От любов към салатите!

• 104 142
  • 547
  •   1
Отговори
# 390
Точно така- другото е дразнещо и префърцунено Peace Хайде,холан,бг си забравил да говориш! /"холан" е готина дума,нали? Laughing/

За да не  с празено мнение,салата,която си хапвам в момета-
айсберг, варено яйце,сьомга,крутони,пармезан / и май е това/ + дресинг "Цезар". Беше готова салата,обичам да си ги взимам такива,само прибавих сьомгата към нея
Айсберг = летис= маруля
дресин= сос

Нали държим на българския, като виждаме треската в чуждото око, що не виждаме и гредата в своето?
Добре,приемам забележката Peace Никога не съм се страхувала да призная,когато греша Peace
не съм съгласна за айсберга,обаче. Това,на което в бг му казваме маруля,си го намирам само в турските магазини и то е различно от айсберг-а

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 21:31 от red soul

# 391
  • София
 Shocked влезнах да питам какво е джинджър, че пих фреш, в който девойката каза, че има малко и много ми хареса. И направо  Shocked катовидях, че две мнения преди моето сре коментирали това!

# 392
не съм съгласна за айсберга,обаче. Това,на което в бг му казваме маруля,си го намирам само в турските магазини и то е различно от айсберг-а
И аз не бях съгласна, но форумът рече и отсече, че летис (айсбер) си е маруля.

Между другото препечен на барбекю и овкусен с пармеджано и зехтин е божествен.

# 393
  • София
Между другото препечен на барбекю и овкусен с пармеджано и зехтин е божествен.
Ей това ме заинтересува! Моля те обясни по-подробно как точно го правиш на барбекю.

# 394
режа салатата на 2 или 4 ( все едно режеш диня, ама го обясних и аз) и слагам на загрятото барбекю откъм отрязаната страна. Предварително съм напръскала барбекюто със зехтин.
Оставям така за около минута. Вадя и слагам в чиния. Поръсвам с настъргано пармеджано и поливам със зехтин

Така правя и авокадо на марбекю. Естественно после само лимонов сок ( с лайм вкуса става малко по-интересен) и пак пармеджано.

# 395
  • София
Титина  Peace страхотно, благодаря. Събота и неделя ще направя за домашните.

# 396
По това време на годината често правя и печени червени чушки( пиперки) смесени с цедено кисело мляко, чесън, малко орехи и  намачкано сирене. Може да се добави малко пресен магданоз или копър.

# 397
]Предлагам ви и една  салатка, която винаги се харесва много на гостите ни и въпреки, че има доста продукти, ви гарантирам, че е лека, не е типична майонезена, тежка салата.

Сварени качествени макарони( във формата на панделки примерно), рулца от раци нарязани на жулиени или пръчици-2 опаковки, а може да се заменят с шунка, кисели краставички- 2 буркана, нарязани по същия начин, варена царевица- 1 кутия. Отделно се прави сос към нея- малко чесън на прах, 2бр. кисело мляко смесено с една майонеза, в смисъл 2:1 е съотношението .
Много е важно соса и салатата да не се смесват предварително, а всеки си слага от дресинга на вкус, така става много лека. !

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 01:49 от svedi

# 398
  • Sofia
А пък ние вчера за ракията Simple Smile - типичната зимна салата - ряпа с моркови .

# 399
Да понапиша и аз нещо в тази хубава и полезна темичка. Една от салатите, които най- много обичам е Цезар. Иначе си правя и свободни съчинения. Ето и едно от тях с няколко сирена: салата Айсберг, къдрава зелена салата, чери домати, синьо сирене, гауда или чедар, бяло саламурено сирене, пушено сирене, зелени маслини (аз обичам тези с бадем вътре) и сос от кисело мляко и майонеза. За винегрет най- върви олио (не харесвам зехтин) и балсамов оцет.

# 400
Здравейте,

От Турция си донесох сос от нар, моля да ми препоръчате някоя салата, в която да го включа.
Благодаря  bouquet

# 401
  • София
На айсберг във всякаква форма отива. А ако сложиш и пушена сьомга в салатата става моята любима.
Но според мен първо го опитай, ако си купила за първи път. Вкусът ми е малко по-специфичен.

# 402
Здравейте,

От Турция си донесох сос от нар, моля да ми препоръчате някоя салата, в която да го включа.
Благодаря  bouquet

Слагам го на зелена салата. Правя от маруля, суров спанак, рукола, айсберг и разни други салати (нали сега ила - лоло росо, дъбова и т.н), варинела и прочие.....Овкусявам я обикновено с лимонов сок и студено пресовано олио, но миналата гоидна имах сок от нар и добавях - получаваше се доста добре. .а, да не забравя, слагам и една лъжица сурови ядки, предварително накиснати за да им спадне инхибитора - лен, сусам, тиквено и слънчогледово семе.

# 403
Shocked влезнах да питам какво е джинджър, че пих фреш, в който девойката каза, че има малко и много ми хареса. И направо  Shocked катовидях, че две мнения преди моето сре коментирали това!

Джинджифил. Аз ползвам не само на прах, но и си купувам корени - около 8-9 лева е килото. Обелвам, рендя и слагам на салати. Харесва ми най-вече в салати от листни зеленчуци или в такива от грудки.

# 404
  • София
Ауууу какъв малоумен пост съм написала!  Mr. Green
Bastet Hug  Джинджифил ползвам много, но не е това. Един такъв странно сладникав вкус има. Много необичаен, на нищо не мога да го оприлича. Имам подозрения, че е нещо друго, не "джинджър" и че всъщност девойката хич не е била наясно.  Просто ми стана смешно, че точно това се е обсъждало!

Общи условия

Активация на акаунт