От любов към салатите!

• 104 092
  • 547
  •   1
Отговори
# 60
Ох, къде ме прати ти... Е, не, хубаво е, че мога да науча толкова много неща.
Спанакът, който завърташ в незалепващия тиган е много добра идея. Аз го начуквах, но твоето ми се вижда по-добре.
Какво е редуцирано балсамико?
Това халуми да не е едно меко козе сирене, което нагледно представлява един сив кръг и около него го обикаля един по-светъл бял и ако не е това, то прилича ли на вкус на моцарелата, както информира уикипедията?

Мекото, за което говориш ти това ли е? обожавам го

а халуми е доста твърдо, става да се пече и на скара ето я на снимката салатата с печени на тиган круши, орехи и рукола

а  балсамикото за съжаление си го купувам или ми пращат от Германия- с най-различнин вкусове, утре ще снимам, но може да се приготви и в къщи,лошото е че отнема време- Има едни италиански балсамико оцети- от тях се  редуцира докато се посгъсти...но може и само така, както е в шишето да се ползва- на Модена са най-добрите, които могат да се намерят тук, поне аз не съм попадала на други.

# 61
Халуми съм купувала от Фантастико, но е на български производител. От гръцкото не съм яла, но в предишни теми, други потребители го описваха като несравнимо по-вкусно от това дето е българското. Все пак и това, което купих не беше лошо. Вкусно ми беше веднага топло още от скарата. Като изстина седеше малко като дъвка.
Балсамова редукция съм виждала в Метро.

п.п и благодаря за добавената опция в анкетата Simple Smile

# 62
Ама аз не държа да се променят въпросите. Пък и малко ирония използвах Simple Smile
Все пак тук всички са идеални както вече уточнихме.  Simple Smile

Всъщност няма въпрос "Само във вечерното меню". Има само обедно, ама тези, които пък само на вечеря хапват халупи с редукция балсамико и кедрови ядки няма как да се включат в анкетата. newsm78 Но те пък може би ще изберат "На всяко хранене" ако ядат само веднъж на ден Simple Smile за тях си е "на всяко хранене".
Айде, с мир,:) ще се пишат в Други Simple Smile

Joy определено много ме разсмя това, а и аз съм с  халумито все пак- писах се, че на всяко ядене ям салати, а и нали ви казах за българина салата е всичко, което се яде преди основното и става за мезе на ракията..
а по принцип  се храня поне по 3 пъти на ден -салатите са задължителни и десертите, обичам и супи и други неща, но салата и десерт- ако може шоколадов е оптимално за мен... Wink
Моля да ме извините, но мисля, че не спорим сериозно, на мен ми стана забавно с това какво се приема за салата..
Нямам центрофуга, но ми се струва,че се използва за по-бързо изсушаване на зеленчуците -листните.Аз го правя с чиста памучна кърпа, след като се престояли в гевгир.

# 63
Да, точно такова козе сирене. Не знам защо съм се заблудила, че имаше тъмен кръг вътре.
Атакувам с нов въпрос. За осоляването на салатите. Въпросът ми е конкретно за хималайската сол. Аз използвам обикновена фина хималайска, която е готова за употреба. Чудя се за тази на скаличките с мелничка дали има някакви предимства?

# 64
Да кажат и д ругите, но за мен п р еимуществото на скалата в мелницата,е в това,че ти омръзва да мелиш и така солиш по-малко.Няма да стане по-ароматна, като я смелиш прясна- все пак е сол.

# 65
Цитат
салата и десерт- ако може шоколадов е оптимално за мен... Wink

BiankaD,един период в живота всеки ден обядвах това: салата Нисуаз (или Цезар) и шоколадова паста фондон шоколЯ.Отлично се насищах откъм калориите,витамините и най-вече хубавите емоции.  Wink Laughing

Селма, не съм пробвала зелето със сирене, но ще пробвам- имаш предвид- саламурено ли?

Да,бяло саламурено.  Peace

# 66
Това халуми да не е едно меко козе сирене, което нагледно представлява един сив кръг и около него го обикаля един по-светъл бял и ако не е това, то прилича ли на вкус на моцарелата, както информира уикипедията?

Козето сирене изобщо не наподобява на вкус на моцарелата.  Simple Smile

# 67
Ох, Блонди, не живея в гората. Има много видове сирена, направени от козе мляко. Аз за това посочих едно конкретно, защото конкретното е меко за разлика от всички останали козе сирена, които са на пазара у нас, не знам как стоят нещата за другите държави.  И понеже в уикипедията дават, че Халуми се прави от козе мляко и наподобявало моцарелата, ми беше интересно какво е, защото не харесвам моцарела, а обожавам всички сирена от козе мляко, които съм опитвала.

# 68
Страхотна тема! Браво!

# 69
Темата е чудесна, включвам се с удоволствие, още повече, че последните дни съм точно на вълна салати Grinning

Ето предложение от мен:

Вчерашната ни Салата от пресен спанак със сирене и орехи

И още:

Салата с овесени ядки
Салати с гулия

# 70

Имаше една интересна салата със сурови тиквички, нарязани на лентички и
моркови - някой може ли да помогне. Знам, че не е сезона, но много ми се
иска пак да я направя, а направо нищо не си спомням

# 71
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

Може би е тази, и аз доста често я приготвям в сезона на тиквичките.

Аз напоследък се влюбих в печеното цвекло и от 2 седмици почти само него ям.Когато пека нещо във фурната просто търкулвам няколко глави цвекло направо върху решетките около тавата или гювеча и след 45 мин-1 час имам много вкусна салата.Последния път опекох и няколко глави лук и ги комбинирах и двете със сол, зехтин и оцет.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 17:01 от dani1712

# 72
Ето една от моите любими салати - всичко е в произволни грамажи според собствените предпочитания -

Зеле /бяло или китайско/ нарязано на тънки ивици
Моркови - в брендер
Краставица - ренде на тънки ивички
Чесън - пресен или на прах
Лимон
Зехтин
Саламурено сирене

И още една - червено цвекло, моркови, червена чушка, орехи, чесън, лимон, зехтин, магданоз и сол

# 73
Ох, Блонди, не живея в гората. Има много видове сирена, направени от козе мляко. Аз за това посочих едно конкретно, защото конкретното е меко за разлика от всички останали козе сирена, които са на пазара у нас, не знам как стоят нещата за другите държави.  И понеже в уикипедията дават, че Халуми се прави от козе мляко и наподобявало моцарелата, ми беше интересно какво е, защото не харесвам моцарела, а обожавам всички сирена от козе мляко, които съм опитвала.

Ох, Зелен дух, и защо си толкова докачлива? С какво те засеганх, обидих или стъпих накриво, та трябва да ми обясняваш, че не живееш в гората?  Thinking

Изобщо не съм визирала козето сирене, което се продава в БГ, то е съвсем, съвсем различно и като вкус и като консистенция с другите сирена. По принцип обикновеното козе, не това с обвивката на снимката, е доста по-меко и има по-силен вкус, от това обвитото. Но и двете не са като моцарелата.
И ме извини, моля те, че си позволих пак да пиша по темата  Tired

# 74
Темата е чудесна, включвам се с удоволствие, още повече, че последните дни съм точно на вълна салати Grinning

Ето предложение от мен:

Вчерашната ни Салата от пресен спанак със сирене и орехи

[/quote

Изглежда и звучи страхотно!   bouquet Трябва да пробвам  и аз!

Общи условия

Активация на акаунт