От любов към салатите!

• 104 105
  • 547
  •   1
Отговори
# 30

Как да направя салата с броколи -пресни? С какви продукти си пасват?

# 31
  • out of space
Любимата ми зимна салата е червено цвекло, моркови и ябълка, настъргани на дребно, овкусени с сух чесън, олио, лимон или оцет и поръсени обилно с печен сусам. За обичащите по мазни салати може да се прибави майонеза, разредена с малко кисело мляко, но тогава трябва да се внимава с лимона. 

Запали ме. Тази вечер ще я направя, но вместо ябълка ще сложа бяла ряпа. От къде да купя дудам, идея си нямам?  newsm78

# 32
Сусам продават във всички магазини за хранителни стоки. Има го и насипен по щандовете за ядки. Печа го на сух тиган при постоянно разбъркане. Внимавайте, че бързо прегаря.

# 33

Аз първо го бланширам и тогава го правя на салата... ти искаш така пресничко ли да го приготвиш (без да го обработваш предварително)?  newsm78

# 34
Как да направя салата с броколи -пресни?

Не мисля, че могат да се хрупат така пресни  Sick
С изключение на дръжката, обелена, вътре е страшно крехка и вкусна, хапваме я само със сол на кръгчета  Simple Smile

# 35

Аз първо го бланширам и тогава го правя на салата... ти искаш така пресничко ли да го приготвиш (без да го обработваш предварително)?  newsm78
Да,и аз ги бланширам ,но не искам салатата да е само от броколи,какво още мога да прибавя към тях?

# 36
В последно време правя една и съща салата..., е и не ми омръзва Crazy
Бяла ряпа и панджар -настъргани и подправени  chef, може да се добави и морков Peace

# 37
Ооо, щом не държиш да са пресни - тогава има много варианти.
Най-лесното е да бланшираш (като преди това си накъсала на розички) за около 2-3 минути в кипнала вода с 2 ч.л. сол и 20мл олио или зехтин (това е като за една средно-голяма глава броколи).
После отцеждаш и докато изстинат си счукваш няколко скилидки чесън, добавяш сол, ако искаш може и копър или пък някоя друга зеленишка която ти си обичаш, и добавяш кисело мляко (предварително добре разбъркано). Оставяш за двайсетина минутки да си поеме хубаво от всички подправки и после нареждаш от броколито в чинийка, заливаш отгоре със соса и си готова!  Party

(Абе малко глупав въпрос, ама от одеве избягвам думата "броколи", защото не съм много на ясно кое и е множественото число, и единственото, и какъв род е  Embarassed  smile3555)

# 38
Някой правил ли е салата "Съвършенство" с желираните топки и зеленчуците вътре. Има я в Съкровищницата с класически готварски рецепти. Чудя се дали само изглежда красиво, или е и вкусно. Нямам опит с желатина в салати.
ПП: Добре, че се пораздвижи малко подфорума с новите теми. Аз се бях отчаяла от темите с тестени дебелети, свинско и пържено и изобщо бях спряла да влизам тук.
Случайно погледнах в темата, за някоя идея и видях поста ти. ЕСтествено ме заинтригува, какво те е впечатлило от тази книга, защото аз да си призная я имам от11 години, ама май  2-3 рецепти съм тествала от там. Както и да е. Та отворих и видях снимката. Добре изглежда, но аз не бих я направила, защото не обичам толкоз много голямо количество желирана маса. А там си е бая. Ако обичаш желе - може и да ти хареса, ама мен не ме грабва. Доста е индивидуално усещането за вкус, така че на теб пък може и да ти е вкусно  Peace

КАкто си и мислех, ама и речника потвърди, само мн. ч за БРОКОЛИ Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 39
И аз салата от броколи правя по същия начин, но без киселото мляко и се чудя как може да се разнообрази без сосове.
Салатата "Съвършенство" съм я запомнила, защото е красива, но така и не съм я приготвяла, именно заради желатина. Ако се нареже на филийки може и да става за ядене. Бях си взела преди време един полски салам, който не ми вдъхваше особено доверие, защото беше месо с желатин и зеленчуци в саламена опаковка, но беше вкусен.
Ето тук я виждам салатата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229472.

# 40
Гледах на едно място вместо сосове - с пармезан. Ама на мен не ми допада (като миризма).

# 41
D`n`chilita-благодаря за темичката-страхотна идея!Аз обожавам салати и много често вечерям само със салата.Не мога да кажа коя ми е най-любима, може би зелена с различни прибавки в нея и  дресинги, но има и много други.Ето някои от тях:
Салата с айсберг, спанак, глухарче, рукола, авокадо, грейпфурт,  … гела -черен сусам

и една Салата от целина ,ябълки и орехи...афродизиак и профилактика ,която честичко правя през зимата

а тези кексчета направих в неделя, но със спанак и същата морковена салатка

Безглутенови кексчета с коприва и елда и Салата от моркови с пор … нг и кедрови ядки

# 42
   D`n`chilita,благодарности за темата и от мен!   bouquet
   Обожавам салати,най-вече пресни такива!  Heart Eyes
    През зимата ми липсват качествени домати и краставици(наличните по суперите имат свръх гаден вкус и мирис  Sick ),но.... правя различни комбинации от други зеленчуци и плодове.

Една от любимите ми зимни салати: зеле,ябълка,чесън,сирене,зехтин. Обикновено и вкусно!  thumbsup

# 43
Първата салата с айсберга ме заплени. Дали се продават глухарчета по билковите аптеки и от къде може да се вземе нигела?
Ползвате ли пулверизатор за олио? Какви са отзивите?

# 44
Селма, не съм пробвала зелето със сирене, но ще пробвам- имаш предвид- саламурено ли?
Но съм правила зеле с много тънко нарязан шалот и копър с лек майонезен дресинг.
Снощи гледах по ТВ една салата от варено червено зеле, объркано после с картофено пюре-стори ми се интересно, но аз под салата разбирам най-вече нещо свежо,въпреки,че и свареното и охладено цвекло,настъргано и поднесено с грейпфурти орехи и лимонов сок също е салата...В България салата май сме свикнали да наричаме всичко, което се поднася  преди ястието и е мезе за ракия.. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт