ЗА или ПРОТИВ започването на училище от 1 септември

• 11 582
  • 196
  •   1
Отговори
# 135
Защо 7 Ноември? Май имам бели петна в паметта-какво се е случило тогава?

# 136
  • София
Аааа, кой е бил идеологически неподготвен, а? А? Великата Окотмврийска социалистическа революция е на 25 октомври стар стил или 07 ноември нов стил...ама ха... Joy Joy Joy Joy

# 137
  • София

Ама ти сериозно ли? Като гледам, сме ходили на училище горе-долу по едно и също време, как не си спомняш един от най-уважаваните комунистически празници, особено при положение, че тогава нямахме кой знае колко много неучебни дни?  Sunglasses

7 ноември 1917г. - Великата октомврийска социалистическа революция.

# 138
 doh ВОСР, сега ми просветна. Колко лесно се забравят такива "светли" дати.   bash-така като ти го набиват в канчето в училище толкоз години и после много лесно излита.

# 139
doh ВОСР, сега ми просветна. Колко лесно се забравят такива "светли" дати.   bash-така като ти го набиват в канчето в училище толкоз години и после много лесно излита.
Явно ти е била прекалено дълга ваканцията /имам предвид между последното споменаване на тази дата и днешното припомняне/. Сега, като направят лятната ваканция по-къса, децата ще помнят всичко учено в училище до гроб, мда.
Проблемът не е че не помнят, а че не могат да асимилират някои понятия поради физиологичните особености на съзряване на човешкия мозък.

# 140
  • Ямбол
Аз мисля, че по-силният аргумент за по-къса лятна ваканция е да има други почивки през учебната година и те да не са един-два дни. Особено през първия срок, когато зимната ваканция е далече и е добре да има есенна.
Що се хванахте за това забравяне?

# 141
Аз мисля, че по-силният аргумент за по-къса лятна ваканция е да има други почивки през учебната година и те да не са един-два дни. Особено през първия срок, когато зимната ваканция е далече и е добре да има есенна.
Що се хванахте за това забравяне?

Моите наблюдения са, че кратките , но чести ваканции пречат. Децата са превъзбудени дни преди тях, и още толкова след това не могат да се концентрират. Ако ще има повече ваканции през годината, нека не са от порядъка 2-3 дни и през месец.

# 142
Категорично кратките и чести ваканции по 2, 3 дни по- скоро пречат.
Аз съм за започване на учебната година от 15 септемери!

# 143
Като се замислих сега, всъщност май нямам против да се намали лятната ваканция. Дори нямам против и ако се отменят всички ваканцийки по време на учебната година. НО - учебната седмица да е от понеделник до четвъртък!
Гледам календара за тазгодишния септември - 1 и 2 са събота и неделя, значи ще се започне на 3.09. Добре - ще има тържество, ще се четат речи, ще се поднасят цветя. На 4.09 учениците бодро ще пристъпят в класните стаи - следва раздаване на учебници, уточняване на програма /с една дума - няма да има много учене, да не говорим за упражнения върху материала/. На 5.09 вече започва същинската учебна година - нови уроци, домашни... Обаче 6.09 е празник, а ще го слеят с уикенда, та реално ще се учи от 10.09. За едни пет дни повече става дума! И какво точно ще компенсират тези пет дни? Петдневна ваканция през ноември? Супер! Идеалното време за игри навън, за море, за планина... Тази година имаше две допълнителни "ваканции" /слагам ги в кавички, защото всъщност си бяха едни дълги уикенди - един учебен ден плюс събота и неделя/. На дъщеря ми даваха толкова много домашни, че тези мижави три дни почти не й стигнаха да се подготви. Всъщност тези ваканции я направиха нещастна и затормозена до крайност.

# 144
А аз мисля, че единственият аргумент за по-кратка ваканция е вроденото гъзоблизане на нашите министри към западните з..ци, или източни, според случая. Каквото каже големият началник те почват да го повтарят компетентно и рояци журналисти почват да списват колко е добре еди как си, и да тормозят родителите с непрестанни реформи. Откак имам съзнателен живот всяка година по нещо се реформира. Не е лошо да има реформи, но не и по този начин. 15 септември е съобразен чудесно с нашата родна действителност и климатът в България-но не -децата не възприемали материала с такива ваканции. Дрън-дрън. Който не възприема и без ваканция да го оставиш пак няма да е възприел великият им материял. Да не говорим за качеството на материяла им-преди беше ВОСР, сега са другите съвременни простащини, например "Кънчо тръгва да работи". Защо не се концентрират върху качеството на учебниците и върху квалификацията на учителите и най-вече върху дисциплината в клас, а искат да отнемат 15 дни от свободата на децата.

# 145
  • София
Герри, как защо? Защото е по-лесно да се правят безсмислици! ooooh! ooooh! ooooh!
Ето правим реформа - започваме от 1 септември! Просто е нелепо!  ooooh! ooooh! ooooh!

# 146
  • Стара Загора
Тя темичката пак се възродила ,но аз пак съм против.

# 147
  • There I was on a July morning
Неадекватно е да се сравняваме с други държави - различни са климатът, учебните програми и натоварването. Мисля, че през годината на нашите ученици им се събират предостатъчно неучебни дни - национални и спортни празници, грипни ваканции, избори, матури и др. подобни.
Дъщеря ми е гимназистка и 2 месеца и половина лятна ваканция и се струва кратка  Laughing 

# 148
  • София, център
Против!

Не искам да скъсявам ваканцията на дъщеря ми.

# 149
  • Страната на чудесата
Против! Доводите се припокриват с предходните писали по темата.

Общи условия

Активация на акаунт