Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на паническите атаки?
Какви са причините за възникването на панически атаки?
Как се лекуват паническите атаки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на паническите атаки?
Симптомите на паническа атака включват усещане за сърцебиене, потене, треперене, чувство на задух, главозамайване, гадене, главоболие, слабост в ръцете и краката , временен зрително-слухов дискомфорт , треперене на ръцете или краката , усещане за мекота и огъване на тялото , чувство за отдалечаване от себе си , страх от полудяване, загуба на контрол и други. Тези атаки могат да продължат различно време и да се появят при различни ситуации.
-
Какви са причините за възникването на панически атаки?
-
Как се лекуват паническите атаки?
Лечението на панически атаки обикновено се извършва от психотерапевти, които са запознати с механизмите за тяхното възникване и знаят как да ги лекуват. Учените са установили, че тези пристъпи не само не увреждат сърцето, но и го укрепват. Работата му в такъв момент е подобна на работата по време на спортно натоварване. Следователно сърцата на хората, страдащи от панически атаки, са много по-здрави от тези на останалите хора.
-
Какви са препоръките за изследване на пролактин?
-
Какви са причините за повишаване на кръвното налягане на психична основа?
И аз съм така от няколко дни. 

Винаги в събота и неделя излизах, много повече от преди и търсех места, където не съм ходила, постоянно ангажирах мозъка си с някакви неща, дори и да нямаше кризи- как искам да променя апартамента, как да комбинирам дрехите си по някакъв нов интересен начин, помагах на приятели и така. Отне около 1 година цялото ми самолечение и беше наистина мъчително. Към днешна дата мога да кажа, че това е минало и дори ми става смешно като се сетя какви неща ми минаваха през акъла тогава. От две години насам съм имала само една лека криза след няколко седмици на ад в офиса, която пак третирах с ментов чай и преглед на целия гардероб. Не знам дали този метод може да помогне на всички, сигурно всеки има свой начин, но запомнете от мен, че постояното мислене/ обсъждане във форуми и приятели ви настанява лошите мисли трайно в акъла, по скоро трябва да мислите за нещо алтернативно, в което да влагате енергията и мислите си. Успех на всички
. Всеки си има начини да се справи , да. Ти си намерила своя , аз също постоянно се опитвам да си влияя на психиката , знам , че не е редно да мисля все лоши неща и т.н. Трудно е наистина да си повлияеш. Трябва много сила и воля. На мен например кое ми е помагало - ако видя , че наближава криза и ако има особено някой с мене започвам да се смея , да ръся смешки и т.н. и минава супер лесно. Никой не разбира за какво иде реч. Позитивното мислене е в основата на всичко. Лошото е , че аз постоянно мисля негативно. Иначе за форумите си права - аз забелязах , че при мен се задълбочи , когато работех в една фирма , в която по цял ден пишех по форуми и съответно там има само драми. После дойдоха и турските сериали , които са изпълнени с драми. После дълго време останах в нас без работа и това още повече ме довърши. Сега работя доста интензивна работа , но ми се иска да съм си в нас