От любов към салатите!

• 104 155
  • 547
  •   1
Отговори
# 330
Надявам се да не повтарям някой, ето една рецепта от мен:

Варени картофи, варени моркови, варени яйца, сирене, кашкавал, кисели краставички, червен лук, майонеза (по желание и малко магданоз)
Количествата не са точни определени, общо взето колкото салата му трябва на човек.
Всичко се настъргва едно след друго, аз започвам с картофите, морковите, краставичките, сиренето и кашкавала. Отгоре се намазва с майонезата. Поръсва се с лука и магданоза. Понеже става на пластове, като торта, и може по-надоло да е по-сухо, по желание може и по средата да се сложи майонеза.  Flutter

Ето и една моя много любима салата:
марули, домати, царевица, настърган морков и малко кубети, овкусени със зелтин и балсамов оцет + гриловано пилешко месо.

# 331
една салата и от мен
червено зеле,морков,червено цвекло,кисела ябълка,зехтин,лимон,сол
тази вечер това е за ракийката

# 332
  • На зелено
Ау, каква страхотна тема има, а аз сега я виждам  Simple Smile
Поздравления за идеята   bouquet

Вкъщи обожаваме салати и винаги правим за обяд/вечеря. Има много страници, които да изчета и да попия интересни идеи и съответно най-приятната част: да пробваме Simple Smile
За да не е тотален офф постът ми, напоследък правим салата: айсберг, краставици, кашкавал на кубчета и някакъв готов микс, забъркан с кисело мляко и зехтин. И всичко полято с пресен лимон. Не знам защо, но съм свикнала да го използвам почти за всички салати.

# 333
Ето една любима салата на моето семейство:
Нарязано червено зеле( по възможност българско и колкото се може по-крехко), червен лук(1/2 глава), малка зелена ябълка. Всичко се нарязва на пръчици, а лука на полумесеци и дресинг от малко горчица,хубав винен оцет( аз имам домашен) или балсамико, хималайска сол, орехи, зехтин.

# 334
Любима зимна салата: настъргани моркови, царевица, китайско зеле или айсберг, майонеза, лимон- сока и малко настъргано от кората, сол. Морковите трябва да преобладават.  Hug

# 335
Чудесна тема, който се е сетил- адмирации   bouquet
Ето нещичко и от мен: Печен пипер, полят със сос от скълцан чесън,оцет,олио и сол,поръсва се с магданоз.
Пропорциите зависи от вас, лично аз обичам по-кисела всяка салата. Оцета винаги е мнооого повече от олиото.

# 336
салатата от днес:
летюс, роман летюс, българска зелена салата, листа рапица и цвекло, кълнове,авокадов дресинг (авокадо, лайм,тайландски босилек, много ситно нарязани домати и сол) и семена от нар.

# 337
Вместо записче
Спанак, моркови, червен лук, печени червени чушки, чесън и сусам, балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Някъде ги имах и грамовете, ама аз карам едно към гъотере...И така, спанака, ако е бейби спанак, направо изсипвате в купата, ако е нормален/пресен без никакво варене/, нарязан на лентички, както и червените чушки, морковите на пръчици, лука на шайбички, изсипвате всичко в една купа овкусявате и да ви е сладко / пардон, соленко/. Аз лично черен пипер в салати не слагам, но помня, че го пишеше.
А, сега се връщам да ви чета.

# 338
Салатата за днес: Спанак, червен лук, бекон ( печен), козе сирене, сусам, няколко ореха. Марината ( балсамик, олио от гроздови семена, сол)

# 339
Много рядко правя по-нестандартни салати, които да си струва да се споделят, но наскоро много ми хареса мароканската морковена салата.

Alex-Sofi, от твоята рецепта за спаначена салата ще се възползвам! Simple Smile

# 340
салатата от днес:
летюс, роман летюс, българска зелена салата, листа рапица и цвекло, кълнове,авокадов дресинг (авокадо, лайм,тайландски босилек, много ситно нарязани домати и сол) и семена от нар.

И защо летюс?!? Има си прекрасна бг дума за това-МАРУЛЯ  Grinning

Да ви представя една хранителна салата: нарязани на ситно ролца от раци, размразена царевица, нарязана прясна краставица на кубчета с кората, варен ориз се смесват с майонеза. Продават я в магазини Триумф. Аз предпочитам домашния й вариант. Детето си носи понякога от нея на училище

# 341
Мисля , че тук ще можете да ми отговорите  Grinning
Пратиха ми зехтин от Гърция в метална туба от 5л.Екстра върджин , аз по принцип хич не обичам зехтин, винаги ми горчи и преди са ни пращали , и сега се чудя зехтина ли не е хубав или в мен е проблема  Mr. Green защото мъж ми го салага на салати и го харесва , ама аз кто го сложа на салата  Whistling и голям зор зада я изям.

# 342
  • Sofia
Зехтина си горчи,но в салата не се усеща толкова....Пресипи го в стъклени бутилки

# 343
Зехтина си горчи,но в салата не се усеща толкова....Пресипи го в стъклени бутилки
Този път така направих имах шишета от балсамов оцет и го налях там.
абе знаех си, че проблема е в мен, трябва да свикна да го ям , защото знам , колко е полезен.понякога си взимам т.н.шарлан ,който  е по-ползен от олиото

Мерси Peace

И да не е само спам
Варени яйца, царевица , майонеза , къри , сол и лимов сок  Mr. Green няма зелено ама я обичам

# 344
  • София
Обожаваме салати у дома!
Сега, през зимния сезон много често правим салата от червено цвекло, моркови, ябълка и тиква. Настъргвам на едро и подправям с лимонов сок или ябълков оцет, малко зехтин или слънчогледово олио.  Доста често добавям мед и орехи. И се получава един малък разкош! Полезно и много вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт