са.  Laughing Особено в последните 2.
От къде са?

# 103
  • Мнения: 201
Виждала съм зелената купа в генезис едно време, но не я виждам в сайта в момента. А иначе ето тук --> http://www.mocha.uk.com/home-accessories/kitchen-dining/servewar … -and-servers.html
А салатената купа върху лед я има тук --> http://www.ozab.com.au/goods-3164.html

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 16:13 от D`n`chilita

# 104
  • Мнения: 0
Здравейте момичета!
Аз ще ви предложа една зимна салатка,която много се харесва в къщи.Приготвям я с доматен сок,печени чушки,праз,малко маслини,сол и зехтин.
Надявам се и на вас да ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт