Отговори
# 75
аз ще ползвам биодерма - вече има нормална бебешка серия, синя, с баткото ни се наложи да ползваме такава, че беше с атопичен дерматит...

# 76
  • Varna
Относно болничния - аз съм дала само болничния лист на счетоводителката, а дали не трябва да дам и една бележка с номера на банковата ми сметка (взет и подпечатан от банката в която имам открита такава) Как инъче ще ги получа?  newsm78

# 77
Относно болничния - аз съм дала само болничния лист на счетоводителката, а дали не трябва да дам и една бележка с номера на банковата ми сметка (взет и подпечатан от банката в която имам открита такава) Как инъче ще ги получа?  newsm78
Ако досега не си ползвала болничен ,трябва да дадеш ИБАН/така ли се казваше/?

# 78
Тамина, работодателят не ти ли е прехвърлял по въпросната банкова сметка заплата до този момент. Идеята ми е, че би трябвало да я имат. Ако си я сменила, вече въпросът е друг, да, трябва да предоставиш на счетоводителката инфо.

Като цяло момичета най-добре си изкарайте ПИК код-а, много е полезен. Освен че се вижда всичко, има информация дали НОИ разполага с банковата ви сметка и се решават доста проблеми предварително.

# 79
  • София
Момичета, няма такова нещо като "медицинска" козметика, не се шашкайте, това е просто маркетингов трик.  Wink Има лекарствени и нелекарствени средства, като първите биват с рецепта или без. Т. е. козметиката си е козметика. Мустела 2005 г. напр. се продаваше само в аптеките, защото била "медицинска", а сега вече не е така - явно маркетинговият им отдел е преценил,че продажбите ще са по-големи, ако я има на повече места, а не се разпространява като "медицински" продукт само в аптеките.  Simple Smile Ще ви дам пример и с продуктите на Бидерсдорф (предварително се извинявам, че може да не транслитерирам имената правилно, но не ми се рови в момента) - средният им клас Нивеа (Бейби и не само) се продава навсякъде (аз съм споменавала, че за Ади я ползвахме нея, да чукна на дърво не сме имали проблеми и мислим да повторим с номер 2; братовчедка ми се изрина като бременна от бебешкото им олио, ама тя си има разни алергии, т. е.всичко си е индивидуално), а високият им клас Ойсерин се продава в аптеките...

# 80
Привет и от мен!
Пепито, тоз ЕОН и аз го псувам. Тази сутрин нямаше ток, но поне беше само за 3-4 часа.

Използвах времето да почета една забавна книжка - "Бебето:ръководство за употреба". Има някои неща, с които не съм съгласна, но пък е написана много забавно.

Днес обаче очите ми са доста зле. Нещо виждам замъглено. Знам, че е нормално за бременността, но до сега ми се е случвало за кратък период, пък сега доста ме държи.

# 81
she_moto ,при мен се получава точно обратното.Имам очила 0,5 диоптър.нося ги само навън.Но с първата бременност нещо ги махнах,и си се чувствах добре...Чак след като родих започнах пак да ги нося,ня можех без тях навън,няма значение зиме лете,очите ми сълзяха боляха ме без тях.Миналата година си смених рамките и стъклата като на прегледа се оказа,че диоптъра си е същия 0,5.
След като забременях пак спрях да ги нося,виждах си ерфектно на вън цяло лято на вън печеше но нямах проблем.....Сигурно сега като родя и започна да излизам пак ще си ги сложа...

# 82
Много се радвам, че Алекса е родила и стискам палци да се възстановява бързо, за да се радва на дъщеричката си... поизмъчиха я с това чакане до последния момент докторите.

Момичета, на мен приятелка с кърмаче ми подари една малка книжка, която по принцип я дават педиатрите, много полезна ми се струва - "Дневникът на мама" (най-важното от първите 3 години на детето). Вероятно и педиатърката, която съм избрала, ще има от тези книжки, но все пак да ви кажа и да си потърсите или поискате.

Разпространяват се безплатно, пък вътре има доста полезна информация, особено за такива като мен, на които им е първо бебенце.

Нашето момиченце нещо се е кротнало, а заради снега не можах да отида на запис на тонове вчера. Малко ми е чудно, че последната ми консултация беше на 24.12, а следваща повече не ми назначиха... Само пуснахме изследвания в началото на януари. Но не са ме преглеждали вагинално и да казват нещо за шийката на матката, например, или друго. Самите записи на тонове също продължават нещо като 5-10 минути максимум, и макар че гледат бебка на ехографа дали не е сменила позата, не казват колко е пораснала като тегло (пък си беше малко над две и половина още тогава...).
Силно се надявам да реши да излиза поне ден-два преди термин, защото не ми се ще да преносвам.

# 83
  • Стара Загора
И аз имам такава книжка , дадоха ми я безплатно от клиниката в която ще раждам. Много е хубава и стегната като съдържание.

# 84
  • Велико Търново
Запис за новата тема.Поздравления много ми хареса заглавието  Simple Smile

# 85
  • Пловдив
Тамина, работодателят не ти ли е прехвърлял по въпросната банкова сметка заплата до този момент. Идеята ми е, че би трябвало да я имат. Ако си я сменила, вече въпросът е друг, да, трябва да предоставиш на счетоводителката инфо.

Като цяло момичета най-добре си изкарайте ПИК код-а, много е полезен. Освен че се вижда всичко, има информация дали НОИ разполага с банковата ви сметка и се решават доста проблеми предварително.
Това дали работодателят плаща по сметка няма общо с изплащането на обезщетения от НОИ. Освен документа от банката, който се подава в НОИ,  се попълва и декларация от служителя.  Vanq_p на мен ми пращат СМС-и. Tamina, ако си имала досега болнични и не си си сменяла сметката, няма нужда да носиш такава бележка. А ПИК кода е много полезен, винаги си в час какво се случва с документите ти  Peace
А кое Сано Максима става за бебешко пране?

# 86
Здравейте.И при нас спира тока сутринта на няколко пъти и по препоръка на класната баткото си остана вкъщи.Ходихме на консултация но док отложи акушерския преглед за другата седмица а аз мислех да си искам МБ,че може и да родя без да има сигурност,че всичко е наред "долу".Иначе съм наддала 12кг от началото,кръвното ми е 120 на 75,води,плаценти са ок.Док каза да пия желязо до раждането(ама аз пак не си купих).Ходих е на запис на тоновете за втори път-бяха като първите около 140.Сестрата ми каза,че щом ми е второ раждане особено след бързо първо при първите симптоми да тръгвам за родилното. Laughing
Чудя се Елилени дали са тръгнали днес за Бургас както беше планувано.Нали пътя Варна -Бургас беше затворен. Thinking
Та Старлет викате чакаме?Аз и някои други чакам. Wink
Shada,радвам се,че се разписа. Hug
Primavista7,много бързаш с превода на 45-дневния,ако работодателите ти не внасят осигуровките като моите най-вероятно към 15-ти февруари ще имаш превод.Аз си чакам моите чак март въпреки,че е с дата 01.01(ако беше с нач.дата 31.12 както трябваше да ми го преведат през февруари).Иначе аз имам СМС известяване и от банката и от НОИ при превод. Peace
Чакам добри новини от Алекса. Peace
Козметика купих от Германия основно на "Бюбхен" и "Веледа". Peace
И аз имам такава книжка , дадоха ми я безплатно от клиниката в която ще раждам. Много е хубава и стегната като съдържание.
И аз имам тази книжка,даде ми я една приятелка от София,ама аз само я разгледах,както и беб.списания дадени ми от друга приятелка. CrazyА с първата бременност бях толкова любознателна. Laughing

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 13:03 от deyzi

# 87
Primavista7,много бързаш с превода на 45-дневния,ако работодателите ти не внасят осигуровките като моите най-вероятно към 15-ти февруари ще имаш превод.Аз си чакам моите чак март въпреки,че е с дата 01.01(ако беше с нач.дата 31.12 както трябваше да ми го преведат през февруари).
newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 smile3511 smile3511 smile3511 newsm61 newsm61 newsm61
Писна ми от неуредици и проблеми, честно, особено от такова естество...защо все нещо трябва да ми помрачава щастието, кажете ми!!!!

# 88
Момичета,нося новини за едно дългоочаквано бургаско бебче-мама NIA.M днес е родила с планово секцио дъщеричката си Дарина със завидните размери 4150гр и 53см.Да им е жива и здрава,а на мама Нели бързо възстановяване.  bouquet  bouquet

# 89
Честито на NIA!

Пепи, говорят ви по новините. Ама то вие бедствате май всяка зима. За очите добре, че при теб се подобрява. Аз уж съм с добро зрение, ама сега. А какво стана със зъба ти или го закрепиха за след раждането. Спомням си, че писа, че след това ще ти слагат мост, но приключиха ли го до този етап или има още да се прави.

deyzi, Ели щеше да пътува днес към вас, но са отложили. Още е 2 в 1.

primavista7, защо да са неуредици. Според мен си действат съвсем нормално. Едно време работодателят е изплащал болнични и майчински и познай колко са оставали без. Не могат да ти преведат пари за настоящия месец, защото можеш сама да решиш да прекъснеш болничния или да родиш и да се променят нещата. И друг път съм казвала, че на мен болничен за предходен месец ми превеждат около 6 число. Така или иначе голяма част от работодателите тогава изплащат и заплатите. Малко са тези, които дават пари за текущия, а не за предходния месец. Да не говорим, че НОИ нямат вина, ако работодателят не си свърши работата (забави осигуровки или не подаде необходим документ). НОИ си имат 15 дни срок (преди години беше повече и тогава беше много неприятно) и си го спазват.

Общи условия

Активация на акаунт