Трупат се преспи и облаци сиви, силно ни ритат МАЙчета игриви!

• 29 877
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте сладуранки  Hug

Вчерашният преглед мина супер, бяхме цялото семейство. Бебето е повече от добре. Всички органи са му наред, сърцето му е здраво и бие ритмично. Обаче термина му е на 09.06, как ми бяха казали в началото, заради поликистозата и дългият ми интервал между цикъла. В момента тежи 385 гр.. Не му видехме лицето, защото не искаше да се обърне. Каза, че 100% е момче. Най-хубавото е че е здраво  Hug

Хубав ден на всички  Hug

# 106
     Добро утро и от мен, ама че студен ден Sad......

asselinka така се зарадвах като прочетох резултата, а и аз се поуспокоих, нали знаеш  Wink

На разбралите пола---ами ха честито Simple Smile

Приятен съботен ден  bouquet

# 107
  • София
Добро утро момичета!
merri-mimi, благодаря. За ехокардиография е добре да се насочиш към детски кардиолог. Аз също бях на ФМ при добър специалист, но д-р Марков ме насочи към лекари в Трета градска. Дори ми намекна, че друго мнение няма да вземе под внимние.
Drina, как сте? Оцеля ли тази нощ?  Бързо да оздравява детенце, за да си спокойна и ти.
Geri D, много се радвам че всичко с бебчо е наред- това е най- важно. Честито момченце, да е живо и здраво.
 Лек ден дами и приятно изкарване на срещата.

# 108
Момичета, днес разглеждах списъците за болницата, за това, което ти трябва след това... Въпросът е следния, когато се влиза в болницата, това което пише, че е нужно за бебето е комплект за изписване... ама то се изписва с него, а с какво стои тези 3 дни в болницата??? това се чудех Simple Smile ако някоя от вас знае, много ще се радвам на открехване Simple Smile
Мишока, количката ееее супер!!! Simple Smile Със здраве да си я буташ Simple Smile

# 109
zvun4e,  през дните, в които сте в родилния дом с бебо, дрешките са си от там, носят се  само хигиенни неща (памперси, мокри кърпички и нещата, които пише в болницата, че искат), даже и нощница си дават от там, освен ако не е някоя частна болница (там не знам как е). Шишетата им за хранене пак са от там- поне така беше преди 8 год. , когато раждах в Шейново.

# 110
Здравейте момичета,да се отбележа и аз за днес.Снощи мъжът ми се прибра за 2 дни да е при нас.Донесе ни мн подаръци и....настинка.Сутринта станах със запушен нос и болки в гърлото. Tired
Ще си правя чайчета и незнам какво още,надявам се само Емили да не се разболява защото като има хрема по цяла нощ е един плач и едно разхождане из къщата. #Crazy
Хубав ден на всички!!! Hug

# 111
Здравейте,момичета,радвам се че ми харесахте придобивката,колкото до мястото за съхранение,дето е питала Беки,въпреки че живеем в къща на два етажа пак ми е сложно да прибирам разни работи,ето сега например тази количка е в два отделни кашона  и най-отгоре кошницата за кола съм ги бутнала в едно помещение,което някой ден ще е баня на първия етаж(ако успеем да намерим място на всички боклуци,които сме сложили вътре),скоро като направим детската стая ще е по-добре  newsm78
Дрина,аз незнам дали Артемида ще пази мъника за твойта девойка,ама нали се сещаш,че и аз ще имам мома  Joy Joy
На болните скорошно оздравяване и повече лежане вкъщи  Hug

# 112
Здравейте,
сега успявам да вляза, че моите мъже ме подлудиха.
На болничките бързо оздравяване пожелавам!
GeryD много хубави новини, браво все така да се развива бебчо.
merry-mimi щом доц. Томова е казала да не се тревожиш, значи всичко ще бъде наред!  Peaceтя си знае работата, няма да те подведе.
Виждам че има желаещи за моя сладкиш, затова поствам рецептата /дано някои не се разсърдят че това не е готварски форум/ Много е бърз и лесен, става за половин час:
За тестото:
1 ч. чаша кис. мляко
1 ч.чаша захар;
1 ч. лъж. сода;
2 ч. чаши брашно;
1 белтък разбит на сняг
2 суп. лъж. какао
Всичко се разбива с миксер, като най-напред содата се слага в кис. мляко да шупне. Белтъка се добавя накрая като се бърка на бавна скорост. Изсипва се в намазнена тава и се пече 20-ина минути на умерена фурна, докато покафенее отгоре.
След това се намазва, докато е горещ със следната глазура : 1 жълтък, масло и пудра захар /това разбърквам предварително, докато сладкиша се пече, в малка кафена чашка, слагам масло и пудра захар на око, колкото поеме/ . Накрая се поръсва с кокосови стърготини. Това е, да ви е сладко!!! Дрина сигурна съм, че ще го направиш  Wink нищо че вече си спретнала кекс.
mi6oka2 много хубава количка сте си взели, със здраве да си я ползвате!
аз пак няма да успея да дойда, а така се бях наточила. в последния момента мъж ми пак хукна по задачи, нашите са болни, няма да кого да оставя Марти.  Sad мразя когато плановете ми се провалят и то в последния момент  Twisted Evil но какво да се прави да си изкарате много хубаво!! Hug

# 113
Добро утро и от мен Hug
merry-mimi за рубеола са ми правили тест в началото на бременноста и съм имунизирана.За варицела няма смисъл да правя,понеже така или иначе няма кой да го гледа синът ми и сме нон стоп заедно,само се моля всичко да е ок PraynigМоля се и за твоето бебче всичко да е наред след раждането PraynigАз тъкмо се похвалих,че Дани кара леко варицелата и му излязоха няколко пъоки в устата и гърлото и сега само мрънкя,че го боли и почти нищо не яде.Освен това са му излезли по скалпа и само се чеше,а аз само мрънкам да не ги пипа CrazyСъбуде ме в 4“30 сутринта и после и бебето се разрита,носа ми се запуши,мъжът ми се разхърка Laughing,та така и не можах да заспя повече Tired
verano честита ви девойка Hug
zvun4e,  през дните, в които сте в родилния дом с бебо, дрешките са си от там, носят се  само хигиенни неща (памперси, мокри кърпички и нещата, които пише в болницата, че искат), даже и нощница си дават от там, освен ако не е някоя частна болница (там не знам как е). Шишетата им за хранене пак са от там- поне така беше преди 8 год. , когато раждах в Шейново.
Това ми стана интересно как така дрехите са от болницата ShockedТука при нас не е така,но ми стана интересно как е в Бг newsm78

# 114
Много отдавна не съм писала,а и не успявах да ви прочета,та сега успявам да се включа.  Blush

Верчетооо, за киселини ти препоръчвам /даде ми го лекар-гатро при предишната бременност и съм много доволна/-НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА-абсолютно безвреден, струва 2.20 в аптеките и на мен лично много ми помагаше. И като спиш-с повечко възглавнички,за да не се кчават стомашните киселини нагоре.

Относно мястото за раждане-според мен не е толкова важно мястото /разбира се трябва да е голяма болница,в която да могат да се извършат всички манипулации за майката и бебето,ако нещо се обърка или не е наред/, но е по-важен лекарят-да го познавате и той вас, как протиша вашата бременност и да се чувствате сигурна с него,за да можете във всеки един момент да му казвате как се чувствате и какво искате без срам и страх. Иначе за мен лично комбинацията от моят док в Майчин дом и ВИП стая след това е напълно удовлетворителна.

относно слинга- препоръчвам го с 2 ръце.Няма по-добно нещо на света! Но говоря за тези истинските слингове,които се увиват и се връзват около теб. Аз лично моя сама си го направих,защото слинга е просто едно парче плат  Wink

Извинявайте ако съм пропуснала,но има ли някой,който реално вече е ползвал пелени за многократна употреба?

mi6oka2, честита количка! И ние ще сме със същата  Wink

# 115
mi6oka2 много, ама много ми хареса количката, със здраве  да си я ползвате, когато му дойде времето.

Относно дрехит за бебетата в болницата, много рядко май някъде се налага ти да носиш и за престоя в нея, те са си техни.

Извинявам се предварително ако сте го коментирали и аз съм го изтървала, но искам да попитам дали ще правите третата ФМ, която е за 28-30 - та седмица?

# 116
  • София
mi6oka2 много, ама много ми хареса количката, със здраве  да си я ползвате, когато му дойде времето.

Относно дрехит за бебетата в болницата, много рядко май някъде се налага ти да носиш и за престоя в нея, те са си техни.

Извинявам се предварително ако сте го коментирали и аз съм го изтървала, но искам да попитам дали ще правите третата ФМ, която е за 28-30 - та седмица?

Аз лично засега не мисля да я правя. При предишната ми бременност не съм я правила тъй като на ФМ в 20-тата седмица всичко беше ок и моята доки каза, че няма смисъл. Сега пак така ми казаха, така че освен ако не изникне нещо ново не мисля да я правя Simple Smile 

# 117
zvun4e, дрешките с които бебето е в болницата са от самата болница. Нощниците за мама също. Шишетата също. За бебето носиш само залъгалка, памперси, крем против подсичане, мокри кърпи, ръкавички. За теб си вземи си лигнин (бял), памук, превръзки, защото аз не можех да стоя с превръзки и ползвах памук увит с лигнин. Раждах с тяхна нощница, но след като минаха 5-6 часа от раждането, влязох в банята (против всички забрани) измих си тялото на бързо с хладка вода и си облякох моя нощница. Недей да влачиш много багаж, защото се сърдят като те местят. Можеш да си приготвиш 2 багажа. Един първоначално и един да ти го донесе таткото като дойде след раждането. Ако искаш имам един списък които съм редактирала мога да ти го пратя на ЛС да не досаждам на всички.
З.Иванова, стискам палци слънчицето ти да оздравее бързо. Вземи си от аптеката сребърна вода има я спрей и на шишенца, може да му пръскаш пъпките и да се жабурка с нея. Определено успокоява, а и има противо-възпалително действие.
mylene,ей момиче с тези вкуснички сладкиши, ще започна да се търкалям. Но ще го пробвам  HugИзглежда супер.   bouquet
mimka1987, вземи си оксцилококцинум, много помага и е безвреден. Бързо оздравяване.
mi6oka2, ако искаш мога да ти предложа моя ерген. Тъкмо ще има избор между големия и малкия. Обещавам, че ще съм добра свекърва  Hug

Аз не съм много за хвалене, защото си развалих режима покрай Новогодишните празници и сега нямам воля да си го възвърна. Трябва да се взема в ръце. Качила съм доста + 9кг, а не ми се иска да са толкова много. От понеделник започвам пак на ново с режима, поне да не качвам толкова  Embarassed

# 118
rali4ka85 , аз ще правя късната ФМ. Мисля да си запиша час във Фемина към края на м. Февруари, когато ще съм в 28 г.с. Попринцип казват, че не е необходима, но аз по мое желание ще ида да направя още една за мое успокоение! Simple Smile

Верчетооо, да и аз много се зарадвах и се поуспокоих след прегледа! Simple Smile Водите нетекат както си мислим, когато изтичат по-малко мокрят много повече от мокро петно по бельото. Моето си е просто засилено бяло течение! Сега ще видя какво ще покаже микробиологията във вторник! Simple Smile

З.Иванова , кажи на мъжа ти да спре да хърка!!!  Mr. Green Много ми стана смешно като го прочетох и намерих мноого сходни неща с моя мъж. Понякога го бутам през нощта да се обръща на една страна, защото ме събужда с хъркането си, не че и аз не съм започнала да хъркам  Embarassed

# 119
rali4ka85, аз лично мисля да я правя, специално заради сърцето. Ще си запиша час при Томова. Вчера Димитрова каза, че всичко е наред и няма проблеми, но понеже аз имах 2 пъти кървене, се препоръчва да се направи кардиография, защото има много случай при които когато майката кърви, бебето има вроден порок на сърцето. Знам, че всичко ще е наред, но искам да съм 100% спокойна. Томова е голям специалист в това отношение, гледа много внимателни сърцето, много разбира, гледа естествено и другите органи. Мъжът ми е малко против това ходене през 2 седмици на преглед, и тези постоянни изследвания, но аз не съм. Предпочитам да знам всичко. Той смята, че това облъчване е излишно, но с моята ниска плацента, по-добре да се следя по-често.

Общи условия

Активация на акаунт