На море в Турция - тема 17

• 132 581
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не става въпрос да се има нещо против тях или дали си доволен или не. Проблемът е че цените на ТО са за базара в тяхната страна, за техни туристи, и в общите йм условия е упоменато, че за да резервираш при тях само хотелът, без полет (т.е. не пакет), трябва да живееш в страната. Цените само за хотели не важат за туристи с местожителство в други държави и хотелиерите могат с пълно право да ви отказват да ви настанят или да ви поискат доплащане.
Явно зависи от оператора - 4-та година ще ходим с резервация през подобен оператор, еми няма такова условие в общите условия, приятели и колеги също ползват същия оператор, всички са доволни. Да, имат си други недостатъци, но цените са стряскащо различни с тези, които се предлагат от БГ операторите.

Редактирам се - явно има подобни условия, но евентуално може да имаш проблеми, ако си гражданин на страната, за която резервираш хотел. Пример - алфаруумс не се отваря от турция, докато сме били там искахме да удължим престоя си, страницата беше блокирана.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 20:29 от A6

# 91
  • навсякъде
Благодаря на всички

# 92
  • София
крем карамел аз пък съм от тези ходили в Миракъл, а не в Ботаник Laughing
Много зависи какво търсиш! Миракъл - кратък трансфер б15 мин.), Ботаник - доста пътуване.
Миракъл - чудесен пясъчен плаж, Ботаник - камъни. Миракъл - голями и хубави стаи, Ботаник - вече поостарял. Ботаник - страхотна ботаническа градина, Миракъл - зелено, но нямащо нищо общо с делфинската зеленина. Няма лунапарк за децата, а в Ботаник за тях е рай. И тем подобни.
Така че наистина прецени какви са ти приоритетите и какво точно искаш.
И двата хотела се радват на добър рейтинг сред българите Grinning Успех  bouquet

# 93
  • ВАРНА
и от мен един глас за Делфин Ботаник,първата година когато избирах ме за хотел дилемата беше между Делфин и Миракъл,избрах ме Делфина макар че трансфера до хотела е около 1.5-2ч. но за децата този хотел е рай ,на следващата година отидох ме директно началото на април да платим за Миракъл,но нямаше вече места и избрах ме Silence Beach Resort също хубав хотел,явно не ни е било писано за Миракъл,за тази година все още не съм се спряла на някой хотел конкректно,но повечето от компанията искат да ходим в Делфин Ботаник  Grinning,но както казва мама Мони зависи човек какво точно иска и търси.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 21:14 от lora

# 94
Не става въпрос да се има нещо против тях или дали си доволен или не. Проблемът е че цените на ТО са за базара в тяхната страна, за техни туристи, и в общите йм условия е упоменато, че за да резервираш при тях само хотелът, без полет (т.е. не пакет), трябва да живееш в страната. Цените само за хотели не важат за туристи с местожителство в други държави и хотелиерите могат с пълно право да ви отказват да ви настанят или да ви поискат доплащане.
Явно зависи от оператора - 4-та година ще ходим с резервация през подобен оператор, еми няма такова условие в общите условия, приятели и колеги също ползват същия оператор, всички са доволни. Да, имат си други недостатъци, но цените са стряскащо различни с тези, които се предлагат от БГ операторите.

Редактирам се - явно има подобни условия, но евентуално може да имаш проблеми, ако си гражданин на страната, за която резервираш хотел. Пример - алфаруумс не се отваря от турция, докато сме били там искахме да удължим престоя си, страницата беше блокирана.

Аз говоря за ТО, които предлагат пакети, като ТезТур в БГ - примерно ТУИ, Томас Куук и тн. При тях също можеш да резервираш само хотел, но в общите условия пише това, което споменах.

Ти явно говориш за сайтове за хотелски резервации като буукинг.ком и тн. - това е съвсем друга бира. Там можеш да резервираш, няма проблем  Peace Но често техните цени са над тези от чуждите туроператори.

В триваго.бг можете да сравнявате цените на различните сайтове за резервация  Peace

# 95
Поздрави и от мен , още един глас и от мен за Делфин Ботаник
И аз се чудя кой от трите хотела да избера тази година
Моля за съвет , че трябва да плащам в понеделник
Onyria claros   
Pine Bay Holiday Resort
Ephesia Holiday Beach Club

как е храната там , и анимацията ?
Решихме че няма да пътуваме с колата по далече от Кушадасъ и това са хотелите които ми се вместват в бюджета но не мога да реша кой от трите да избера ?

# 96
И за Renaissance Antalya Beach Resort & Spa - в Белдиби някой ако има инфо Praynig
Този хотел сега не се ли казва Paloma Renaissance Antalya?. Миналата година се бях загледала в него, но имаше противоречива информация. Хотелът е стар като строителство, но някъде пишеше, че последно е реновиран през 2005 г., а някъде през 2009. Изглежда не се търси много от българи, защото ТО не проявяваха интерес при запитване.

# 97
А някой да е почивал в Саръмсаклъ?По-напред прочетох,че било само за хора с деца или за 50+ години Laughing,т.е. скучно Thinking
Защо смятате, че хората на 50 + години не обичат забавленията /игри на басейна, волейбол на плажа, аквапарк и дискотека/?

# 98
  • София
Миналото лято резервирахме за пръв път през чужд туроператор и нямаше никакъв проблем. Сега пак го направихме през същата фирма.

# 99
  • София
Да си задам пак въпросът - смятате ли, че отстъпките от януари ще ги има и по-нататък, или цените ще се увеличат? Как беше миналата година - помните ли? Не ми се иска толкова отрано да запазвам, защото не е ясно дали мъжът ми ще може да дойде с нас.
Всъщност какво ще стане, ако сега запазя и платя за тримата, а той не дойде - просто губя парите за него, нали? Няма да ни върнат със щерката заради това, че сме само двете, а по резервация сме трима?
Иначе почти се спрях на Papilon Belvil, не знам защо така упорствам с тези Папилони, но ги харесвам. Grinning

# 100
  • Beyond the Frontiers
Да си задам пак въпросът - смятате ли, че отстъпките от януари ще ги има и по-нататък, или цените ще се увеличат? Как беше миналата година - помните ли? Не ми се иска толкова отрано да запазвам, защото не е ясно дали мъжът ми ще може да дойде с нас.
Всъщност какво ще стане, ако сега запазя и платя за тримата, а той не дойде - просто губя парите за него, нали? Няма да ни върнат със щерката заради това, че сме само двете, а по резервация сме трима?
Иначе почти се спрях на Papilon Belvil, не знам защо така упорствам с тези Папилони, но ги харесвам. Grinning

Някои цени се запазиха, други не.
При повечето туроператори имате право да анулирате до 20 дена преди тръгване без неустойка. Вижте в договора или си поискайте тази информация. При някои колеги, ако съпругът ви не пътува и вие информирате до 20 дни преди тръгване е възможно да ви променят резервацията на единична + дете и да ви върнат разликата, но е въпрос на добра воля. Просто ги питайте Peace

# 101
  • гр. София
Успях да намеря само градусите на водата в Кушадасъ през м.Май.Може ли да ми кажете какви са температурите в края на месеца? Благодаря!

# 102
  • София

Някои цени се запазиха, други не.
При повечето туроператори имате право да анулирате до 20 дена преди тръгване без неустойка. Вижте в договора или си поискайте тази информация. При някои колеги, ако съпругът ви не пътува и вие информирате до 20 дни преди тръгване е възможно да ви променят резервацията на единична + дете и да ви върнат разликата, но е въпрос на добра воля. Просто ги питайте Peace
Благодаря, Галактик!   bouquet
Предполагам, че с Он травел ще пътуваме, или с Авентура, ще ги помоля да ми изпратят условията си. По-вероятно с Он травел, защото не познавам добре Авентура и малко се притеснявам.

# 103
Вижте на какво попаднах - не препоръчват този хотел :
http://www.vs-travels.bg/dynamic/viewOffer/abroad/offerId/269/tu … reporychvame.html

А аз преди 2 години заглеждах Кервансарай Кунду,беше изгодна цена при Астрал.
Но отидох в друг де.

# 104
Миналото лято резервирахме за пръв път през чужд туроператор и нямаше никакъв проблем. Сега пак го направихме през същата фирма.
коя е фирмата да разгледам newsm78

Общи условия

Активация на акаунт