ЗА или ПРОТИВ започването на училище от 1 септември

• 11 590
  • 196
  •   1
Отговори
# 120
Против.

# 121
Против започване на училище на01.09 ,а по повод образованието -много излишна информация на неразбираем за децата език .

# 122
Против ,ние не обичаме голямите жеги и ходим на море началото на семтември.

# 123
  • София
Против.

1. Неграмотността не е следствие от началото и края на учебната година. Тя идва от семейството - на първо място, от мързела на преподавателите - на второ.

В Германия имат месец и половина лятна ваканция, учебната година е започвала и в началото на август, но образоваността е същата на начално ниво...

2. Разпокъсаните почивки действат по-скоро дезорганизиращо. В резултат - тормоз за децата, от които после искаме бързо да се концентрират.

Апропо, те и сега си ги имат честите почивки - дни на будители, междусрочни ваканции, гергьовден и още доста.

# 124
  • София
От моята лична егоистична гледна точка - Против.
Когато децата ни са във ваканция и почиваме някъде из БГ е спокойно и ненаселено поради простата причина, че всички са на училище.  Mr. Green

Иначе сериозно и за ДЕЦАТА:
Равномерното разпределение на ваканциите се отразява много добре на моите деца. Не ги демотивира, нито дезорганизира, не им нарушава графика на съня, нито ги залепя пред ТВ.
Това е едно от предимствата на чуждите образователни системи, което не ми беше хрумвало, до момента, в който се сблъсках с него.

# 125
  • Ямбол
Против ,ние не обичаме голямите жеги и ходим на море началото на семтември.
Всеки втори пост почти звучи така.
Наистина ли смятате, че образованието трябва да се влияе от кефа на мама.
А в коя ваканция се научи да пишеш голЯми?

# 126
  • София
И аз, и Вие сме започвали училище на 15-и септември и все пак усли да се научим да пишем големи  Wink
Всеки има право на мнение. А и през отпуските си прекарваме най-много време и то пълноценно с децата си. Защо да се лишаваме от тази възможност?

# 127
Аз лично съм усвоила и правописа, и математиката, и историята, и географията, и химията, и физиката и каквото се сетиш с тримесечна лятна ваканция. Също така през учебната година имахме само две ваканции - зимна и пролетна. Почивни празнични дни бяха 1.05 и 24.05 /доколкото си спомням/. Нито сме забравяли през ваканцията, нито пък сме били пренатоварени през учебните месеци.
О, да, забравих! Не съм учила по такива ужасяващи учебници и толкова ненужни подробности. Образованието се нуждае от реформа, но тя не трябва да се изразява в промяна на ваканциите, а в преструктуриране на учебния материал.

# 128
Аз съм ЗА.
Въпреки че едва ли за 2 седмици може да се навакса кой знае колко.
Но като цяло не виждам смисъл от свръхнатоварени срокове, контролни на ден по няколко.
Предаване по 2 урока накуп и други свръх, и след това една безкрайна ваканция в която децата забравят всичко. Много по-разумно е както мисля в Германия да има по-често почивки и по-малка лятна ваканция.

# 129
  • София
А пък аз не мисля, че образователната система преди години беше много по-добра от сегашната. По-голямата част от наученото съм го забравила. Учихме твърде много сложна теория, а останахме неподготвени за някои елементарни неща. Пример: доста от колежките ми в университета не знаеха как се смята %, не можеха да разчитат и правят графики. Научиха се после, обаче училището очевидно не ги беше научило на това.

baibibi, аз се сещам за една много страшна другарка в 120 училище преди 25 години. Преподаваше ни по биология. Много обичаше да изпитва върху 5-10 урока назад и по тази причина при нея беше невъзможно да получиш 6. Защото няма как да запомниш всичко от 10 урока назад, когато са наблъскани с излишни подробности и терминология. Да не говорим колко от това ще си спомни човек след 3 месечната лятна ваканция.

# 130
Елл извинявай ама кому е нужно да помни толкова дати и факти.Според мен най-важното е  :и родители и учители да научат децата(от 1ви ,2ри,3ти клас) на труд ,уважение и дисциплина ,а после вече ''излишни подробности и терминология'',защото хем са натоварени много и нямат време хем са и неграмотни newsm78

# 131
  • София
Никому не е нужно. Най-важното е да се научат да мислят, да правят заключения и сами да намират нужната им информация. Зубренето на много факти и според мен е излишно, обаче то е залегнало много отдавна в нашата образователна система, тъкмо затова написах горното. Преди 25 години се говореха същите неща за учебниците и система каквито се говорят и сега - много ненужно сложен материал и фактология без практическо приложение.

# 132
 Детето ми е тригодишно и е още рано за училище, но аз съм твърдо против започване на училище на първи септември.

# 133
Абсолютно против-направо съм бясна на такива идеи. Rage

# 134
Категорично против. Започване по-рано искат обикновено родителите на малките, защото свършват по-рано и трябва някой да ги гледа. Но големите ученици учат до 30.06. А лятото свършва толкова бързо....

1. Неграмотността не е следствие от началото и края на учебната година. Тя идва от семейството - на първо място, от мързела на преподавателите - на второ.

С последното не съм съгласна. Мързеливи са учениците.

Аз лично съм усвоила и правописа, и математиката, и историята, и географията, и химията, и физиката и каквото се сетиш с тримесечна лятна ваканция. Също така през учебната година имахме само две ваканции - зимна и пролетна. Почивни празнични дни бяха 1.05 и 24.05 /доколкото си спомням/. Нито сме забравяли през ваканцията, нито пък сме били пренатоварени през учебните месеци.

Е, как можа да забравиш 7 ноември  smile3503!

Общи условия

Активация на акаунт