ЗА или ПРОТИВ започването на училище от 1 септември

• 11 564
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Цитат на: Пепеляши
Напълно съгласна и с двата ти горни поста, Ros@linda.

Благодаря ти!

Аз пък съм силно впечатлена от това, което казваш за различното израстване и развитие на деца от едно и също семейство. До сега не се бях замисляла, но твоите доводи изглеждат напълно логични. Вероятно това да е обяснението, защото и аз съм се чудила как могат да бъдат толкова различни.

Цитат
Наистина, генетиката е важна, а особено значима става, когато нищо друго не й стои на пътя
   Peace

# 166
Цитат на: Пепеляши
Напълно съгласна и с двата ти горни поста, Ros@linda.

Благодаря ти!

Аз пък съм силно впечатлена от това, което казваш за различното израстване и развитие на деца от едно и също семейство. До сега не се бях замисляла, но твоите доводи изглеждат напълно логични. Вероятно това да е обяснението, защото и аз съм се чудила как могат да бъдат толкова различни.

Цитат
Наистина, генетиката е важна, а особено значима става, когато нищо друго не й стои на пътя
   Peace
Мисля, че пропускате факта, че много често отношението към децата е различно в рамките на едно семейство(каквото и да казват родителите). Понякога това е наложено от различните потребности на децата, друг път съвсем неволно от страна на родителите се фаворизира едно от децата-това няма как да не се отрази във формирането на характерите.

# 167
Категорично против!
През 2011 г. в началото на септември температурите надвишаваха 20-25оС. ooooh!

# 168
  • Ямбол
Категорично против!
А в края на юни колко са?
Някой твърди ли, че може да се почива от умствен труд само на 20 градуса?

# 169
  • София
...

Мисля, че пропускате факта, че много често отношението към децата е различно в рамките на едно семейство(каквото и да казват родителите). Понякога това е наложено от различните потребности на децата, друг път съвсем неволно от страна на родителите се фаворизира едно от децата-това няма как да не се отрази във формирането на характерите.

Точно така! Пак в семейството е топката... Grinning

И това му е хубавото - от нас зависи какви хора ще израснат децата ни!

# 170
  • София

Жесток довод!   bouquet
Фаворит ми е дори пред "Ние ходим на море през септември."  ooooh!

# 171

Жесток довод!   bouquet
Фаворит ми е дори пред "Ние ходим на море през септември."  ooooh!
И аз обичам Париж, но там често първия слънчев ден е в началото на юли...
Аз също съм против началото на септември, какъв е смисълът да се ходи няколко дни на училище и после пак празници???
Първо да намалят обема на хилядите ненужни факти, които децата трябва да запомнят и времето за учене ще им стига. Да ги научат да анализират и прилагат наученето, а не да повтарят като папагали назубрени данни...

# 172
  • Варна
Против! Против и разните ваканции по никое време/ноември? ooooh!/. Като ще учат, да учат, като ще почиват да почиват и толкоз!

Някой да знае наесен кога ще започват последно?
Че то стана време да се планират  ваканции... Laughing

# 173
Със сигурност на 15 септември. До колкото знам и в новия закон е заложена дата 15 септември.

# 174
Категорично против!

Не, никой не твърди такова нещо... Изобщо не говорим за почивката... Така или иначе, юни е краят на занятията... Мен ако питат, и през юни няма да учат... Обаче кое дете може да си събере мислите при 25 градуса и да превключи от игри и забавления на обучение?

Повечето училища съзнателно са направени с източно, южно и югоизточно изложение (пестят от отопление). Представяте ли си колко градуса става в класната стая като ги напече слънцето на ранния септември?
Специално цитирах тази година, защото се наложи да събираме пари за щори за класната стая... И пак се връщаха изпържени в собствен сос... Познайте колко бяха научили, докато са се борили с жегата...

# 175
И аз съм твърдо против. И изобщо съм против българската образователна система като цяло и особено промените, които налагат в последните години. Единствената цел на тези промени е да създадат колкото е възможно по-неграмотни и необразовани млади хора без никакви перспективи и без желание да се усъвършенстват. Колкото по-прост и неук народ, толкова по-лесно за управляващите да го манипулират. То е казано отдавна "Прост народ лесно се управлява".

Peace

# 176
И аз съм твърдо против. И изобщо съм против българската образователна система като цяло и особено промените, които налагат в последните години. Единствената цел на тези промени е да създадат колкото е възможно по-неграмотни и необразовани млади хора без никакви перспективи и без желание да се усъвършенстват. Колкото по-прост и неук народ, толкова по-лесно за управляващите да го манипулират. То е казано отдавна "Прост народ лесно се управлява".

Peace

Човек,ако реши да се образова,винаги ще намери начин.А на калпавия и мързеливия винаги нещо  или някой ще му бъде виновен.

# 177
  • Ямбол
Категорично против!

Не, никой не твърди такова нещо... Изобщо не говорим за почивката... Така или иначе, юни е краят на занятията... Мен ако питат, и през юни няма да учат... Обаче кое дете може да си събере мислите при 25 градуса и да превключи от игри и забавления на обучение?

Повечето училища съзнателно са направени с източно, южно и югоизточно изложение (пестят от отопление). Представяте ли си колко градуса става в класната стая като ги напече слънцето на ранния септември?
Специално цитирах тази година, защото се наложи да събираме пари за щори за класната стая... И пак се връщаха изпържени в собствен сос... Познайте колко бяха научили, докато са се борили с жегата...

Т.е. Температурата не е аргумент против септември, защото през юни е същата, че даже и по-висока. А тогава работят много повече - приключват срок и година, класни, изпити.

# 178
Човек,ако реши да се образова,винаги ще намери начин.А на калпавия и мързеливия винаги нещо  или някой ще му бъде виновен.

newsm10  Оф, на мен не ми харесва и през зимата...Как се ходи на работа / в училище / в студа... По-добре ми е под юргана и пред телевизора.......
През есента пък често вали..... Пролетта  те хваща пролетната умора...........

# 179
  • София
Цитат
Човек,ако реши да се образова,винаги ще намери начин.А на калпавия и мързеливия винаги нещо  или някой ще му бъде виновен.

По принцип това е вярно, но при повечето деца, особено при тези в тийнейджърска възраст желанието да се образоват не им е най-важното нещо в живота и точно затова е нужно образователната система да подходи с разбиране и да поднася нещата максимално достъпно и интригуващо, за да събуди желание за учене, а не точно обратното - да отблъсква с излишни и ненужно дълги и сложни за разбиране уроци. Да стимулира учителите да си вършат работата както трябва, а не да им претрупва програмата и да се поставят неизпълними срокове за усвояване на материал, който е поднесен объркващо и трудно достъпно. Така се изнервят и преподавателите, а децата губят интерес и колкото и да искат някои от тях да се образоват, това става трудно изпълнимо.

Общи условия

Активация на акаунт